Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – ΦΙΦΑ: 1,5 δισ. δολάρια στις ομοσπονδίες!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – ΦΙΦΑ: 1,5 δισ. δολάρια στις ομοσπονδίες!

Ποδόσφαιρο – ΦΙΦΑ: Σχέδιο για να βοηθήσει τις ομοσπονδίες και τις ομάδες στην εποχή μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού εκπόνησε η ΦΙΦΑ.

Ποδόσφαιρο – ΦΙΦΑ: Σχέδιο για να βοηθήσει τις ομοσπονδίες και τις ομάδες στην εποχή μετά το πρώτο κύμα του κορονοϊού εκπόνησε η ΦΙΦΑ. Όπως αποφασίστηκε ομόφωνα στο συνέδριο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, θα διατεθούν συνολικά 1,5 δισ. δολάρια! Αυτά θα δοθούν από τη ΦΙΦΑ για την ανακούφιση των ομοσπονδιών και των ομάδων από την πανδημία του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, το συμβούλιο της ΦΙΦΑ ενέκρινε ομόφωνα «Σχέδιο Ανακούφισης», που εκπονήθηκε τους τελευταίους μήνες, σε συνεργασία με εκπροσώπους των συνομοσπονδιών. Αυτό θα τελεστεί σε τρία στάδια και θα διατεθούν ως 1,5 δισ. δολάρια για να βοηθηθεί η ποδοσφαιρική κοινότητα!

Στα δύο πρώτα του στάδια το σχέδιο προβλέπει την άμεση αποδέσμευση όλων των προθεσμιακών πληρωμών λειτουργικού κόστους προς τις Ενώσεις-μέλη. Στη συνέχεια, η ΦΙΦΑ θα μετατρέψει τις επιχορηγήσεις ανάπτυξης σε ταμεία επιχειρησιακής βοήθειας για τον ιό Covid-19. Μάλιστα, τουλάχιστον το 50% των κονδυλίων, θα διατεθούν στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Στο τρίτο στάδιο του σχεδίου, που εγκρίθηκε από το συμβούλιο, θα παρέχεται περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη. Αυτό θα γίνει μέσω ενός συστήματος επιχορηγήσεων και δανείων.

Ποδόσφαιρο – ΦΙΦΑ: Σκέψεις για παναραβικό τουρνουά!

Την ιδέα, που έπεσε στο τραπέζι, για τη διεξαγωγή ενός παναραβικού τουρνουά το καλοκαίρι του 2021 στο Κατάρ μελετάει η ΦΙΦΑ. Από την παγκόσμια ομοσπονδία θεωρούν ότι η διοργάνωση αυτή θα αποτελέσει την ιδανική πρόβα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022. Μάλιστα, από τη ΦΙΦΑ ήδη διαρρέουν ότι στηρίζουν την πρόταση αυτή. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί πόσες ομάδες θα λάβουν μέρος στο τουρνουά. Σε αυτό θα συμμετάσχουν χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Η διεξαγωγή του υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί από την 1η ως τις 18 Δεκεμβρίου. Η δομή του αναμένεται να έχει αυτήν του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δείτε ακόμη

Μπέτις και Εϊμπάρ αφεντικά, 1-0 με Εσπανιόλ και Βαλένθια αντίστοιχα
Πρωταθλήτρια Αγγλίας και μαθηματικά η Λίβερπουλ!
Παράταση ενός μήνα για δήλωση συμμετοχής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις