Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Λέστερ κορωνοϊός: Παράταση του lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Λέστερ κορωνοϊός: Παράταση του lockdown λόγω αυξημένων κρουσμάτων

Λέστερ κορωνοϊός: Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων στην πόλη της κεντρικής Αγγλίας προκαλούν ανησυχία.

Λέστερ κορωνοϊός: Η βρετανική κυβέρνηση συστήνει τη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού όπως έχουν σήμερα για δύο εβδομάδες περισσότερο στην πόλη του Λέστερ σε σχέση με την υπόλοιπη Αγγλία. Η κυβέρνηση έχει παραδεχθεί ότι τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων εβδομάδων στην πόλη της κεντρικής Αγγλίας προκαλούν ανησυχία. Το ερχόμενο Σάββατο στην Αγγλία θα ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης, τουριστικά αξιοθέατα, κομμωτήρια και χώροι λατρείας, μετά από 15 εβδομάδες. Σύμφωνα, ωστόσο, με το δήμαρχο του Λέστερ σερ Πίτερ Σάουλσμπι, οι αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τον ενημέρωσαν με email αργά τη νύχτα της Κυριακής ότι οι περίπου 340.000 κάτοικοι της πόλης θα πρέπει να υπομείνουν τους περιορισμούς για δύο  εβδομάδες ακόμα.

Οι διαγνωστικοί έλεγχοι έχουν εντοπίσει 866 κρούσματα στην περιοχή του Λέστερ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Η συνέχιση του lockdown στην πόλη θα ήταν η πρώτη τοπική παρέμβαση της κυβέρνησης που όπως έχει προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Τζόνσον θα αποτελεί πλέον την πρώτη επιλογή σε περιπτώσεις έξαρσης του κορωνοϊού. Ο σερ Πίτερ, παρόλα αυτά, δήλωσε “θυμωμένος” καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση πως λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να τις συζητήσει με τις τοπικές αρχές και ότι δεν έχει παρουσιάσει τα στοιχεία που καθιστούν αναγκαία την παράταση του lockdown στο Λέστερ.

UK considers first local COVID-19 lockdown in city of Leicester ...

Λέστερ κορωνοϊός: Το Υπουργείο Υγείας έχει αναπτύξει κινητές μονάδες διενέργειας διαγνωστικών τεστ

Η Βρετανία έχει δει αυξημένα κρούσματα του κορωνοϊού τις τελευταίες λίγες εβδομάδες τόσο στο Λέστερ όσο και σε περιοχές της Ουαλίας, καθώς θετικοί διαγνώστηκαν εργαζόμενοι σε μονάδες επεξεργασίας κρεάτων και τυποποιημένων τροφίμων, φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί επίσης στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Θετικοί διαγνώστηκαν προ ημερών αρκετοί εργαζόμενοι σε μονάδα συσκευασίας σάντουιτς στο Λέστερ.Οι ειδικοί λένε ότι αυτά τα εργοστάσια είναι εστίες μετάδοσης του ιού λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, του υγρού περιβάλλοντος και της ανάγκης των υπαλλήλων να φωνάζουν ώστε να ακούγονται πάνω από το θόρυβο των μηχανημάτων.

Σε όλες τις περιοχές με αυξημένο κρούσματα το Υπουργείο Υγείας έχει αναπτύξει κινητές μονάδες διενέργειας διαγνωστικών τεστ. Σε πρωινή ραδιοφωνική συνέντευξη ο Μπόρις Τζόνσον σχολίασε ότι είναι “κρίσιμο” να καταστέλλονται τοπικές εξάρσεις.Εν τω μεταξύ, η Υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ προειδοποίησε ξανά την Κυριακή ότι όσοι παραβιάζουν τους κανονισμούς προστασίας της δημόσιας υγείας με συμμετοχή σε πάρτι ή διαδηλώσεις θα έρθουν αντιμέτωποι “με την πλήρη ισχύ του νόμου”.Η κα Πατέλ αναφερόταν στα περισσότερα από 20 μεγάλα υπαίθρια πάρτι που κλήθηκε να διαλύσει η αστυνομία κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, κυρίως στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο. Ο πρόσκαιρος καύσωνας και η προαναγγελία χαλάρωσης του lockdown έβγαλαν χιλιάδες νεαρούς στους δρόμους και στα πάρκα των δύο πόλεων για μία σειρά παράτυπων πάρτι, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις κατέληξαν σε επεισόδια με αστυνομικούς και σε δεκάδες συλλήψεις.

Coronavirus latest: UK overtakes Italy to become worst-hit ...

Δείτε ακόμη

Αυστρία κορονοϊός: Είσοδος Γερμανών στην χώρα μόνο με αρνητικό τεστ
Πάνω από 280 νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ
The South will never rise again – Έπεσε το τελευταίο κάστρο της σημαίας της Συνομοσπονδίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις