Νίκος Παππάς – ηχητικό: Η ατάκα για την αριστερά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Παππάς – ηχητικό: Η ατάκα για την αριστερά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νίκος Παππάς - ηχητικό: Συντροφικά μαχαιρώματα στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

27.06.2020 | 17:54

Νίκος Παππάς – ηχητικό: “Φουντώνει” η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Νίκο Παππά. Παρότι χθες η Κουμουνδούρου διαμήνυε ότι η συνεδρίαση θα είναι “κλειστή”, τελικά μάλλον κατάλαβαν πως σε διαδικασία όπου συμμετέχουν πάνω από …700 άτομα, ζήτημα “εχεμύθειας” και προστατευμένων “παρεμβάσεων”, είναι αστείο να τίθεται. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην ΚΕΑ, είπε μεταξύ άλλων ότι: “Είμαστε σε μια χώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ηχογραφήσει, να ηχογραφήσει οτιδήποτε, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει πότε θα δημοσιοποιηθεί. Ο κόσμος της Αριστεράς μας κρίνει με αυστηρά κριτήρια. Και έτσι θελω να συνεχίσει να μας κρίνει. Οποιαδήποτε κριτική κάνουμε σε παλιές πρακτικές καλά κάνουμε”.

Ο Νίκος Παππάς πάντως, παρά την αποδοκιμασία Τσίπρα και τη σκληρή κριτική που του ασκήθηκε από όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες, επιμένει στην “γραμμή” του. Αυτό προκύπτει από όσα δήλωσε στην ΚΕΑ, όπου μεταξύ άλλων είπε ότι : ” Να είμαστε ένα κόμμα που κάνει αυτοκριτική και συλλογική και ατομική. Ακόμα και για το παραμικρό, ακόμα κι αν μας ξεφεύγει καμία κουβέντα”.

Ο ίδιος δήλωσε “περήφανος που υπηρετώ με αυτόν τον πήχη αξιών της Αριστεράς. Ακριβώς επειδή είμαστε τέτοιοι, δεν θα επιτρέψουμε να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που πετάνε τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά σαν να ειναι αλογόμυγες”.

Ο Φίλης: Δεν με εκφράζει το “βρόμικο΄89”

Απέναντι στο “αφήγημα ” Τσίπρα περί remake του “βρώμικου 89” στάθηκε ο Νίκος Φίλης. Στην παρέμβασή του στην ΚΕΑ , ο πρώην υπουργός Παιδείας δήλωσε ευθαρσώς ότι “Δεν με εκφράζει το βρωμικο 89. Δεν μπορούμε να λέμε σημερα οτι μπορεί να επαναληφθεί το βρωμικο 89. Ήταν άλλοι οι πρωταγωνιστές τότε”. “Φωτογραφίζοντας” τον Νίκο Παππά , το κορυφαίο κομματικό στέλεχος, είπε πως ” Η Αριστερά δεν έχει λόγο να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της. Πολλά πράγματα μας ταπείνωσαν. Η Αριστερά και το ηθικό της πλεονέκτημα δίνει καθημερινά εξετάσεις”.

Exit mobile version