Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 28/6: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 28/6: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 28/6: Το τελευταίο 24ωρο, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι.

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 28/6: Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Κυριακή 10 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ τις τελευταίες 24 ώρες δεν σημειώθηκε κανένας νέος θάνατος. Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Εθνική Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αναφέρει: 10 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.376, εκ των οποίων 54.9% άνδρες. Από το σύνολο των 3.376 κρουσμάτων, 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται, ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών). Το τελευταίο 24ωρο, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70.0% άνδρες).

Πτήσεις προς την Ελλάδα: Η νέα φόρμα που θα πρέπει να συμπληρώνουν οι επιβάτες

Μια Notam που εκδόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου υποχρεώνει όλους τους επιβάτες των διεθνών πτήσεων με προορισμό την Ελλάδα να συμπληρώνουν μια ειδική φόρμα σχετικά με τον κορονοϊό.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εν όψει της απελευθέρωσης των πτήσεων εξωτερικού προς τα αεροδρόμια της χώρας , έχει εκδοθεί αεροπορική οδηγία (Notam), που θα ισχύει έως την Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020. Η εν λόγω οδηγία προβλέπει την υποχρεωτική συμπλήρωση της φόρμας Passenger Locator Form (PLF) από όλους τους επιβάτες διεθνών πτήσεων προς την Ελλάδα.

Σε αυτή την ηλεκτρονική διεύθυνση υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη συμπλήρωσή της. Οι ταξιδιώτες καλούνται να συμπληρώσουν το PLF τους τουλάχιστον 48 ώρες πριν το check in για να εισέλθουν στη χώρα μας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με το αεροδρόμιο αναχώρησης, τη διεύθυνση διαμονής τους, το χρόνο παραμονής τους στην Ελλάδα καθώς και τα λοιπά στοιχεία όπως αυτά καθορίζονται με το παραπάνω έντυπο.   Η φόρμα εντοπισμού επιβατών (PLF) αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό της χώρας μας και έχει σαν στόχο την προστασία πολιτών και την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις