Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπολσονάρου – κορωνοϊός: Δηλώνει ότι μπορεί να είχε προσβληθεί από τον ιό παρά τα αρνητικά τεστ
ΚΟΣΜΟΣ

Μπολσονάρου – κορωνοϊός: Δηλώνει ότι μπορεί να είχε προσβληθεί από τον ιό παρά τα αρνητικά τεστ

Μπολσονάρου - κορωνοϊός: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είπε την Πέμπτη ότι μπορεί να είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό και ότι μπορεί να κάνει άλλο ένα τεστ.

Μπολσονάρου – κορωνοϊός: Ο Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε ότι τελικά μπορεί να είχε προσβληθεί από τον κορωνοϊό, παρά τα αρνητικά τεστ, την ώρα που στη Βραζιλία παραμένει τρομακτικά υψηλός ο ημερήσιος απολογισμός των νεκρών και των κρουσμάτων. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας είπε την Πέμπτη ότι μπορεί να είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό και ότι μπορεί να κάνει άλλο ένα τεστ, έχοντας ήδη βρεθεί αρνητικός πολλαπλές φορές τις εβδομάδες που προηγήθηκαν.   Ο Μπολσονάρου έχει πει δύο φορές ότι έχει βρεθεί αρνητικός, αλλά έδωσε δικαστική μάχη προκειμένου να εμποδίσει τη δημοσιοποίηση των νοσοκομειακών αποτελεσμάτων, κάτι που προκάλεσε ερωτήματα για το αν τελικά είχε μολυνθεί από τον ιό.

Στο μεταξύ, η κατάσταση στη Βραζιλία παραμένει εξαιρετικά δύσκολη. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας είχαν καταγραφεί 1.141 θάνατοι και 39.483 νέα κρούσματα, σε 24 ώρες.   Πλέον, η Βραζιλία- που έχει δεχθεί το δεύτερο σφοδρότερο πλήγμα από την πανδημία μετά τις ΗΠΑ- θρηνεί 54.971 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια.

Βραζιλία: Κατά του κορωνοϊού με μαγικά φασόλια και ασπιρίνη ...

Μπολσονάρου – κορωνοϊός: Η κόντρα του με την ηθοποιό Κρις Μπερνάρτ για τη διαχείριση της πανδημίας

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου είπε σε μια ηθοποιό να “σηκωθεί και να φύγει”, αφού επέκρινε την απάντησή του στην πανδημία του νέου κορονοϊού, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης έξω από την επίσημη κατοικία του σήμερα το πρωί. Η Κρις Μπερνάρτ είπε στον Μπολσονάρου ότι οι 38.000 θάνατοι από την COVID-19 στη Βραζιλία δεν είναι απλά στατιστικά στοιχεία, αλλά υπάρχουν οικογένειες σε ολόκληρη τη χώρα που υποφέρουν.Ο Μπολσονάρου, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τον ιό “γριπούλα” κι έχει διατάξει τους κυβερνήτες των πολιτειών της χώρας να άρουν τους περιορισμούς της καραντίνας, είπε στην Μπερνάρτ να φύγει, με το περιστατικό να εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της συγκέντρωσης στο YouTube από έναν υποστηρικτή του Βραζιλιάνου προέδρου.

“Σήκω και φύγε από εδώ, έχεις ήδη ακουστεί”, λέει ο Μπολσονάρου. “Βλέπεις, έχεις αυτόν τον χαρακτήρα να λες ανοησίες εδώ”, αναφέρει ο Μπολσονάρου, επαναλαμβάνοντας τις επικρίσεις του σε βάρος των κυβερνητών των πολιτειών που έκλεισαν τις επιχειρήσεις και προκάλεσαν οικονομική δυσχέρεια. Φορώντας μάσκα, η Μπερνάρτ απαντάει στον Μπολσονάρου ότι τον στήριξε στην προεκλογική εκστρατεία του το 2018, κατηγορώντας τον ότι πρόδωσε τον βραζιλιάνικο λαό.

Δείτε ακόμη

Η Φαλτσινέλι νέα πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα
Θλιβερή δήλωση Αναστασιάδη: “Μια λύση με στρατιωτικά μέσα θα είναι το τέλος του κυπριακού ελληνισμού”
Μυρίζουν “μπαρούτι” οι δηλώσεις Ακάρ – “Καθίστε ήσυχα, θα λυπηθείτε”

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις