Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, με 37άρια το Σαββατοκύριακο
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Ανεβαίνει ο υδράργυρος, με 37άρια το Σαββατοκύριακο

Καιρός σήμερα: Η επιστροφή στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει από σήμερα Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καιρός σήμερα: Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε τις επόμενες ώρες στον καιρό, καθώς η κακοκαιρία υποχωρεί, τα φαινόμενα περιορίζονται σε ελάχιστες περιοχές και ο υδράργυρος παίρνει τον ανήφορο! Η επιστροφή στο καλοκαίρι θα ξεκινήσει από σήμερα Παρασκευή, με τη θερμοκρασία να επανέρχεται στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με εξαίρεση περιοχές στην Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη, όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες και βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Το Σάββατο και την Κυριακή, ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός, το θερμόμετρο θα ανέβει ακόμη και στους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ μόνο στα ηπειρωτικά ορεινά αναμένονται τοπικού χαρακτήρα βροχές. Πιο αναλυτικά για σήμερα Παρασκευή προβλέπεται:

Καιρός σήμερα: Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Η μέγιστη στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός σήμερα: Μακεδονία – Θράκη

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Θρακικό τοπικά έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα: Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά πρόσκαιρες νεφώσεις, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολικη Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες – Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμη

Νέα αρχή για την άνεργη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε στην Ρόδο – Βρήκε δουλειά
«Ανοίγουν» την 1η Ιουλίου οι πύλες εισόδου της χώρας – Οι οδηγίες από τις Αρχές
Αυτά είναι τα θέματα σε Χημεία και Οικονομία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις