Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα: Υγιεινή και λαχταριστή
PLUS

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα: Υγιεινή και λαχταριστή

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα: Μια υγιεινή πατατοσαλάτα με αρωματικά, χωρίς μαγιονέζα, αβγά, γλουτένη και προπαντός εύκολη στην παρασκευή της.

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα: Επιτέλους μια υγιεινή πατατοσαλάτα με αρωματικά, χωρίς μαγιονέζα, αβγά, γλουτένη και προπαντός εύκολη στην παρασκευή της. Η πατατοσαλάτα αυτή γίνεται με βραστές πατατούλες, ελαιόλαδο και αρωματικά χόρτα. Δεν ξεφλουδίζουμε τις baby πατάτες γιατί οι φυτικές ίνες από τη φλούδα βελτιώνουν τον γλυκαιμικό δείκτη. Οι πατάτες είναι καλύτερο να τρώγονται με τη φλούδα, αρκεί να τις πλύνουμε καλά. Στη φλούδα βρίσκονται οι φυτικές ίνες που μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πεπτική διαδικασία. Μάλιστα φλούδες από τις πατάτες περιέχουν μεγάλη ποσότητα.

Η μη ικανοποιητική πρόσληψη ινών, μπορεί να προκαλέσει δυσκοιλιότητα. Οι φλούδες είναι επίσης ιδιαίτερα πλούσιες σε σίδηρο, κάλιο, νιασίνη και βιταμίνη C. Επίσης ενώ οι πατάτες ανεβάζουν το σάκχαρο, όταν καταναλώνονται με τη φλούδα, η αύξηση αυτή δεν είναι τόσο απότομη. Οπότε οι διαβητικοί καλύτερα να τις καταναλώνουν με τη φλούδα. Επίσης οι πατάτες με τη φλούδα δίνουν πιο εύκολα το αίσθημα του κορεσμού και μπορούν να ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους. Προτιμούμε την πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα γιατί είναι πιο υγιεινή και με λιγότερες θερμίδες.

Πατατοσαλάτα χωρίς μαγιονέζα: Υλικά και εκτέλεση

Υλικά

  • 1 κιλό baby πατάτες
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος και επιπλέον 2 κ.σ. για γαρνίρισμα
  • 1/3 φλιτζανιού πράσινα κρεμμυδάκια και επιπλέον 1 κ.σ. για γαρνίρισμα
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πάρα πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση χωρίς να τις ξεφλουδίσουμε. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό να τις καλύπτει καλά. Τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 8΄-10΄. Κρατάμε 1/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο έβρασαν οι πατάτες και στραγγίζουμε το υπόλοιπο. Βάζουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα. Για να κάνουμε το ντρέσινγκ βάζουμε στο μούλτι το ελαιόλαδο, τον μαϊντανό, τα πράσινα κρεμμυδάκια, τον χυμό και ξύσμα λεμονιού, τη μουστάρδα, σκόρδο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα χτυπάμε καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό βρασμού και χτυπάμε λίγο ακόμα. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τις βρασμένες πατάτες και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 5΄ για να απορροφήσουν οι πατάτες το ντρέσινγκ. Προσθέτουμε από πάνω το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό που κρατήσαμε.

Δείτε ακόμη

5 λάθη που αυξάνουν τα κιλά μας
Το ιδανικό χρώμα για ημιμόνιμο μανικιούρ
Tρία λάθη που οι κομψές γυναίκες αποφεύγουν στην παραλία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις