Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Βurberry επίδειξη μόδας: Πότε ετοιμάζει το επόμενο show της
PLUS

Βurberry επίδειξη μόδας: Πότε ετοιμάζει το επόμενο show της

Βurberry επίδειξη μόδας: Με αυτό το show ο οίκος θα κάνει το ψηφιακό του ντεμπούτο ... in Nature.

Βurberry επίδειξη μόδας: Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μόδας μπορεί να έχουν ήδη εγκαταλείψει το καθιερωμένο πρόγραμμα των εβδομάδων μόδας, όμως ο Riccardo Tisci της Burberry δεν είναι έτοιμος να πει ακόμη το δικό του αντίο. Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, η Burberry μεταφέρει την παρουσίαση της συλλογή της για την άνοιξη του 2021 στην ύπαιθρο τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Με αυτό το show ο οίκος θα κάνει το ψηφιακό του ντεμπούτο … in Nature. Η συναρπαστική εμπειρία, που ορίστηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου, θα δώσει την ευκαιρία στον οίκο να “επανασυνδεθεί με τη φύση και με τον εαυτό της”. Αυτή η ψηφιακή εμπειρία θα είναι ανοιχτή σε όλους. “Ως άνθρωποι, είχαμε πάντα μια βαθιά συγγένεια με τη φύση. Έπρεπε να σεβαστούμε και να βασιστούμε στη δύναμή της για την ίδια μας την ύπαρξη, ενώ θαυμάζουμε την εξαιρετική ομορφιά της”, δήλωσε ο Tisci.

“Ειδικά αυτές τις ημέρες, όλοι είχαμε την ανάγκη να ξανασυνδεθούμε μαζί με τη φύση και σε αυτό το show, ήθελα να γιορτάσω αυτά τα συναισθήματα φέρνοντας την κοινότητά μας σε μια πιο δημιουργική εμπειρία που θα λαμβάνει χώρα μέσα στο όμορφο, φυσικό τοπίο της Βρετανίας”. Μιλώντας στο WWD για το μέλλον των επιδείξεων μόδας, ο Tisci εξήγησε πως πιστεύει ότι οι σχεδιαστές δεν πρέπει να παραιτηθούν από το καθιερωμένο πρόγραμμα των εβδομάδων μόδας και πως πρέπει να ξανασκεφτούν τις στρατηγικές τους. “Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να προσαρμόσουμε και να επαναπροσδιορίσουμε το τοπίο μας μέσα από νέες μορφές έκφρασης”. Ο Tisci είναι ένας από τους λίγους σχεδιαστές με συγκεκριμένα σχέδια για το επερχόμενο πρόγραμμα μόδας του Σεπτεμβρίου. Οι Michael Kors, Marc Jacobs, Saint Laurent και άλλοι έχουν επίσης ανακοινώσει τα σχέδιά τους για τις επερχόμενες εβδομάδες μόδας.

Η Burberry ετοιμάζει το επόμενο show της για τον Σεπτέμβρη

Burberry επίδειξη μόδας: Ποιος είναι “Tisci” του κορυφαίου βρετανικού brand

Ο κόσμος της μόδας ανυπομονούσε να μάθει το όνομα που θα πάρει τη θέση του Christopher Bailey στον οίκο Burberry. Τελικά το ρόλο του chief creative officer ανέλαβε ο Riccardo Tisci, πρώην creative director του οίκου Givenchy και ένας από τους αγαπημένους δημιουργούς των σταρ. “Έχω τεράστιο σεβασμό για τη βρετανική κληρονομιά του οίκου Burberry και είμαι ενθουσιασμένος με τη δυναμική αυτού του μοναδικού brand”, είχε δηλώσει ο Tisci. Ο 43χρονος Riccardo Tisci από την Ιταλία, που έχει δουλέψει 12 χρόνια στον οίκο Givenchy, και ανήκει επίσημα από τις 12 Μαρτίου 2018 στον μεγάλο οίκο του Λονδίνου. Συγκεκριμένα στον οίκο Burberry τον έφερε ο διευθύνων σύμβουλος Marco Gobbetti, πρώην CEO του οίκου Givenchy.

Μάλιστα ο Gobbetti τον χαρακτήρισε έναν από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς της εποχής μας, λέγοντας ότι οι δημιουργίες του διαθέτουν μία σύγχρονη κομψότητα, ενώ το ταλέντο του να αναμειγνύει το streetwear με την υψηλή ραπτική αρέσει τον σημερινό καταναλωτή ειδών πολυτελείας. “Το δημιουργικό όραμα του Ρικάρντο θα ενισχύσει τις φιλοδοξίες που έχουμε για τον οίκο Burberry και τη θέση του στα είδη πολυτελείας”, είχε πει χαρακτηριστικά.  Ωστόσο ο σχεδιαστής -γνωστός για την τολμηρή του προσέγγιση στη μόδα- δεν είναι καινούργιος στην σκηνή του Λονδίνου. Αποφοίτησε από το Central Saint Martins το 1999 και έχει συνεργάστηκε με τους ράπερ Jay-Z και Kanye West αλλά και την Kim Kardashian, ενώ έχει σχεδιάσει ρούχα και για τη Madonna.    Μετά την είδηση της επιλογής του Riccardo Tisci ως νέου καλλιτεχνικού διευθυντή, οι μετοχές του οίκου Burberry κατέγραψαν άνοδο σχεδόν 4%.

Riccardo Tisci to enter Burberry as Chief Creative Officer

Δείτε ακόμη

Τιπς για επίπεδη κοιλιά γρήγορα
Total black look 2020 – Το νέο viral της σεζόν
Λαχταριστή πατατοσαλάτα χωρίς πολλές θερμίδες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις