Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεσπρωτία κορονοϊός – νέα κρούσματα: Ζευγάρι ηλικιωμένων θετικό στην Παραμυθιά
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσπρωτία κορονοϊός – νέα κρούσματα: Ζευγάρι ηλικιωμένων θετικό στην Παραμυθιά

Θεσπρωτία κορονοϊός - νέα κρούσματα: Το ζευγάρι είναι συγγενικά πρόσωπα οικογένειας, όπου μέλη της έχουν ήδη εντοπιστεί θετικά στον κορωνοϊό.

Θεσπρωτία κορονοϊός – νέα κρούσματα: Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων 90 και 80 χρονών, είναι τα δύο δείγματα, που ανιχνεύθηκαν θετικά στον κορωνοϊό, το βράδυ της Τετάρτης στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Το ζευγάρι είναι συγγενικά πρόσωπα οικογένειας, όπου μέλη της έχουν ήδη εντοπιστεί θετικά στον κορωνοϊό. Το πρωί της Πέμπτης αναμένονται ακόμα 38 αποτελέσματα που έχουν σταλεί στη Πάτρα.

Σήμερα από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ελέγχθηκαν συνολικά 139 κρούσματα, εκ των οποίων τα 137 ήταν αρνητικά. Η κατανομή τους ανά νοσοκομείο έχει ως εξής: ΠΓΝΙ 47, Χατζηκώστα 9, Πρέβεζας 4, Λευκάδας 6, Κέρκυρας 13, Άρτας 17, ΚΟΜΥ 34, Φιλιατών 9.

Σύψας: Έχουμε ετοιμάσει σενάρια με τοπικές καραντίνες

Μιλώντας στο «MEGA Mag» ο Λοιμωξιολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκος Σύψας τόνισε ότι ανησυχία θα προκαλέσει στις αρχές «μια συρροή κρουσμάτων τοπικά και μια αυξητική τάση. Δηλαδή κάθε μέρα να εμφανίζονται περισσότερα κρούσματα από την προηγούμενη μέρα. Αυτό θα χτυπήσει καμπανάκι ότι εξαπλώνεται η επιδημία». «Θα έχουμε εισαγόμενα κρούσματα, όμως είναι ένας κίνδυνος διαχειρίσιμος, τον οποίον πρέπει να πάρουμε για την οικονομία της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Σύψας.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο ενός αρνητικού σεναρίου, με πιθανή αύξηση κρουσμάτων στα νησιά ή σε άλλα σημεία της χώρας, έκανε λόγο για διαχείριση με κατά τόπους lockdown αν και «δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε τόσο ακραία σημεία».

Ο κίνδυνος εφησυχασμού

Μήνυμα επαγρύπνησης σε ότι αφορά την πορεία του κοροναϊού στην χώρα μας, έστειλε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο «MEGA Mag». Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, δεν σταμάτησαν να ανακύπτουν νέα κρούσματα Covid-19 ωστόσο «ευτυχώς είναι ελάχιστα και τα περισσότερα εξηγήσιμα. Από την εστία στη Θράκη αλλά και από τους τουρίστες που έρχονται στη χώρα». Ζητούμενο στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, υπογράμμισε ο καθηγητής, είναι « η γρήγορη διάγνωση, ιχνηλάτηση και απομόνωση των περιστατικών».

Σχετικά με τους συνωστισμούς που παρατηρούνται, τόνισε την ανάγκη ελάττωσής τους, καθώς γίνεται μια σημαντική προσπάθεια. «Ο κοροναϊός είναι εδώ, δεν έχει φύγει. Σε επίπεδο πλανήτη η κατάσταση είναι χειρότερη. Η επιδημία μεταφέρεται από κράτος σε κράτος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις