Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία του λεκέ: Ξαναχτύπησε στο κέντρο της Αθήνας
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία του λεκέ: Ξαναχτύπησε στο κέντρο της Αθήνας

Συμμορία του λεκέ: Ξαναχτύπησε στο κέντρο της Αθήνας, όπου και ξετυλίγεται κατά καιρούς η δράση της, με την αρπαγή μετρητών, πιστωτικών καρτών, τσαντών και κοσμημάτων από τα άτυχα θύματα.

Συμμορία του λεκέ: Χτύπησε πάλι στο κέντρο της Αθήνας η «συμμορία του λεκέ». Πρόκειται για αγνώστους δράστες οι οποίοι λερώνουν, δήθεν κατά λάθος, με σπρέϊ, παγωτό ή μέικ απ, ανυποψίαστους πολίτες. Την ώρα που δέχονται τις «περιποιήσεις» του δράστη, εμφανίζεται συνέργός και αρπάζει την τσάντα τους! Αυτή τη φορά λέρωσαν με σπρέϊ 57χρονη γυναίκα έξω από τον σταθμό Λαρίσης.

Καθώς η ίδια άφησε την τσάντα για να καθαρίσει το λεκέ, συνεργός του «ευγενικού δράστη», εμφανίστηκε κι άρπαξε την τσάντα της με 25.000 ευρώ και κοσμήματα άνω των 10.000 ευρώ. Η κλοπή από τις Κινέζες τουρίστριες στη Βουκουρεστίου τον Μάϊο και η ανάρτιση στο Facebook της πικρής εμπειρίας του επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ, στα τέλη του 2019.

Η «συμμορία του λεκέ», ξαναχτύπησε στο κέντρο της Αθήνας, όπου και ξετυλίγεται, κατά καιρούς, η δράση της, με την αρπαγή μετρητών, πιστωτικών καρτών, τσαντών και κοσμημάτων από τα άτυχα θύματα, που δέχονται ξαφνικά τις… περιποιήσεις των μελών της, μετά πάντα από ένα «ατύχημα» είτε με σπρέι είτε και με παγωτό! Στη δεύτερη επιχείρηση που έστησαν οι ασύλληπτοι δράστες, μετά τις 13 Μαίου όταν είχαν κατακλέψει δυο Κινέζες τουρίστριες στη Βουκουρεστίου, αυτή τη φορά, επέλεξαν ως τόπο δράσης τον Σταθμό Λαρίσης. Έξω από τον Σταθμό τα μέλη της ιδιότυπη σπείρας, παρακολουθούσαν την κίνηση και περίμεναν την κατάλληλη ευκαιρία να δράσουν.

Συμμορία του λεκέ: Η λεία των δραστών και το χτύπημα της 13ης Μαΐου

Τη βρήκαν, όταν είδαν μια γυναίκα, να βγαίνει από το σταθμό και να προχωρά προς το αυτοκίνητο όπου την περίμενε ο γιος της. Καθώς είχε φθάσει έξω από το αυτοκίνητο, ένας από τους δράστες την πλησίασε και με τρόπο -το έκανε να φανεί σαν ατύχημα- τη λέρωσε με σπρέί στα ρούχα της. Προσφέρθηκε αμέσως να την βοηθήσει, να καθαρίσει τον λεκέ. Η γυναίκα σε αυτή τη διαδικασία, άφησε την τσάντα της στην πίσω θέση του αυτοκινήτου του γιού της με την προσοχή της να την έχει αποσπάσει ο «ευγενέστατος» άγνωστος. Τότε, με βάση το σχέδιο που τίθεται πάντα σε εφαρμογή, πλησίασε το αυτοκίνητο συνεργό του πρώτου, άρπαξε την τσάντα από το κάθισμα και εξαφανίστηκε μαζί με τον πρώτο.

Η 57χρονη γυναίκα και ο γιος της, κάλεσαν αμέσως αναστατωμένοι την Αστυνομία και στου αστυνομικούς που έφθασαν επί τόπου δήλωσαν ότι η τσάντα περιείχε το ποσό των 25.000 ευρώ που προοριζόταν για έκτακτες ανάγκες της οικογένειας και κοσμήματα αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Η τελευταία φορά που είχαν χτυπήσει τα μέλη της συμμορίας του λεκέ, ήταν το πρωινό της 13ης Μαίου, ώρες, δηλαδή, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί λόγο κορονοϊού. Στην οδό Βουκουρεστίου, όπου τουρίστες ευκατάστατοι αγόραζαν ακριβά είδη, στοχοποίησαν δύο γυναίκες από την Κίνα, οι οποίες έβγαιναν με τα ψώνια τους στα χέρια από τη μπουτίκ της Louis Vouitton.

Έμειναν χωρίς χρήματα, κάρτες και κοσμήματα

Γρήγορα οι Κινέζες τουρίστριες, συνειδητοποίησαν ότι έμειναν χωρίς χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα ακόμα και χωρίς διαβατήρια! Όπως ανέφεραν οι δυο Κινέζες τουρίστριες, στην Αστυνομία, όταν βγήκαν από την μπουτίκ, ένας νεαρός πλησίασε τη μια εκ των δυο, δήθεν ότι κάτι ήθελε να ρωτήσει, και τότε κατά… λάθος, λέρωσε το σακάκι της με ένα παγωτό που κρατούσε στο χέρι του. Η τουρίστρια αιφνιδιάστηκε, ενώ ο νεαρός αμέσως προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει να καθαρίσει το λεκέ με ένα μπουκαλάκι νερό, που είχε… εύκαιρο πάνω του. Τότε, μέσα στην αναμπουμπούλα, εμφανίστηκε ένα δεύτερο άτομο, μεγαλύτερης ηλικίας, από το πουθενά και με μια γρήγορη κίνηση, άρπαξε την πανάκριβη τσάντα της μιας γυναίκας από την Κίνα, που περιείχε χρήματα, πιστωτικές κάρτες, κοσμήματα και πολλά άλλα.

Η εμπειρία του επιχειρηματία Γιώργου Κορρέ

Την ύπαρξη και δράση αυτής της συμμορίας του λεκέ, στην ευρύτερη περιοχή του Συντάγματος έως τώρα, έκανε γνωστή στα τέλη του 2019, ο επιχειρηματίας Γιώργος Κορρές και όχι η Αστυνομία, μετά την πικρή εμπειρία του με συνεργάτες του από την Ασία. Ιδρυτής και πρόεδρος τη ομώνυμης εταιρίας καλλυντικών, σε ανάρτησή του στο Facebook, γνωστοποίησε την επίθεση που δέχθηκε μαζί με τους δύο συνεργάτες του, βράδυ Πέμπτης στην Πλατεία Συντάγματος. Όπως περιέγραψε ο ίδιος, στις 8 το βράδυ, περπατούσαν στην πλατεία Συντάγματος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του από την Ασία πηγαίνοντας σε μια συνάντηση.

Ξαφνικά οι αλλοδαποί, διαπίστωσαν ότι κάποιος τους λέρωσε τα σακάκια με υγρό μέικ απ. Άφησαν τις τσάντες τους κάτω για να καθαρίσουν με υγρά μαντηλάκια τα ρούχα τους και τότε εμφανίστηκαν τα μέλη της σπείρας του λεκέ και άρπαξαν αστραπιαία, την τσάντα του ενός. «Κοιταζόμαστε σαν ηλίθιοι, απολύτως παραδομένοι στην αφέλειά μας και στην αδυναμία μας να καταλάβουμε ότι υπήρξαμε “στόχοι” για τουλάχιστον 5 λεπτά», έγραψε ο ίδιος.

Η «τουρίστρια» με τους χάρτες

Κατά καιρούς, ακούστηκε ότι βασικό ρόλο στη σπείρα παίζει μια γυναίκα. Η  γυναίκα, προσποιείται την τουρίστρια και κρατώντας χάρτες, ξεχύνεται, λένε, για να βρει το υποψήφιο θύμα. Μόλις το εντοπίσει, πλησιάζει και με ένα σπρέι λερώνει τα ρούχα του. Τότε ένας άλλος από την σπείρα εμφανίζεται, πλησιάζει το θύμα δήθεν να βοηθήσει το θύμα. Ουσιαστικά όμως αυτό που συμβαίνει είναι να του αποσπά την προσοχή ώστε ένας τρίτος να τον πλησιάσει και να τον κλέψει με γρήγορες και… διακριτικές κινήσεις.

Δείτε ακόμη

Οι Ρομά ληστές της ταχυδρόμου – Εξιχνίαση ένα χρόνο μετά
Άλλα 35 οχήματα εντάσσονται στον στόλο της ΕΛΑΣ μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ
Απογοητευτικά τα στατιστικά στοιχεία για τους Έλληνες οδηγούς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις