Ληστεία περιπτερά – Αταλάντη: Συνελήφθη ο 31χρονος Αλβανός δράστης

ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία περιπτερά – Αταλάντη: Συνελήφθη ο 31χρονος Αλβανός δράστης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ληστεία περιπτερά - Αταλάντη: Συνελήφθη ο Αλβανός υπήκοος ως δράστης της αιματηρής ληστείας, με θύμα 66χρονο περιπτερά στο κέντρο της Αταλάντης.

30.06.2020 | 10:24

Ληστεία περιπτερά – Αταλάντη: Συνελήφθη και οδηγήται στον εισαγγελέα 31χρονος Αλβανός υπήκοος ως δράστης της αιματηρής ληστείας με θύμα 66χρονο περιπτεριούχο στο κέντρο της Αταλάντης τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Ο δράστης που φορούσε φούτερ όπως ομολόγησε, επιχείρησε να ληστέψει τον επαγγελματία και όταν εκείνος αντέδρασε τον τραυμάτισε με το μαχαίρι.

Ο τραυματίας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Λαμίας σε σταθερή κατάσταση. Κατά του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ολποχρησία, οπλοφορία.

Ληστεία περιπτερά – Αταλάντη: Κρυβόταν στα βουνά για να αποφύγει τη σύλληψη

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Λαμίας, έπεσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 31χρονος Αλβανός υπήκοος, τον οποίο η Αστυνομία καταζητούσε για την αιματηρή επίθεση με μαχαίρι κατά 66χρονου περιπτεριούχου στην Αταλάντη με κίνητρο της ληστεία, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Τα στοιχεία του δράστη ο οποίος κατηγορείται και οδηγείται στον εισαγγελέα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ταυτοποιήθηκαν γρήγορα από τους αστυνομικούς και ξεκίνησε η αγωνιώδης αναζήτησή του στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος κρυβόταν όλες αυτές τις ημέρες προσπαθώντας να αποφύγει τη σύλληψη και βρήκε καταφύγιο στα βουνά. Τις τελευταίες ώρες, ωστόσο, το κρησφύγετό του ήταν στην Άγναντη του Δήμου Καμένων Βούρλων, όπου και συνελήφθη από ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία τον είχε εντοπίσει.

Ο περιπτεράς βρέθηκε μαχαιρωμένος στο λαιμό και την πλάτη

Ο 31χρονος, όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παράνομα στη χώρα, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές Αποφάσεις, για παραβάσεις νομοθεσίας Περί Αλλοδαπών. Ο αλλοδαπός κατηγορούμενος ως δράστης, έφθασε τα μεσάνυχτα τη Παρασκευής στο περίπτερο, σε κεντρικό δρόμο της Αταλάντης, φορώντας την κουκούλα του φούτερ του. Επιχείρησε  να ακινητοποιήσει τον περιπτερούχο με την απειλή μαχαιριού, αλλά εκείνος αντέδρασε και τότε τον χτύπησε με το μαχαίρι στον λαιμό και την πλάτη, σωριάζοντάς τον αιμόφυρτο! Ο σοβαρά τραυματισμένος βιοπαλαιστής, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας όπου οι γιατροί τον διασωλήνωσαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Φαίνεται, από τις εκτιμήσεις των γιατρών, ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο για τη ζωή του και είναι σε σταθερή κατάσταση. Η πλήρης ανακοίνωση για τη σύλληψη, που εξεδόθη αργά τη νύχτα της δευτέρας από την ΕΛ.ΑΣ, έχει ως εξής:

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Συνελήφθη αλλοδαπός, σήμερα (σ.σ χθες) (29-06-2020) το μεσημέρι στην περιοχή Άγναντη Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, διότι όπως διαπιστώθηκε διέμενε παράνομα στη χώρα μας, ενώ επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές Αποφάσεις, για παραβάσεις νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, είχε ταυτοποιηθεί για την πρόκληση σωματικών βλαβών, με τη χρήση μαχαιριού, σε βάρος ημεδαπού ιδιοκτήτη περιπτέρου στην Αταλάντη Φθιώτιδας, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (26-06-2020), μετά από απόπειρα ληστείας. Από τους αστυνομικούς είχε βρεθεί και κατασχεθεί το όπλο του εγκλήματος (μαχαίρι). Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση, της απόπειρας ληστείας, καθώς και των παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και αλλοδαπών. Ο συλληφθείς ομολόγησε τις αποδιδόμενες σε αυτόν εγκληματικές πράξεις, κίνητρο των οποίων ήταν η διάπραξη ληστείας σε βάρος του θύματος. Ο παθών παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας».

Δείτε ακόμη

Μπλόκο σε 11 κιλά ηρωίνης στο λιμάνι του Πειραιά
Νέα απάτη με αναδρομικά – Πώς εξαπάτησαν ηλικιωμένη
Η μαντινάδα Χρυσοχοϊδη από την Κρήτη: “Η βεντέτα δεν είναι λεβεντιά”
Exit mobile version