Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Φωτιά στην ουρά!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Φωτιά στην ουρά!

Σούπερ Λιγκ - πλέι άουτ: Τρεις αγωνιστικές μια χρονιά για Πανιώνιο, Ξάνθη και Παναιτωλικό πλέον - Ολα ανοικτά και για τους τρεις σχετικά με υποβιβασμό και μπαράζ

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Μεγάλη εμφάνιση, νίκη ζωής και όλα τούμπα στη βαθμολογία των πλέι άουτ μετά το 2-1 του Πανιωνίου επί της Ξάνθης για την 4η αγωνιστική του ειδικού τουρνουά παραμονής και υποβιβασμού! Οι κυανέρυθροι με ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο, εξασφάλισαν το …εξάποντο. Με αυτό οποίο έπιασαν στη βαθμολογία τον Παναιτωλικό (παίζει Κυριακή με τον αδιάφορο βαθμολογικά Αστέρα Τρίπολης). Και μείωσαν στον έναν βαθμό από την Ξάνθη, έτσι όλα θα κριθούν στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές!

Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη ξεκίνησε καλά το ματς, αλλά ο Πανιώνιος πήρε γρήγορα το πάνω χέρι. Είχε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί με τον Μπέντο να σώζει φοβερό τετ-α-τετ του Κόρμπου στο 26’. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ο Μαξίμοβιτς δεν λάθεψε. Εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λισγάρα και νίκησε τον Μπέντο με πλασέ για το 1-0.

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Αλλαγή προσώπων και πλάνου, όχι εικόνας

Στην επανάληψη η Ξάνθη έκανε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα και τρόπο ανάπτυξης, αλλά εκτός μιας καλής ευκαιρίας με τον Κάστρο δεν έκαναν μεγάλες φάσεις. Αντίθετα, ο Πανιώνιος έπαιξε υπομονετικά και στο 66’ ο Τσιλούλης με μεφαλιά ψαράκι πέτυχε το 2-0 και ουσιαστικά καθάρισε το ματς. Η Ξάνθη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων με τέρμα του Φοσέ από το σημείο του πέναλτι. Ενα πέναλτι που είχε παραχωρήσει στιγμές νωρίτερα ο Λυμπεράκης σε προσπάθεια να μαρκάρει τον Γκαρκαλατζίδη. Σε γενικές γραμμές, πάντως, οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί και άξιζαν τη νίκη.

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Τα ματς που μένουν

Πλέον, οι τρεις τελευταίοι αγώνες για τις εμπλεκόμενες στην μάχη σωτηρίας, θα κρίνουν και τη χρονιά. Ο Πανιώνιος σε αυτές τις κρίσιμες αναμετρήσεις θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ και τον Ατρόμητο εκτός έδρας. Aλλά και τον Παναιτωλικό, στο ματς της χρονιάς ίσως, στη Νέα Σμύρνη! Η δε Ξάνθη, με έναν βαθμό πλεονέκτημα θα παίξει με Λαμία και ΑΕΛ εκτός. Kαι με τον Αστέρα Τρίπολης εντός. Ο Παναιτωλικός, τέλος, εκτός του αγώνα της Κυριακής με τον Αστέρα εντός, θα δοκιμαστεί μακριά από την έδρα της με Πανιώνιο και Ατρόμητο, ενώ κλείνει τη χρονιά με τον Βόλο στο Αγρίνιο.

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κομίνη που είχε βοηθούς τους Μπαλτά και Κόλλια. Σωστές οι αποφάσεις του VAR στην ακύρωση γκολ-οφσάιντ του Τσιλούλη στο α’ μέρος και στον καταλογισμό του πέναλτι για το 2-1 της Ξάνθης.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 30’ Μαξίμοβιτς, 66’ Τσιλούλης – 90’+3’ Φοσέ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 45’ Κόρμπος, 67’ Τσιλούλης, 77’ Σταυρόπουλος, 91’ Λυμπεράκης – 46’ Καρασαλίδης, 79’ Κασάδο, 85’ Μουλέν, 93’ Γκαργκαλατζίδης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Λ. Βόκολος): Κότνικ – Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου (Αρτσε 56’) – Παπανικολάου, Κόρμπος – Λυμπεράκης, Μαξίμοβιτς (Ευαγγέλου 80’), Ρέντζας – Τσιλούλης (87’ Ντούμτσιος).

ΞΑΝΘΗ (Ν. Καραγεωργίου): Μπέντο – Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας (Σόσα 55’), Μπαξεβανίδης – Τέρκι, Καμαρά (Μουλέν 46’) – Ουίλιαμ, Μπαριέντος (Γκαργκαλατζίδης 62’), Ντουρίτσκοβιτς (Στέρτζον 46’) – Κάστρο (Φοσέ 78’).

Δείτε ακόμη:

“Ακόμα με ρωτάνε αν θα παω στη Λάτσιο”!
Διπλό αστεράτο για την Γουλβς στο Βίλα Παρκ
Νίκος Αλέφαντος: Πλήθος κόσμου στο ύστατο χαίρε -Τυλιγμένο το φέρετρο με την σημαία του Ολυμπιακού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις