Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρόδος 9χρονη: Βρήκε δουλειά η μητέρα του κοριτσιού που λιποθύμησε στην Ρόδο
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος 9χρονη: Βρήκε δουλειά η μητέρα του κοριτσιού που λιποθύμησε στην Ρόδο

Ρόδος 9χρονη: Η ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης βρήκε δουλειά στη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα στην Ρόδο

Ρόδος 9χρονη: Στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” μίλησε η  μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε από την πείνα μέσα σε φούρνο στη Ρόδο. Η ίδια αναφέρθηκε στην δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει αφού τους τελευταίους μήνες έχει έρθει αντιμέτωπη με την ανεργία. Η μητέρα του 9χρονου κοριτσιού δεν μπορούσε να κρύψει την αγανάκτησή της. Η ιστορία πήρε διαστάσεις και, τελικά, με ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Σταμάτη, η μητέρα βρήκε δουλειά, ώστε να μπορεί να συντηρεί τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, η δουλειά αφορά σε εταιρεία ενέργειας με έδρα την Αθήνα, ενώ θα εργάζεται με τηλεργασία, για να μπορεί να βρίσκεται κοντά στα παιδιά της. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα λαμβάνει τον κατώτατο μισθό των 650 ευρώ μαζί με τα προβλεπόμενα επιδόματα παιδιών.

“Η κόρη μου λιποθύμησε από την πείνα. Είμαι άνεργη εδώ και τόσους μήνες. Είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος. Έχω να εργαστώ από πέρυσι τον Αύγουστο. Απολυθήκαμε, ήμασταν εποχικοί εργαζόμενοι. Εισόδημα στο σπίτι δεν μπαίνει. Δεν έχουμε να φάμε. Το παιδί πείναγε και εγώ δεν είχα. Θέλω να το πάω στο γιατρό απλά επειδή έγινε ντόρος αποφεύγω πάρα πολύ για το παιδί μου. Πρέπει να βοηθήσουν τους ανθρώπους που είναι άνεργοι αυτή τη στιγμή. Είμαστε άνεργοι. Είμαι μια εργαζόμενη μητέρα, διαζευγμένη. Δούλευα πέρυσι, έπαιρνα 1000 ευρώ, και μπορούσα και ζούσα τα παιδιά μου μια χαρά.

“Τα παιδιά του λαού πεινάνε” λέει η άνεργη μητέρα

Τα έβλεπα αυτά στην τηλεόραση και θλιβόμουν και να που έφτασα και εγώ σε αυτή την κατάσταση. Ο πατέρας δεν συμπαρίσταται. Το χειρότερο είναι να βλέπει η μάνα να πέφτει το παιδί της. Έχω να κοιμηθώ πέντε μέρες Η κατάσταση είναι τραγική. Θέλω να κάνω μια ερώτηση στους 300. Αν μπορούν να ζήσουν με 168 ευρώ κάθε δύο μήνες. Μόνο αυτό θέλω να πω. Όλοι είναι βολεμένοι, είναι μια χαρά. Τα δικά τους παιδιά δεν πεινάνε. Του λαού πεινάνε. Και δεν είμαι η μοναδική. Λέω τι έκανα, έφερα στον κόσμο τα παιδιά για να πεινάνε; Το κοριτσάκι να μου ζητάει να φάει και να της λέω κάνε υπομονή να πάρω τα 533 ευρώ.”, ήταν τα λόγια της μητέρας της 9χρονης.

Δείτε ακόμη

Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία και Οικονομία
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για παιδικές κατασκηνώσεις
Θλίψη για τον πνιγμό 15χρονου στην Αίγινα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις