Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: 53 «ναι» στον Γραμμένο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: 53 «ναι» στον Γραμμένο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης Βαγγέλη Γραμμένου.

30.06.2020 | 13:22

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης Βαγγέλη Γραμμένου. Στη διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, 53 ΕΠΣ και ΠΑΕ είπαν «ναι» στα πεπραγμένα του Γραμμένου. Αντίθετα, «όχι» είπαν ο Ολυμπιακός και άλλες πέντε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων. Συγκεκριμένα οι ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας, Ηρακλείου, Λασιθίου και Χανίων. Από τη διαδικασία απουσίαζαν πέντε ΠΑΕ, ο Άρης, η ΑΕΛ, ο ΟΦΗ, ο Παναιτωλικός και ο Πανιώνιος. Στην ψηφοφορία ψηφοφορία υπήρξαν και τέσσερα «παρών». Αυτά των ΕΠΣ Κέρκυρας, Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Λακωνίας και Ρεθύμνου. Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός καταψήφισε τον διοικητικό απολογισμό. Άλλωστε, οι Πειραιώτες ζητούν σθεναρά τη συνέχιση της θητείας του Βαγγέλη Γραμμένου για ακόμη έναν χρόνο!

Στη διαδικασία παρών ήταν και ο εντεταλμένος των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Χέρμπερτ Χούμπελ. Ο οποίος πήρε τον λόγο κατά τη Γενική Συνέλευση και κάλεσε τους παράγοντες να αφήσουν στην άκρη τις μεταξύ τους αντιδικίες. Τους τόνισε δε ότι πρέπει να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση της βίας και των στημένων αγώνων. «Σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουμε μία πανδημία, όλοι έχουν ενωθεί και βλέπουμε πως επηρεάζεται η κοινωνία από το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να δω ξανά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ΕΠΣ, τους Big4 μαζί, να γίνει μία επανεκκίνηση, να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου», τόνισε ο Χούμπελ και συνέχισε: «Αυτό που έχετε να αντιμετωπίσετε σήμερα δεν είναι ο πόλεμος μεταξύ σας. Αλλά η βία, οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα στημένα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Πρέπει κι εσείς να αντιμετωπίζετε όλες τις καταστάσεις με αθλητικό πνεύμα. Αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τη Γ.Σ. για παράπονα».

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: «Δώστε ευκαιρία στους Έλληνες»

Ο Χούμπελ παρότρυνε τους παράγοντες να δώσουν ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές και λειτουργούν όλοι στο πλαίσιο των κανόνων της Ομοσπονδίας. «Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες στον κ. Περέιρα, για τα ποσοστά των διαιτητών, δεν ενημέρωσε εκείνος, αλλά οι εμείς ενημερώσαμε τις διεθνείς αρχές, γιατί αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνεται», συνέχισε ο εντεταλμένος των ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και κατέληξε: «Ακόμη πρέπει να σταματήσει αυτό που γίνεται με τους ξένους διαιτητές. Να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές, γιατί και οι ξένοι κάνουν λάθη. Πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές να αγωνιστούν. Πρέπει και οι ΕΠΣ και οι ομάδες να λειτουργήσετε μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Ομοσπονδίας. Δεν μπορείτε απλά να έρχεστε εδώ και να λέτε πως πρέπει να είναι οι κανόνες. Πρέπει να είστε ενωμένοι».

Δείτε ακόμη

“Πέσιμο” για ληστεία και μαχαίρωμα άσου της Ντέρμπι!
Νίκη για τα αστέρια η Χετάφε, 2-1 τη Ρεάλ Σοσιεδάδ
Σούπερ Μπέρνλι πέρασε “τρίποντη” από το Λονδίνο
Exit mobile version