Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Το σήκωσε ο Ολυμπιακός!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Πρωταθλητής Ελλάδας για 45η φορά και μαθηματικά είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

29.06.2020 | 01:03

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Πρωταθλητής Ελλάδας για 45η φορά και μαθηματικά είναι από σήμερα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, κατά το οποίο η Ένωση ήταν απούσα και τελείωσαν το ματς σε 5’. Από την αρχή οι Πειραιώτες σφυροκόπησαν την Ένωση, έχασαν πολλές ευκαιρίες, είχαν δοκάρι και ήταν κυρίαρχοι. Στο 14’ κεφαλιά του Ελ Αραμπί πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 19’ ωραίο σουτ του Φορτούνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, είχε μία ακόμη χαμένη ευκαιρία σε κεφαλιά του Ελ Αραμπί στο 33’ και τελικά δικαιώθηκε. Στο 39’, μετά σέντρα του Μασούρα, ο Ελ Αραμπί με ωραίο βολ πλανε έκανε το 0-1. Πριν οι κιτρινόμαυροι καταλάβουν τι έγινε, στο 44’ ο Καμαρά με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2! Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Πριν δεχθεί το πρώτο γκολ και συγκεκριμένα στο 31’ ο Μάσιμο Καρέρα έκανε αλλαγή περνώντας τον Οικονόμου αντί του Αλμπάνη. Ο Ιταλός γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 για να έχει συνοχή αμυντικά. Ωστόσο, αυτό λειτούργησε από το δεύτερο μέρος. Ειδικά μετά τις νέες οδηγίες του τεχνικού της ΑΕΚ στην ανάπαυλα. Η Ένωση βγήκε μεταμορφωμένη, με διάθεση να πιέσει και έδειξε σημάδια ζωής στο παιχνίδι. Οι κιτρινόμαυροι δεν είχαν τελική στο πρώτο, αλλά στο δεύτερο έδειξαν άλλο πρόσωπο. Στο 49’ σουτ του Κρίστισιτς πέρασε άουτ, ενώ στο 50’ ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί ως οφσάιντ.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Ο Αραούχο την έβαλε ξανά μέσα στο ματς

Η ΑΕΚ είχε ένα εκρηκτικό τρίλεπτο, στο οποίο μείωσε το σκορ. Στο 64’ ο Χουλτ με ωραίο σουτ απείλησε, αλλά ο Σα απέκρουσε δύσκολα, ενώ στο 65΄ο Ελ Αραμπί λίγο έλειψε να πετύχει αυτογκόλ. Τελικά η τρίτη ήταν η φαρμακερή. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Αραούχο έπιασε κεφαλιά, ο Σα απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Αργεντινός με τη δεύτερη σκόραρε. Εκεί τελείωσε και το ματς. Η Ένωση συνέχισε να πιέζει, όμως ο Ολυμπιακός κράτησε το υπέρ του σκορ ως το φινάλε άνετα.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 66′ Αραούχο – 38′ Ελ Αραμπί, 45′ Καμαρά

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 7′ Λιβάγια – 55′ Σεμέδο, 83′ Μπουχαλάκης

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τουρπέν, Ντανός, Γριγκόρ (Γαλλία).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Σβάρνας (89′ Χριστόπουλος), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Αλμπάνης (31′ Οικονόμου), Βέρντε (83′ Μαχαίρας), Λιβάγια, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ομάρ, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (92′ Λοβέρα), Φορτούνης (71′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας (77′ Καφού), Αραμπί (77′ Χασάν).

Δείτε ακόμη

ΠΑΟΚ για σεντόνι, 2-0 τον Άρη
Πέρασαν τα φαβορί στην τετράδα του κυπέλλου Αγγλίας
«Δύσκολος» ο Παναιτωλικός 1-1 με Αστέρα
Exit mobile version