Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μπάσκετ – Φενέρμπαχτσε: Γη και ύδωρ για Σάρας
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ – Φενέρμπαχτσε: Γη και ύδωρ για Σάρας

Μπάσκετ - Φενέρμπαχτσε: Τα βήματα των Τούρκων για να εξασφαλίσουν το “ναι” του Λιθουανού, η προοπτική της Μπαρτσελόνα και τα δεδομένα που αλλάζουν

ΜπάσκετΦενέρμπαχτσε: Χρυσάφι τάζει στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους η Φενέρ για να τον κάνει δικό της! Ο Λιθουανός είναι ό,τι πιο “hot” υπάρχει αυτή την στιγμή στην μπασκετική αγορά. Το όνομα του ακούστηκε από την πρώτη στιγμή που έφυγε ο Ομπράντοβιτς από την ομάδα. Όμως, η Φενέρ βρήκε ανταγωνιστή, καθώς η ήττα της Μπαρτσελόνα στον τελικό του ισπανικού πρωταθλήματος αλλάζει τα δεδομένα. Η διοίκηση της τούρκικης ομάδας έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να τον προσεγγίσει. Παρά το μειωμένο μπάτζετ, κράτησαν στην ομάδα τον γενικό διευθυντή, Μαουρίσιο Γκεραρτίνι. Και ως ένα δείγμα καλής θελήσεως του προσφέρουν διπλάσιο μπάτζετ από την Ζαλγκίρις! Η ομάδα του Κάουνας θα έχει στην διάθεση της 5,5 – 6 εκατομμύρια μπάτζετ, έλεω κοροναϊού, όπως αναφέρουν τα Λιθουανικά ΜΜΕ.  Οι Τούρκοι, όμως, έπειτα την μείωση κατά 45%, σκοπεύουν να έχουν διαθέσιμο μπάτζετ ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ!

Από τη Φενέρμπαχτσε προσέφεραν στο Λιθουανό προπονητή ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, σε σχέση με αυτο της Ζαλγκίρις. Ολόκληρη η μπασκετική κοινότητα της Ευρώπης παρακολουθεί την υπόθεση. Αυτό το επιβεβαιώνουν πηγές από ολόκληρη την γηραιά ήπειρο. Ωστόσο, η Φενέρ μπορεί να έκανε σωστά βήματα για την απόκτηση του, όμως, δεν ήταν αρκετά για να πείσουν ακόμα τον 44χρονο προπονητή. Συγκεκριμένα, Τούρκος συνάδελφος, ο οποίος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην υπόθεση αποκαλύπτει, πως, οι δύο πλευρές μίλησαν για της απολαβές του ίδιου. Οι Τούρκοι έκαναν ξεκάθαρο στον Σάρας, πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν περισσότερα χρήματα από όσα θα έπαιρνε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αν έμενε. Ο 44χρονος Γιασικεβίτσιους λαμβάνει 900 χιλιάδες ευρώ από την Ζαλγκίρις. Η δε Φενέρ προσέφερε στον Λιθουανό το ποσό των 3,2 εκατομμυρίων για διετές συμβόλαιο. Ουσιαστικά, δείχνει πόσο τον θέλει!

Μπάσκετ – Φενέρμπαχτσε: Η Μπάρτσα

Ο Γιασικεβίτσιους, όλο αυτό το διάστημα κέρδιζε χρόνο, γιατί  στο μυαλό του είχε την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν ο πρωτάθλημα, μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ. Όμως πέσανε πάνω στην Μπασκόνια του Ιβάνοβιτς. Η ήττα στο πρωτάθλημα από τους Βάσκους, αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα. Η Μπάρτσα επένδυσε πολλά εκατομμύρια το καλοκαίρι, ωστόσο, δεν ήρθε ούτε ένας τίτλος και η παραμονή του Πέσιτς παίζεται…  Ο Σάρας, βεβαίως, ενδέχεται να είναι η νούμερο ένα λύση αν αναζητηθεί αντικαταστάτης. Και ο Λιθουανός έχει το δικαίωμα να κάνει opt out μέχρι τις 15 Ιουλίου, χωρίς να καταβληθεί κάποιο ποσό στην Ζαλγκίρις.

Δείτε ακόμη:

Μαχαίρας στον ΟΠΑΠ: Πώς με εμπιστεύτηκε ο Καρέρα (vid)
Η Μπαρτσελόνα με νέα γκέλα κλώτσησε τον τίτλο πρωταθλήματος
Ασταμάτητες στη μαχη τίτλου Γιουβέντους και Λάτσιο!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις