Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / F1 – Χάμιλτον: Εχω βιώσει τον ρατσισμό
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

F1 – Χάμιλτον: Εχω βιώσει τον ρατσισμό

F1 - Χάμιλτον: Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, δημιουργεί επιτροπή προώθησης αφροαμερικανών πιλότων στην F1!

F1 – Χάμιλτον: Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, Λιούις Χάμιλτον, ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με την Βασιλική Ακαδημία Μηχανικών δημιουργεί μια επιτροπή με σκοπό την προώθηση αφροαμερικανών πιλότων στο άθλημα! Ο Βρετανός πρωταθλητής σε δηλώσεις του δήλωσε πως: «Είναι σημαντικό να εκμεταλλευτούμε το μομέντουμ και να το χρησιμοποιήσουμε για να μορφώσουμε τους εαυτούς μας. Είτε ως άτομα, επωνυμίες, είτε ως εταιρίες. Για να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές με στόχο την εξασφάλιση της ισότητας και της συμμετοχής. Έχω βιώσει ρατσισμό στην ζωή μου. Kαι έχω δει την οικογένεια μου και τους φίλους μου να βιώνουν ρατσισμό. Μιλώ μέσα από την καρδιά μου όταν κάμω έκκληση για αλλαγή!».

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στην κουβέντα που έκανε με τον Τότο Βόλφ: «Όταν μίλησα με τον Τότο σχετικά με τις ελπίδες μου για αυτό που θα μπορούσαμε να πετύχουμε ως ομάδα, είπα ότι ήταν πολύ σημαντικό να είμαστε ενωμένοι. Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην διοίκηση της Mercedes , που, αφιέρωσαν χρόνο να ακούσουν. Να μιλήσουν. Και κατανόησαν πραγματικά τις εμπειρίες μου, το πάθος και για να κάνω αυτή την δήλωση. Είμαστε πρόθυμοι να αλλάξουμε και να βελτιωθούμε ως  επιχείρηση».

F1 – Χάμιλτον: “Να δείξουμε το δρόμο σε όλους”

Ο Λιούις Χάμιλτον : «Θέλουμε να χτίσουμε μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον αθλητισμό, και αν μπορούμε να είμαστε ηγέτες και μπορούμε να εφαρμόσουμε μία στρατηγική στροφής στην πολυπολιτισμικότητα στην ομάδα μας. Αυτό θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και θα δώσει στους υπόλοιπους την αυτοπεποίθηση για να ξεκινήσουν επίσης ένα διάλογο. Για το πως όλοι θα μπορέσουν να εφαρμόσουν αντίστοιχες αλλαγές!».

Δείτε ακόμη:

Πέρασε στο κύπελλο και τρέχει για το Champions League η Γιουνάιτεντ
Στο τριφύλλι ως το 2023 ο Πούγγουρας
Ώρα για… θέαμα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις