Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Προτεραιότητα το άνοιγμα του τουρισμού
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Προτεραιότητα το άνοιγμα του τουρισμού

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Κλιμάκια του στρατού εγκαθίστανται στα νησιά για δειγματοληπτικούς ελέγχους τουριστών.

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Μόνιμα κλιμάκια υγειονομικών στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων εγκαθίστανται στα νησιά της χώρας τους επόμενους τρεις μήνες και θα έχουν την απόλυτη ευθύνη για τους ελέγχους που θα γίνονται, στους ταξιδιώτες που φθάνουν με πτήσεις από το εξωτερικό. Κάθε μέρα πτήσεων θα γίνονται 60 στοχευμένοι έλεγχοι, με βάση συγκεκριμένα κριτήρια μιας πλατφόρμας». Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έχει ξεκινήσει από το Σάββατο τετραήμερη περιοδεία σε όλα τα νησιά που διαθέτουν αεροδρόμια εν όψει του ανοίγματος των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Υγειονομική ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, θα αναλάβει», διευκρίνισε «το κομμάτι της δειγματοληψίας και θα συνεπικουρείται από προσωπικό της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τους φορείς διαχείρισης των αεροδρομίων». Πρόσθεσε δε, ότι το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν οι τελικές ασκήσεις προσομοίωσης για το προσωπικό που θα συμμετέχει στην διαδικασία των υγειονομικών ελέγχων.

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Η Επιτροπή θα δίνει προτεραιότητα στους ελέγχους

Αναπτύσσοντας το σχέδιο των ελέγχων, είπε ότι η αρμόδια επιτροπή «θα δίνει την προτεραιότητα στους ελέγχους και θα υποδεικνύει με βάση επιστημονικά και επιδημιολογικά κριτήρια, που αφορούν στον τόπο προέλευσης, στο προφίλ του ταξιδιώτη, στα ηλικιακά του δεδομένα και μια σειρά άλλων κριτηρίων για το ποιος πρέπει να κάνει το τεστ ποιος μπορεί να θεωρείται ως μεγαλύτερου ρίσκου ταξιδιώτης». Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε επίσης πως «το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας είναι πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο. «Είναι άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης», δήλωσε « το άνοιγμα της Οικονομίας και ειδικά την στήριξη του τουρισμού σε κάθε επίπεδο και εδώ στο πολύ όμορφο Βόρειο Αιγαίο.

Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς

Αυτό όμως πρέπει να γίνει με ξεκάθαρους όρους Δημόσιας Υγείας, όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται εδώ θα πρέπει να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα από οτιδήποτε άλλο εδώ οι νησιώτες μας, όλοι αυτοί που θα τους φιλοξενήσουν θα πρέπει και να είναι και να παραμείνουν αργότερα ασφαλείς». Επίσης, ο υφυπουργός συνέστησε «με νηφαλιότητα να αντιμετωπίζουμε το κάθε κρούσμα που θα παρουσιασθεί γιατί πίσω από τη διαχείριση αυτή είναι τα νησιά μας, η ανάγκη να μη στιγματιστεί ο τουρισμός μας, να μη δημιουργήσουμε λάθος εικόνα μέσα από φήμες ή διαφορετικές προσεγγίσεις και συντεταγμένα να αντιμετωπίσουμε την επόμενη ημέρα για το καλό της πατρίδας για το καλό των επόμενων γενεών, για το καλό των ίδιων μας των παιδιών».

Μέχρι 15 Ιουλίου «κλειστή» η Τουρκία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την Τουρκία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα δρομολόγια από και προς την Τουρκία δεν θα πραγματοποιούνται μέχρι τις 15 Ιουλίου. «Το δεδομένο είναι ότι η Τουρκία μέχρι και τις 15 Ιουλίου είναι κλειστή. Κάθε 15 μέρες αξιολογούμε την κατάσταση επιδημιολογικά και μόνο» είπε ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως «οι αποφάσεις μας δεν αφορούν τη διπλωματία, δεν αφορούν τις εξωτερικές σχέσεις όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι βασισμένες αποκλειστικά και μόνο στα επιδημιολογικά δεδομένα, στα φορτία που έχει η κάθε περιοχή. Όλα αυτά αξιολογούνται και με βάση αυτά το παρατηρητήριο που έχει συσταθεί εδώ και αρκετούς μήνες παίρνει και την κατάλληλη απόφαση».

Η περιοδεία

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της περιοδείας του και των συνεχών συσκέψεων με τους αρμόδιους φορείς, ήδη από το Σάββατο, πρώτος σταθμός του Νίκου Χαρδαλιά ήταν το αεροδρόμιο των Κυθήρων, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε τα αεροδρόμια των Χανίων και του Ηρακλείου στην Κρήτη. Στο πλαίσιο της ίδιας περιοδείας, ολοκληρώθηκαν και οι επισκέψεις του σε Κάρπαθο, Ρόδο, Κω, Σάμο, Χίο και Λέσβο.με όλους τους αρμόδιους παράγοντες είχε συσκέψεις όπου τέθηκαν όλα τα δεδομένα των ελέγχων, ενώ σε δηλώσεις του από τη Ρόδο, τόνισε και τα εξής:

«Η Ρόδος είναι μία από τις κύριες πύλες εισόδου τουριστών και νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα στην προσπάθεια μας για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, τον Δήμο και τους εμπλεκόμενους φορείς.  Θα προχωρήσουμε σε στοχευμένους ελέγχους αξιοποιώντας ειδική πλατφόρμα, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή, την πορεία και τη διαδρομή όλων των επισκεπτών στη χώρα μας. Είναι μια περίοδος που θα πρέπει όλοι να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση προτεραιότητα και απόλυτη επιλογή μας είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ώστε να είναι οι ταξιδιώτες ασφαλείς, αλλά και οι άνθρωποι που θα τους υποδεχθούν, εδώ στα νησιά μας».

Εισαγόμενα κρούσματα Ελλάδα: Μικρές ή μεγάλες αφίξεις, τα μέτρα τα ίδια

Επισκέφθηκε ακόμη και το αεροδρόμιο της Χίου, όπου επεσήμανε ότι «ανεξάρτητα από το αν αναμένονται μικρές ή μεγάλες αφίξεις, η ελληνική Πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα. Η τετραήμερη περιοδεία του Νίκου Χαρδαλιά στα αεροδρόμια, ολοκληρώνεται σήμερα με επισκέψεις στα αεροδρόμια Λήμνου, Καβάλας, Σκιάθου και Σκύρου, ενώ ο Γενικός Γραμματέας θα επισκεφθεί τα αεροδρόμια Μυκόνου, Πάρου και Σαντορίνης.

Δείτε ακόμη

“Η καφεΐνη προκαλεί νεύρα” – Ο Μπακογιάννης απαντά στην επίθεση με μπουκάλια
Νέος ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη Ρόδο
Πανελλήνιες 2020: Συνέχεια με μαθήματα ειδικότητας για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις