Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Εύκολα ο ΠΑΟΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Εύκολα ο ΠΑΟΚ

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Το αβαντάζ για την κατάκτηση της 2ης θέσης απέκτησε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε 2-0 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης».

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Το αβαντάζ για την κατάκτηση της 2ης θέσης απέκτησε ο ΠΑΟΚ, που επιβλήθηκε 2-0 του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Ο δικέφαλος καθάρισε νωρίς τη νίκη και έκανε συντήρηση δυνάμεων, εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης με την ΑΕΚ την Τετάρτη. Απ’ την άλλη ο Άρης δεν μπορούσε να σταθεί αμυντικά, με τον Μπα να είναι ο αδύναμος κρίκος. Ωστόσο και επιθετικά οι κίτρινοι ήταν ανεπαρκείς, αφού ο Ένινγκ επέλεξε να μην παίξει ο Φετφατζίδης, ο οποίος έχει κλείσει στην Αλ Αΐν. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ. Στα πρώτα δευτερόλεπτα, μετά από σέντρα του Μπίσεσβαρ, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Μπα και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Σφιντέρσκι το εκτέλεσε, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Μάλιστα, ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε και δύο τετ-α-τετ του Μπίσεσβαρ στο 10’ και του Γιαννούλη στο 13’.

Ο Άρης προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και είχε μια καλή στιγμή. Ήταν στο 22’ όταν ο Μπρούνο Γκάμα έκανε το σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε περιθώρια για αμφισβήτηση και τελικά πήρε κεφάλι στο σκορ, στο 36’. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Στοχ, ο Βαρέλα με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κουέστα. Ο Πασχαλάκης είπε όχι σε σουτ των Γκάμα και Ματίγια στο 41’ και στο 43’ και κάπου εκεί ο Άρης… εξαφανίστηκε. Σε αυτό συνετέλεσε και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις, εξέλιξη που έκοψε τα «φτερά» των κίτρινων. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπίσεσβαρ έδωσε στον Σφιντέρσκι και ο Πολωνός με αριστερό πλασέ έκανε το 0-2.

Σούπερ Λιγκ – πλέι οφ: Εύκολη διαχείριση

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο διαχειρίστηκε εύκολα το προβάδισμα του και δεν επέτρεψε στον Άρη να τον απειλήσει σε κανένα σημείο του αγώνα. Αντίθετα είχε τρεις καλές στιγμές, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Δύο ήταν με τον Σφιντέρσκι στο 68’ και στο 70’, ενώ προηγήθηκε αυτή του Μάτος στο 67’. Αξιοσημείωτο ότι ο Ένινγκ δεν πραγματοποίησε κάποια αλλαγή, ενώ ο Άρης τελείωσε το ματς με 10 παίκτες. Αποβλήθηκε ο Δεληζήσης στο 92’.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 36′ Βαρέλα, 45+3′ Σβιντέρσκι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33′ Ματίγια, 35′ Τόνσο, 40′ Σάσα, 57′ Μπα – 4′ Μαουρίσιο, 15′ Μάτος, 65′ Τζόλης, 87′ Πασχαλάκης.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Δεληζήσης 92’

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσβάιερ, Σίφνερ, Ακμίλερ (Γερμανία).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Δεληζήσης, Μπα, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Τόνσο, Γκάμα, Μαντσίνι, Ιντέγε.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μάτος (90+2′ Μιχαηλίδης), Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Εσίτι, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (86′ Τσιγγάρας), Τζόλης (81′ Ροντρίγκο), Στοχ (86′ Λημνιός), Σβιντέρσκι (81′ Άκπομ).

Δείτε ακόμη

Πέρασαν τα φαβορί στην τετράδα του κυπέλλου Αγγλίας
«Δύσκολος» ο Παναιτωλικός 1-1 με Αστέρα
Πρέμιερ Λιγκ: Η Σαουθάμπτον σόκαρε 1-3 τη Γουότφορντ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις