Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

17

Ιουλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Απώλεια βάρους μετά τα 50: Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση ( vid )
PLUS

Απώλεια βάρους μετά τα 50: Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση ( vid )

Απώλεια βάρους μετά τα 50: Αν ανήκεις στις γυναίκες αυτές πρέπει να την εντάξεις στο πρόγραμμά σου.

Απώλεια βάρους μετά τα 50: Με την πάροδο του χρόνου η μυϊκή σου μάζα μειώνεται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας μιας διαδικασίας που ονομάζεται σαρκοπενία. Συγκεκριμένα κοντά στην ηλικία των 50 ετών ο μεταβολισμός σου αρχίζει να επιβραδύνεται σημαντικά και είναι πολύ πιθανό να έχεις αισθητή αύξηση βάρους. Γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να βάλεις την γυμναστική στη ζωή σου και να φροντίσεις για την ενίσχυση της μυϊκής σου μάζας.

Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση καθώς μεγαλώνεις. Τα καλά νέα όμως είναι πως με την κατάλληλη άσκηση μπορείς να δυναμώσεις το σώμα σου, να έχεις πιο σφριγηλή όψη και ταυτόχρονα να χάσεις κάποια περιττά κιλά που ίσως απέκτησες από μεταβολικές αλλαγές.

Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση απώλειας βάρους για γυναίκες άνω των 50

Απώλεια βάρους μετά τα 50: Κρατάς μυστικό;

Το μυστικό λοιπόν για την απώλεια βάρους μετά τα 50 είναι να δώσεις έμφαση στην τόνωση της μυϊκότητάς σου αφού αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση του μεταβολισμού. Δοκίμασε ασκήσεις που βασίζονται στο σωματικό σου βάρος ή γίνονται με άλλα βάρη. Αυτή είναι η καλύτερη άσκηση για να χάσεις βάρος σωστά και αποτελεσματικά αφού το σωματικό λίπος μετά την ηλικία των 50 φεύγει ακόμη πιο δύσκολα. Επιπλέον λόγω της ενδυνάμωσης θα δεις μεγάλη βελτίωση στην κινητικότητα αλλά και τα οστά σου.

Αν δεν είχες δοκιμάσει ποτέ ως τώρα κάποια προπόνηση με βάρη, είναι η τέλεια ευκαιρία να γνωρίσεις μια νέα μέθοδο άσκησης. Μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιον personal trainer ή να αναζητήσεις online προπονήσεις και προγράμματα εξειδικευμένων γυμναστών. Οι ειδικοί συνιστούν τόσο την άσκηση με βάρη όσο και την αερόβια γυμναστική σε τακτική βάση. Συγκεκριμένα προτείνουν 3 φορές την εβδομάδα αερόβιο και 2 φορές προπόνηση με βάρη για 20 έως 30 λεπτά.

Δείτε ακόμη

Το serum βλεφαρίδων είναι το νέο must στο skincare
Η νέα τάση μαγιό, κολακεύει κάθε σωματότυπο
Καλοκαιρινό κορμί ακολουθώντας 3 χρυσούς κανόνες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις