Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ιράν – Τραμπ ένταλμα σύλληψης: Κίνηση “θρίλερ” με φόντο τον θάνατο Σουλεϊμανί
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν – Τραμπ ένταλμα σύλληψης: Κίνηση “θρίλερ” με φόντο τον θάνατο Σουλεϊμανί

Ιράν - Τραμπ ένταλμα σύλληψης: Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιντερπόλ, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Ιράν – Τραμπ ένταλμα σύλληψης: Το Ιράν εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και ζήτησε βοήθεια από την Ιντερπόλ για την σύλληψη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, όπως μεταδίδει το AlJazeera! Το ένταλμα αφορά και δεκάδες άλλους, τους οποίους η Τεχεράνη θεωρεί υπεύθυνους για την επίθεση με drone που σκότωσε στη Βαγδάτη τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σουλεϊμανί. Ο εισαγγελέας της Τεχεράνης, Ali Alqasimehr, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο Τραμπ, με τη συμμετοχή τουλάχιστον ακόμη 30 ατόμων, εμπλέκονται στην επίθεση της 3ης Ιανουαρίου και αντιμετωπίζουν “κατηγορίες δολοφονίας και τρομοκρατίας”, όπως αναφέρει το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο Alqasimehr δεν κατονόμασε κάποιον από τους εμπλεκόμενους, αλλά για τον Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι το Ιράν θα συνεχίσει να επιδιώκει τη δίωξή του, ακόμη και μετά τη λήξη της προεδρίας του. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ιντερπόλ, μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο. Ο Alqasimehr ανέφερε επίσης ότι το Ιράν έχει ζητήσει να εκδοθεί “κόκκινη ειδοποίηση” για τον Τραμπ και τους υπολοίπους, την ανακοίνωση υψηλότερου επιπέδου που μπορεί να εκδώσει η Ιντερπόλ, ζητώντας να αναζητηθεί η θέση του και να συλληφθεί!

Απίθανο η Ιντερπόλ να δεχτεί το αίτημα του Ιράν

Σύμφωνα με την “κόκκινη ειδοποίηση”, οι τοπικές αρχές πραγματοποιούν τις συλλήψεις εκ μέρους της χώρας που το ζήτησε. Οι ανακοινώσεις δεν μπορούν να αναγκάσουν τις χώρες να συλλάβουν ή να εκδώσουν υπόπτους, αλλά μπορούν να θέσουν τους κυβερνητικούς ηγέτες επί τόπου και να περιορίσουν το ταξίδι των υπόπτων. Αφού λάβει ένα αίτημα, η Ιντερπόλ, μία επιτροπή συζητά εάν θα κοινοποιήσει ή όχι τις πληροφορίες στα κράτη μέλη της. Η Ιντερπόλ δεν έχει καμία υποχρέωση δημοσιοποίησης οποιασδήποτε από τις ειδοποιήσεις, αν και ορισμένες δημοσιεύονται στον ιστότοπό της. Ωστόσο, είναι απίθανο η Ιντερπόλ να δεχτεί το αίτημα του Ιράν, καθώς η κατευθυντήρια γραμμή της για ανακοινώσεις το απαγορεύει να “αναλάβει οποιαδήποτε παρέμβαση ή δραστηριότητες πολιτικής” φύσης.

Δείτε ακόμη

Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών – Τα τρία νέα συμπτώματα του κορονοϊού
Ο Μπόρις Τζόνσον έκανε κάμψεις με… γραβάτα για να δείξει πόσο υγιής είναι
Είσοδος Γερμανών στην Αυστρία μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις