Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστές Ρομά: Εξιχνίαση βίαιης ληστείας σε βάρος γυναίκας στην Βέροια
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστές Ρομά: Εξιχνίαση βίαιης ληστείας σε βάρος γυναίκας στην Βέροια

Ληστές Ρομά: Έναν χρόνο μετά η Ασφάλεια Βέροιας «έβγαλε τις κουκούλες» από τα πρόσωπα των τεσσάρων δραστών ληστείας σε βάρος γυναίκας, ταχυδρόμου, που μοίραζε συντάξεις.

Ληστές Ρομά: Ακριβώς ένα χρόνο μετά τη διάπραξή της, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, έφθασαν στην εξιχνίαση βίαιης ληστείας σε βάρος γυναίκας ταχυδρόμου, σε περιοχή της πόλης. Για τη ληστεία των χρημάτων, που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων σε δικαιούχους, η Αστυνομία, τακτοποίησε τέσσερις Ρομά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ληστείας κατά συναυτουργία. Η ληστρική επίθεση, μετά από  παρακολούθηση των κινήσεων της ταχυδρόμου, εξαπολύθηκε στις 26 Ιουνίου 2019.

«Ένας από τους τέσσερις εμπλεκόμενους»,  αναφέρει η Αστυνομία στην ανακοίνωσή της «έχοντας καλυμμένο το πρόσωπο του με κουκούλα και χρησιμοποιώντας βία, κατάφερε να αποσπάσει από την ανωτέρω ημεδαπή, ταχυδρομικό πράκτορα, μια τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των 9.500 ευρώ, που προοριζόταν για την πληρωμή των συντάξεων, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο». Στη συνέχεια, συνεχίζει η Αστυνομία μαζί με τους τρεις συνεργούς του, διέφυγαν με δύο οχήματα, ένα από τα οποία είχαν αφαιρέσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας, από περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διέφυγαν με δύο οχήματα

Το κλεμμένο όχημα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα σε περιοχή της Ημαθίας και αποδόθηκε στον νόμιμο κάτοχό του. Επίσης, κατασχέθηκε και το δεύτερο όχημα, που χρησιμοποίησαν για την διάπραξη της ληστείας. Καθώς έχουν διαπραχθεί κι άλλες πανομοιότυπες ληστείες σε βάρος ταχυδρομικών πρακτόρων, που δέχθηκαν επίθεση ακριβώς την ώρα που π τις συντάξεις των δικαιούχων, η Αστυνομία σημειώνει ότι «η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις».

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας. Η ληστεία σε βάρος της γυναίκας ταχυδρομικού, είχε σημειωθεί  δύο μήνες μετά από άλλη ληστρική επίθεση κατά 44χρονης γυναίκας, επίσης συναδέλφου της, πάλι στην Ημαθία. Οι δράστες, μετά από παρακολούθηση, με τον ίδιο τρόπο, είχαν αιφνιδιάσει την ταχυδρομική πράκτορα και της είχαν αποσπάσει βίαια την υπηρεσιακή τσάντα που περιείχε τότε το ποσό των 15.000 ευρώ, χρήματα, που προορίζονταν για πληρωμή συντάξεων.

Δείτε ακόμη

Χωρίς δικαιολογητικά στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τα vouchers για τους παιδικούς σταθμούς 2020-2021
Σήκω, Πάλεψε, Προχώρα», Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών αύριο
Νουλέζας: «Αν πίσω από την 33χρονη κρύβεται κύκλωμα πορνογραφίας, θα παραιτηθώ»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις