Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Με Λάκοβιτς η ΓΣ της ΕΠΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Με Λάκοβιτς η ΓΣ της ΕΠΟ

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Με τον Ζόραν Λάκοβιτς παρόντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ΓΣ της ΕΠΟ, την ερχόμενη Τρίτη στις 30 του μήνα.

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Με τον Ζόραν Λάκοβιτς παρόντα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ΓΣ της ΕΠΟ, την ερχόμενη Τρίτη στις 30 του μήνα. Ο επικεφαλής του τμήματος ομοσπονδιών της ΟΥΕΦΑ θα ταξιδέψει για την Αθήνα, προκειμένου να παραστεί στη διαδικασία. Ωστόσο, η επίσκεψή του στη χώρα μας έχει διπλό λόγο. Πέραν της παρουσίας του στην τακτική ΓΣ της ΕΠΟ, ο Λάκοβιτς θα έχει συνάντηση και με τους τέσσερις «μεγάλους». Στην ατζέντα του θα είναι και το θέμα του αρχιδιαιτητή, αφού η θητεία του Μέλο Περέιρα λήγει. Όπως έχει ακουστεί έντονα το τελευταίο διάστημα οι «Big 4» θα κληθούν να επιλέξουν τον αντικαταστάτη του Πορτογάλου.

Πέραν της συνάντησής του με τους τέσσερις, ο Ζόραν Λάκοβιτς θα συναντηθεί και με την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η υποβολή της μελέτης για το ελληνικό ποδόσφαιρο από την ΟΥΕΦΑ. Αυτή εντάσσεται στη συμφωνία με την κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο. Επίσης, αναμένεται και η τοποθέτησή του σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, τόσο ως προς το χρόνο αλλά και ως προς και το εκλογικό σύστημα. Για τον χρόνο των εκλογών είχε συμφωνηθεί στην τελευταία του επίσκεψη να γίνουν μέσα στον Ιούλιο. Ωστόσο, η κυβέρνηση μέσω του Λευτέρη Αυγενάκη ζήτησε να γίνουν οι εκλογές τον Οκτώβριο. Σε κάθε περίπτωση η ΕΠΟ έχει ήδη τροποποιήσει το καταστατικό της και οι εκλογές μπορούν να γίνουν από τον Ιούλιο και πιο μετά. Πάντως πρόθεση της παγκόσμιας και της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι να γίνουν πριν την αποχώρηση της επιτροπείας.

Ποδόσφαιρο – ΕΠΟ: Αρνητικός στην αλλαγή του τρόπου

Για τον τρόπο των εκλογών, ο τοποτηρητής της ΟΥΕΦΑ Πετρ Φούσεκ, ήταν ξεκάθαρος. Στην πρόσφατη έκτακτη ΓΣ της ΕΠΟ, υπενθύμισε τι έγινε στο παρελθόν, σε περίπτωση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Δηλαδή τον αποκλεισμό. Από τη στιγμή που η αλλαγή του συστήματος των εκλογών από την πλευρά της Πολιτείας θεωρείται παρέμβαση, τότε δεν θα αλλάξει κάτι. Ουσιαστικά στο θέμα αυτό και ο Ζόραν Λάκοβιτς θα είναι κάθετος.

Δείτε ακόμη

Μπέτις και Εϊμπάρ αφεντικά, 1-0 με Εσπανιόλ και Βαλένθια αντίστοιχα
Πρωταθλήτρια Αγγλίας και μαθηματικά η Λίβερπουλ!
Παράταση ενός μήνα για δήλωση συμμετοχής

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις