Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / FΑ CUP – Προημιτελικά: Στους “4” τα φαβορί
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

FΑ CUP – Προημιτελικά: Στους “4” τα φαβορί

FΑ CUP - Προημιτελικά: Η Τσέλσι 0-1 τη Λέστερ, η Αρσεναλ 1-2 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και η Μάντσεστερ Σίτι 0-2 στη Νιούκαστλ

FΑ CUP – Προημιτελικά: Ολοκληρώθηκε η προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας και πλέον οι ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν για μια θέση στον τελικό είναι γνωστές. Μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που είχε αποκλείσει το Σαββατόβραδο τη Νόριτς 1-2, θέση στην τετράδα έκλεισαν και οι Αρσεναλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι. Και αν για την Γιουνάιτεντ χρειάστηκε σχεδόν όλη η παράταση, 118’ για να βρει το νικητήριο τέρμα οι άλλοι τρεις καθάρισαν στα 90’. Οι κανονιέρηδες επιβλήθηκαν 1-2 της Σέφιλντ, η Τσέλσι 1-0 εκτός έδρας της Λέστερ. Ο χορός της 8άδας έκλεισε το βράδυ της Κυριακής με την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει άνετο διπλό 0-2 στο Νιούκαστλ.

Ζορίστηκε αλλά τα κατάφερε η Άρσεναλ απέναντι στην Σέφιλντ. Σε ένα ματς θρίλερ οι Κανονιέρηδες βγήκαν νικητές 1-2 και πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον ημιτελικό του FA Cup. Ο αγώνας ήταν αμφίρροπος, η κατοχή ήταν μοιρασμένη και οι φάσεις έπεφταν βροχή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και κυνήγησαν το ένα γρήγορο γκολ Μάλιστα, η Σέφιλντ πέτυχε γκολ στο 8ο λεπτό, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ έπειτα από υπόδειξη του VAR. Από εκείνο το σημείο η Άρσεναλ ανέβασε ρυθμούς και με εύστοχο πέναλτι του Πεπέ στο 25ο λεπτό, πέρασε μπροστά στο σκορ. Η μαχητική Σέφιλντ δεν το έβαλε κάτω, έτσι  με ένα σουτ του ΜακΓκόλντρικ στο 87, έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Το παιχνίδι έδειχνε πως πήγαινε παράταση, όμως η Άρσεναλ δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα. Στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντάνι Σεμπάγιος, σαν από μηχανής θεός, με δικό του γκολ έστειλε τους κανονιέρηδες στον ημιτελικό.

FΑ CUP – Προημιτελικά: Λέστερ – Τσέλσι 0-1

Στον δεύτερο προημιτελικό της ημέρας η Λέστερ υποδέχτηκε την Τσέλσι στο King Power Stadium. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι και δημιούργησαν αρκετές φάσεις. Το πρώτο ημίχρονο άνηκε στις Αλεπούδες που μπήκαν για να καθαρίσουν νωρίς το παιχνίδι. Οι μπλε μπόρεσαν να συγκεντρωθούν, κυκλοφόρησαν καλύτερα την μπάλα και έγιναν πιο απειλητικοί. Κατάφεραν να κλείσουν την Λέστερ στο δικό της μισό και απέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 63ο λεπτό ο Γουίλιαν βρήκε τον Μπάρκλεϊ που έκανε κίνηση στην περιοχή και εκείνος με όμορφο σουτ σημείωσε το 1-0. Η «χρυσή» αλλαγή του Λάμπαρντ λύτρωσε την Τσέλσι και την έστειλες στον ημιτελικό.

FΑ CUP – Προημιτελικά: Νιούκαστλ – Μάντσεστερ Σίτι 0-2

Η Νιούκαστλ υποδέχτηκε την Μάντσεστερ Σίτι στο  St James Park. Η γηπεδούχος ομάδα ήταν απογοητευτική. Δεν προβλημάτισε τους «Σίτιζενς», που, κυριάρχησαν στο παιχνίδι και εξασφάλισαν εύκολα 2-0 την πρόκριση στον ημιτελικό. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, έβαλαν την μπάλα στο μισό της Νιούκαστλ και την «βομβάρδισαν» με απανωτά σουτ.  Στο 36ο λεπτό ο Ντε Μπρούινε εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, που κέρδισε ο Γκαμπριέλ Ζεσούς. Το τελικό σκορ δημιούργησε ο Ραχίμ Στέρλινγκ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Δείτε ακόμη:

Do or… die για Παναιτωλικό!

Για το γόητρο και το Τσάμπιονς Λιγκ!

Πέθανε από κορονοϊό ο Ίλια Πέτκοβιτς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις