Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

17

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δώρο Πάσχα 2020: Πότε εκπνέει η προθεσμία καταβολής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δώρο Πάσχα 2020: Πότε εκπνέει η προθεσμία καταβολής

Δώρο Πάσχα 2020: Ελάχιστες ημέρες απομένουν προκειμένου να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους, τι πρέπει να κάνουν οι εργοδότες.

Δώρο Πάσχα 2020: Ελάχιστες ημέρες απομένουν προκειμένου να καταβληθεί το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν καταθέσει τα ποσά του Δώρου Πάσχα μέχρι την προσεχή Τρίτη, 30 Ιουνίου. Στη συνέχεια, ωστόσο, το κράτος θα καλύψει ποσοστό του Δώρου για τους εργαζόμενους που είχαν τεθεί σε καθεστώς αναστολής σύμβασης εργασίας.

Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, οι εργοδότες θα πρέπει να υποβάλλουν μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου το έντυπο για το Δώρο Πάσχα 2020, ώστε να εξασφαλίσουν το μερίδιο που θα καλύψει το κράτος. Αυτή η διαδικασία γίνεται μέσα από το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, και την ενότητα «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για το επίδομα εορτών Πάσχα έτους 2020, για το οποίο βαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός».

Δώρο Πάσχα 2020: Η πλατφόρμα ανοίγει 1η Ιουλίου

Η σχετική πλατφόρμα για το Δώρο Πάσχα 2020 θα ανοίξει την 1η Ιουλίου και θα κλείσει στις 10 του μηνός. Οι εργοδότες – επιχειρήσεις θα πρέπει να σημειώσουν τα εξής στοιχεία στο έντυπο του ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για το Δώρο Πάσχα:

  • τα στοιχεία της επιχείρησης
  • IBAN τραπεζικού λογαριασμού
  • στοιχεία εργαζόμενων
  • το τμήμα του Δώρου Πάσχα 2020 (μεικτές αποδοχές εργαζόμενου, αναλογούσες εργοδοτικές εισφορές και κρατήσεις) που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής σύμβασης εργασίας

O e-ΕΦΚΑ εξέδωσε χθες αναλυτικές οδηγίες προς τις επιχειρήσεις για τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις για το Δώρο Πάσχα, με τις οποίες εξηγεί, μεταξύ άλλων, σε ποια πεδία καταχωρίζονται τα ποσά.

Δείτε ακόμη

Καινοτόμο ψηφιακό πρόγραμμα πληρωμής για τις εταιρείες
Φορολοταρία Ιουνίου: Δείτε αν κερδίσατε τα 1.000 ευρώ
Φωκίων Καραβίας στον ΣΕΤΕ: «Οι ηλιόλουστες μέρες θα ξαναέρθουν»
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις