Μπάσκετ Λιγκ – ΕΣΑΚΕ: Μέχρι τις 30 Ιουλίου οι συμμετοχές

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπάσκετ Λιγκ – ΕΣΑΚΕ: Μέχρι τις 30 Ιουλίου οι συμμετοχές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Μπάμπης Πουλούτσης

Μπάσκετ Λιγκ – ΕΣΑΚΕ: Παράταση ενός μήνα στην διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ έδωσε σήμερα το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ.

25.06.2020 | 23:35

Μπάσκετ Λιγκ – ΕΣΑΚΕ: Παράταση ενός μήνα στην διαδικασία δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ έδωσε σήμερα το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ. Η αδυναμία πολλών ομάδων να βρουν οικονομικούς πόρους, αλλά και κάποια διαδικαστικά θέματα ήταν οι κύριες αιτίες για την εξέλιξη αυτή. Από τον ΕΣΑΚΕ συνεκτίμησαν τα δεδομένα της εποχής (κορονοϊός-οικονομικές δυσκολίες) και πήραν αυτήν την απόφαση. Δηλαδή να δοθεί παράταση μέχρι τις 30 Ιουλίου για την κατάθεση των εγγράφων συμμετοχής. Η διοργανώτρια αρχή, είχε ορίσει την 30η Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των φακέλων και της εγγυητικής.

Ωστόσο, πολλές ομάδες δεν είναι έτοιμες να καταθέσουν τα απαιτούμενα χρήματα (200 χιλ. ευρώ), καθώς εκκρεμούν πολλά θέματα. Ακόμη παραμένει ανοικτό το κομμάτι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, όπως και της μείωσης φορολογίας. Επίσης εκκρεμεί να ψηφιστούν και άλλες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να ισχύσουν τα κριτήρια συμμετοχής που έχουν αποφασιστεί. Αυτό αναμένεται να οριστικοποιηθεί ως τον επόμενο μήνα. Έτσι, οι ομάδες και το προεδρείο αποφάσισαν να δώσουν ένα μήνα παράταση στην κατάθεση των δικαιολογητικών συμμετοχής. Με λίγα λόγια η καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών μετατίθεται για τις 30 Ιουλίου.

Μπάσκετ Λιγκ – ΕΣΑΚΕ: Αποχαιρέτησαν Ρέθυμνο και Ήφαιστο Λήμνου

Σήμερα επίσης ο Ήφαιστος Λήμνου και το Ρέθυμνο είπαν επίσημα αντίο στην Μπάσκετ Λιγκ. Με τη σειρά του ο ΕΣΑΚΕ τους αποχαιρέτησε με ανακοίνωση που ανέφερε: «Στην σημερινή (25/6) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΣΑΚΕ τα μέλη κ.κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Κώτσης, εκ μέρους των ομάδων τους, του Ρεθύμνου Cretan Kings και Ηφαίστου Λήμνου αντίστοιχα, αποχαιρέτησαν την EKO Basket League και τον Σύνδεσμο τονίζοντας ότι: «Δεν λέμε αντίο αλλά στο επανιδείν».

Ο ΕΣΑΚΕ και ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Γαλατσόπουλος αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τις ομάδες, τις διοικήσεις, τους ιδιοκτήτες και κυρίως τους φιλάθλους των Ρεθύμνου Cretan Kings, Ηφαίστου Λήμνου για την προσφορά και την υποστήριξη τους στο Πρωτάθλημα μας.

Οι δύο ομάδες όχι μόνο έδωσαν νέα πνοή στην EKO Basket League. Όχι μόνο έγραψαν την δική τους ιστορία και αποτέλεσαν λαμπροί εκπρόσωποι της περιφέρειας, αλλά επιπλέον επέδειξαν σπάνιο ήθος. Γι’ αυτό και με την σειρά μας, δεν λέμε αντίο στο Ρέθυμνο Cretan Kings και τον Ήφαιστο Λήμνο, αλλά στο επανιδείν».

Δείτε ακόμη

«Η ΑΕΚ έχει συμφωνήσει με τον Νάνι»
Τα βρήκαν για ανταλλαγή Αρτούρ-Πιάνιτς Μπάρτσα και Γιούβε!
Στο σκαμνί ο Ινφαντίνο, εμπλέκεται σε σκάνδαλο με δικαστές
Exit mobile version