Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα 25/6 Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΛΛΑΔΑ

Κρούσματα σήμερα 25/6 Ελλάδα: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα 25/6 Ελλάδα: Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέρχεται σε 3321 - Εννέα διασωληνωμένοι.

Κρούσματα σήμερα 25/6 Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ΕΟΔΥ 13 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3321(ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 55.0% άνδρες. Από το σύνολο των 3321 κρουσμάτων, 734 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1851(55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπόδιερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 48 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102ετών).

Επιπλέον, καταγράφηκε ένας νέος θάνατος, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 νεκροί. 61 (31.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (77.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 62 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 119 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.

Παράταση των μέτρων στον Εχίνο

Μέχρι τις 30 Ιουνίου παρατάθηκαν τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην τοπική κοινότητα Εχίνου στην Ξάνθη, για την προστασία των κατοίκων από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, γιατρός Σπύρος Σαπουνάς, η μεγάλη συρροή κρουσμάτων που διαπιστώθηκε από τις αρχές του μήνα στην Ξάνθη εντοπίστηκε κυρίως στις ορεινές κοινότητες και λιγότερο στην ίδια την πόλη της Ξάνθης.

Για τον λόγο αυτό παρατείνεται για πέντε μέρες ακόμα ο περιορισμός των μετακινήσεων στην περιοχή προκειμένου, όπως ανέφερε, να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά αναφορικά με τις επαφές των κατοίκων του Εχίνου. Με το πέρας των πέντε αυτών ημερών θα γίνουν νέοι έλεγχοι στην περιοχή ώστε να υπάρξει επανεκτίμηση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η πετυχημένη πιλοτική λειτουργία του πρώτου “drive through testing”, που βρίσκεται στο 3ο χλμ. της Εθνικής οδού Ξάνθης – Καβάλας. Σε ανακοίνωση του, ο δήμος Ξάνθης αναφέρει ότι η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και τονίζει ότι η λήψη των δειγματοληπτικών τεστ θα συνεχιστεί, σήμερα και αύριο, από τις τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16:00 το απόγευμα.

Με τη μέθοδο της λήψης δείγματος μέσα από το αυτοκίνητο δεν υπάρχει καθυστέρηση καθώς η αναμονή για τους πολίτες που εξυπηρετούνται δεν υπερβαίνει τα δυο λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις