Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος ΕΥΠ παρακράτος: “Ο Τσίπρας ήταν μπροστά” – Νέα στοιχεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος ΕΥΠ παρακράτος: “Ο Τσίπρας ήταν μπροστά” – Νέα στοιχεία

Καμμένος ΕΥΠ - παρακράτος: Η εφημερίδα αποκάλυψε διάλογους, απόρροια της εσωτερικής έρευνας που είχε κάνει η ΕΥΠ και η οποία ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα από τον Δεκέμβριο του 2016.

Καμμένος ΕΥΠ – παρακράτος: Παρουσία Αλέξη Τσίπρα φέρεται να έγιναν οι παρεμβάσεις του Πάνου Καμμένου για την εξόντωση των εκδοτών της εφημερίδας «Παραπολιτικά», όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υπήρχε συνάντηση του κ. Παπαγγελόπουλου με τον κ. Καμμένο στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, παρουσία του τότε πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο τότε υπουργός Άμυνας ζήτησε από τον κ. Παπαγγελόπουλο να παρέμβει στον προϊστάμενο της Εισαγγελέας Αθηνών, τον κ. Ζαγοραίο, για να «χτυπήσει» τον εκδότη της εφημερίδας, τον κ. Κουρτάκη.

Σημειώσεις του κ. Τζένου από τη συνάντηση με τον κ. Παπαγγελόπουλο είναι διαφωτιστικές για τις παρακρατικές μεθόδους που ακολουθούσε ο κ. Καμμένος και την στοχοποίηση των επιτελών της εφημερίδας.

Καμμένος ΕΥΠ: Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις

Την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρχαν μια σειρά από καταγγελίες αλλά και ερωτήσεις στη Βουλή από τη ΝΔ, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι για τη δράση του κ. Καμμένου. Κανένα κόμμα, ωστόσο, δεν είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία που αποκάλυψαν τα «Παραπολιτικά» για τη δράση του πρώην υπουργού Άμυνας, της συζύγου του και της παρέας τους.

Η εφημερίδα αποκάλυψε διάλογους, απόρροια της εσωτερικής έρευνας που είχε κάνει η ΕΥΠ και η οποία ήταν σε γνώση του κ. Τσίπρα από τον Δεκέμβριο του 2016, σύμφωνα με τους οποίους γύρω από τον κ. Καμμένο είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα με υψηλές διασυνδέσεις στον στρατό, στις μυστικές υπηρεσίες, στη δικαιοσύνη, στις φυλακές, στην αστυνομία, στο λιμενικό, στη νύχτα. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα, ο κ. Καμμένος συνομιλούσε με άνεση με ισοβίτες, με δικαστικούς λειτουργούς, με υπαλλήλους του λιμενικού, με μπράβους, με απόστρατους κλπ. Επιπροσθέτως, έφτιαξε δικό του σύστημα παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών, όπως για παράδειγμα του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη.

Οι διάλογοι που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα είναι συγκλονιστικοί και αν όλα όσα καταγράφονται επιβεβαιωθούν, τότε θα καταδειχθεί ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα λειτουργούσε ένα παρακράτος που εκβίαζε, απειλούσε, έκανε δουλειές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αφού μίλησε και αυτός για παρακράτος, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει αν γνώριζε για όλα αυτά.

Αναπάντητα ερωτήματα

Το θέμα σηκώνει και το Κίνημα Αλλαγής και μάλιστα τέσσερις βουλευτές του (Γιαννακοπούλου, Γκεγκέρογλου, Καμίνης, Λοβέρδος) έκαναν ερώτηση προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνουν: «Η ΕΥΠ, υπό τη διοίκηση του κ. Ρουμπάτη, αποκάλυψε ένα παράνομο κύκλωμα που χρησιμοποιούσε μεθόδους όπως τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, βιντεοσκοπημένες συναλλαγές, παραδόσεις φακέλων με χρήματα, ενώ παράλληλα μέσω αυτής της έρευνας βγήκε στη δημοσιότητα η δομή ενός κυκλώματος, το οποίο μέσα από παράνομες δραστηριότητες απέκτησε έσοδα που αγγίζουν το 1.000.000 ευρώ μηνιαίως».

Στελέχη της κυβέρνησης αλλά και του Κινήματος Αλλαγής από το Σάββατο, που έγιναν γνωστές οι αποκαλύψεις των Παραπολιτικών, αναρωτιούνταν, χωρίς ως τώρα να έχουν πάρει κάποια πειστική απάντηση, τον λόγο για τον οποίο ο κ. Τσίπρας, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2016 είχε ενημερωθεί από τον επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, για την παρακρατική δράση του κ. Καμμένου και της υπόλοιπης παρέας του, γιατί συνέχισε για 1,5 χρόνο ακόμα να κάθεται στα ίδια κυβερνητικά έδρανα με τον Πάνο Καμμένο.

Η επιμονή τους αυτή βασίζεται στην απάντηση που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών»: «Ο τότε πρωθυπουργός, μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη. Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα».

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η υπόθεση Καμμένου-Τζούλη και λοιπών αναμένεται να πάρει μορφή χιονοστιβάδας, καθώς η έρευνα της ΕΥΠ έχει καταγράψει ατέλειωτες ώρες συνομιλιών, οι οποίες είναι βέβαιο ότι σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα προκαλέσουν, όπως λένε υψηλόβαθμες πηγές, ακόμα μεγαλύτερο ντόρο.

Δείτε ακόμη

“Γιατί μίλησα με τον πρώην αστυνομικό που δολοφονήθηκε” – Τι απαντά για το παρακράτος η σύζυγος Καμμένου
Ζωή για παρακράτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε σχέση με την δημοκρατία
Πολιτική θύελλα από τις αποκαλύψεις για το παρακράτος επί ΣΥΡΙΖΑ – Μισόλογα από την Κουμουνδούρου
“Κοίτα μην δεν τον βουτήξουν, τη γ@@@με” – Αποκαλύψεις σοκ για παρακράτος Καμμένου!
Καταπέλτης ο Χρυσοχοΐδης για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις