Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακινητές μεταναστών: Τραυματίες στον πόλεμο με τα κυκλώματα
ΕΛΛΑΔΑ

Διακινητές μεταναστών: Τραυματίες στον πόλεμο με τα κυκλώματα

Διακινητές μεταναστών: Οκτώ άτομα –διακινητές και διακινούμενοι- τραυματίστηκαν όταν καταδιωκόμενο όχημα έπεσε σε χαράδρα.

Διακινητές μεταναστών: Μέλη σκληρών κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης παράτυπων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου, ρισκάρουν όλο και περισσότερο τη ζωή των διακινουμένων, ακόμη και τη δική τους, όταν πέφτουν σε μπλόκα Ελλήνων αστυνομικών.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σε τρεις περιπτώσεις καταδιώξεων μελών κυκλωμάτων, ένα όχημα με δύο διακινητές και τέσσερις διακινούμενους, έπεσε σε χαράδρα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό και των έξι επιβαινόντων, ενώ στις άλλες περιπτώσεις, διακινητής επιχείρησε να πάσει πάνω σε αυτοκίνητο της αστυνομίας, ενώ άλλος έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη και βρέθηκε εκτός οδοστρώματος. Αποτέλεσμα κι εδώ ήταν να προστεθούν στους τραυματίες άλλοι δύο από τους επιβαίνοντες.

Διακινητές μεταναστών: Κύκλωμα κλέβει αυτοκίνητα στην Αττική

Μέσα από τα αιματηρά περιστατικά, προκύπτει άλλη μια φορά, η δράση κυκλωμάτων και εντός της χώρας. Τα μέλη τους έχουν αποστολή να εντοπίζουν, να κλέβουν και να παραδίδουν αυτοκίνητα στους διακινητές είτε από τη Θεσσαλονίκη είτε από την Αθήνα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, για τα επεισόδια ενός ακήρυκτου πολέμου που ξεκίνησε μετά τον άρση των μέτρων λόγω κορονοϊού ακόμη πιο σκληρός από τα κυκλώματα,  στις 24 Ιουνίου,  από αστυνομικούς Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, συνελήφθησαν  τέσσερις  αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις 14 μη νόμιμους μετανάστες.

 Σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη

Στην πρώτη περίπτωση, αναφέρει η Αστυνομία,  αστυνομικοί της Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, συνέλαβαν τους δύο διακινητές, διότι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις μη νόμιμους μετανάστες. Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης,  το όχημα με οδηγό και συνοδηγό τους δύο διακινητές, δεν σταμάτησε σε σήμα των αστυνομικών και κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε επαρχιακό δίκτυο, ενώ πλησίον του οικισμού Συκοράχης εξετράπη της πορείας του και κατέπεσε σε χαράδρα. Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκαν διακινητές και διακινούμενοι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης και της Κομοτηνής, όπου ένας διακινητής και ένας διακινούμενος παρέμειναν για νοσηλεία, ενώ οι υπόλοιποι εξήλθαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Διακινητές με δύο οχήματα

Στη δεύτερη περίπτωση,  απόγευμα της Πέμπτης, σε επαρχιακή οδό της Ροδόπης, αστυνομικοί της Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους άλλους δύο διακινητές, οι οποίοι οδηγούσαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Δεν συμμορφώθηκαν, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Το ένα όχημα τελικά ακινητοποιήθηκε στην επαρχιακή οδό Κάλχα – Καρυδιάς και ο οδηγός – διακινητής συνελήφθη από τους αστυνομικούς, ενώ κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Ο οδηγός του δεύτερου αυτοκινήτου στην προσπάθεια του να διαφύγει επιχείρησε ανεπιτυχώς να εμβολίσει περιπολικό, ενώ στη συνέχεια το εν λόγω όχημα, κινούμενο στην επαρχιακή οδό Κάλχα – Ροδίτη, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε στο πρανές εκτός της οδού. Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν και τον δεύτερο διακινητή, ενώ κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε πέντε μη νόμιμους μετανάστες.

Δύο τραυματίες

Από το τροχαίο ατύχημα τραυματίσθηκε ο οδηγός – διακινητής και ένας διακινούμενος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής. Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι και για τα δύο οχήματα είχε δηλωθεί κλοπή, την 22 και 23-6-2020, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Αττικής, καθώς και ότι το ένα αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Δείτε ακόμη

Σάλος: Αστυνομικοί ζητούν από τραβεστί να τους κάνει… πασαρέλα – Διατάχθηκε ΕΔΕ
Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος: Ουσιαστική συνεισφορά στα νοσοκομεία της χώρας
Τι κάνει η Ειρήνη σήμερα, ένα χρόνο μετά τον “εφιάλτη” στο Χονγκ Κονγκ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις