Formula 1 – Φέτελ: Αστεγος πρωταθλητής!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1 – Φέτελ: Αστεγος πρωταθλητής!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θοδωρής Χαρόπουλος

Formula 1 - Φέτελ: Με το ένα πόδι εκτός πρωταθλήματος ο τέσσερις φορές πρωταθλητής - Δεν έχει βρει ακόμα ανταγωνιστική ομάδα, όπως και ο Ισπανός Αλόνσο!

26.06.2020 | 22:25

Formula 1Φέτελ: Με το ένα πόδι εκτός Formula 1 βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Γερμανός οδηγός της Ferrari δεν έχει θέση για την σεζόν 2021. Συγκεκριμένα, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έχει έρθει σε συμφωνία για να ανανεώσει με την ομάδα του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο Ισπανός Κάρλος Σάινθ να υπογράψει συμβόλαιο 2 χρόνων με την ομάδα του Μαρανέλο. Το θέμα είναι ότι ο “Σέμπ” έχει μεγάλη δυσκολία να βρει θέση σε μια ανταγωνιστική ομάδα. Στην Mercedes, εξετάζουν την περίπτωσή του, ωστόσο η πρωταθλήτρια έχει σε προτεραιότητα άλλους οδηγούς (Μπότας, Ράσελ, Οκόν) όπως αποκάλυψε ο Τότο Βόλφ. Η δε Red Bull, έκλεισε κατευθείαν την πόρτα στον 32χρονο τετράκις πρωταθλητή της F1! Έτσι, χωρίς τους τρεις μεγάλους της F1 στο προσκήνιο, ο Φέτελ μένει χωρίς ενδιαφέρουσες επιλογές. (Η McLaren υπέγραψε τον Ρικιάρντο και τίθεται εκτός κουβέντας).

Υπάρχουν, βέβαια, οι Renault και Aston Martin, στις οποίες θα παλέψει για μία θέση με τον, επίσης χωρίς ομάδα, Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός έχει δηλώσει δημόσια πως θέλει να επιστρέψει στη δράση αν υπάρξει κάποια ενδιαφέρουσα πρόταση. Σε κάθε περίπτωση, οι μόνες επίσημες συζητήσεις του Φέτελ ήταν η κουβέντα με τη Mercedes και έπειτα με την Renault. Ωστόσο, και οι δύο περιπτώσεις είναι δύσκολες για τον Γερμανό. Που σημαίνει ότι έxει μείνει μόνο η Aston Martin σαν ισχυρή πιθανότητα. Και κάπως έτσι δόθηκε τροφή στον Τύπο για τίτλους όπως: “Φέτελ εναντίον Αλόνσο για μια θέση στην Άστον Μάρτιν!”.

Formula 1 – Φέτελ: Η Racing Post που θα γίνει Aston Martin!

Formula 1 – Φέτελ: Επιπλέον, θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η Racing Point, η οποία ήδη έχει εντυπωσιάσει στις δοκιμές του Μονμελό, φαίνεται να είναι ικανή να χτίσει μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα στο εγγύς μέλλον. Ήδη το φετινό μονοθέσιο της ομάδας έχει χαρακτηριστεί ως “ροζ Mercedes”. Επιπλέον, χάρη στον Καναδό επιχειρηματιά Λόρενς Στρόλ, θα γίνει Aston Martin. Και όλα δείχνουν ότι θα είναι μια ομάδα με πολλές δυνατότητες και αρκούντως φιλόδοξο πλάνο! Ο Γερμανός το γνωρίζει αυτό και θα ήταν εξαιρετικό για την ομάδα να έχει έναν έμπειρο πρωταθλητή σαν κι εκείνον.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, η ομάδα της Racing Point, απαρτίζεται από τον Τσέκο Πέρες και τον Λανς Στρολ. Δύο οδηγοί που δεν έχουν συνηθίσει να μάχονται για νίκες ή έστω να ανεβαίνουν στο πόντιουμ, σε αντίθεση με τον πολύ έμπειρο Φέτελ. Ο 32χρονος προορίζεται, αν υπογράψει, για να μπει στην θέση του Στρολ. Στην Ιταλία, μάλιστα, επιβεβαιώνουν ότι ο Γερμανός διαπραγματεύεται ένα πολυετές συμβόλαιο. Αν ο Φέτελ πάρει την θέση του Καναδού θα κάνει ντουέτο με τον Πέρες, ο οποίος δεν κουνιέται από την ομάδα έχοντας ισχυρούς χορηγούς. (15 εκατομμύρια στο μπάτζετ της ομάδας έρχονται από αυτή την πλευρά).

Formula 1 – Φέτελ: Στο κόλπο και ο Αλόνσο

Ο Γερμανός, πάντως, δεν είναι ο μόνος οδηγός για τον οποίο ενδιαφέρεται η Aston Martin. Έχουν στο στόχαστρο και τον Φερνάντο Αλόνσο, όπως τον έχει και η Renault. Ο Αστουριάνος είναι θρύλος σαν τον Φέτελ, με 32 νίκες, 97 βάθρα και 22 pole positions στην καριέρα του! Είναι δεδομένο πως θα μπει σε κουβέντα με την Aston Martin. Οι δυο τους έχουν κοντραριστεί για πολλά χρόνια στις πίστες, τώρα αυτό γίνεται και εκτός. Ο Φέτελ θέλει να μείνει στην F1 (πρόωρες οι όποιες φήμες για απόσυρσή του). Από την άλλη ο Αλόνσο θέλει να επιστρέψει σε ένα πρωτάθλημα που έχει κερδίσει με την Renault δύο φορές (2005 και 2006).

Δείτε ακόμη:

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Νίκου Αλέφαντου
ΟΠΑΠ Game Time: Ο Γιώργος Λιβάνης αναλύει το ντέρμπι του ΟΑΚΑ
Το «κάντο όπως ο Λιβάγια» έχει ξαναγυριστεί…
Exit mobile version