Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΦΙΦΑ – Τζιάνι Ινφαντίνο: Στο σκαμνί!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΦΙΦΑ – Τζιάνι Ινφαντίνο: Στο σκαμνί!

ΦΙΦΑ - Ινφαντίνο: Ασπίδα σηκώνει ο πρόεδρος της ΦΙΦΑ για εμπλοκή του σε παραδικαστικό κύκλωμα και επηρεασμό δικαστών στην Ελβετία

ΦΙΦΑΤζιάνι Ινφαντίνο: Ο Τζιάνι Ινφαντίνο υπερασπίζεται των επιλογών του και της θέσης του, όσον αφορά στο δικαστικό σκάνδαλο στην Ελβετία. Ο 50χρονος ισχυρός άνδρας της ΦΙΦΑ, είπε χαρακτηριστικά πως ”το όλο θέμα είναι παράλογο. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου μέσω τηλεδιάσκεψης ο Ινφαντίνο ξέσπασε:”Η συνάντηση με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία είναι απολύτως θεμιτή και νόμιμη”. Το θέμα αφορά σε δικαστική υπόθεση που εμπλέκεται ο Ινφαντίνο στην Ελβετία και εμπλέκεται και ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας Μισέλ Λομπέρ.

Πρόκειται για τρεις μυστικές συναντήσεις χωρίς καταγραφή πρακτικών μεταξύ του Λομπέρ και του Ινφαντίνο. Πραγματοποιήθηκαν το 2016 και το 2017 μετά από αίτημα του Ινφαντίνο. Ο Λομπερ είχε αναλάβει εκείνη την περίοδο αρκετές δίκες στον τομέα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Συμπεριλαμβανομένου του φερόμενου ως σκάνδαλου για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 που απονεμήθηκε στη Γερμανία. Θέμα που καταρρίφθηκε στα τέλη Απριλίου λόγω παραγραφής.

ΦΙΦΑ – Τζιάνι Ινφαντίνο: “Κατάφωρη αμέλεια καθήκοντος”

Ο Ινφαντίνο που εξελέγη Πρόεδρος της ΦΙΦΑ το 2016 είπε πως: “Δεν μπορεί να είναι μυστική μία συνάντηση με εισαγγελέα σε μια πολιτισμένη χώρα”. Εν τω μεταξύ, κινήθηκαν διαδικασίες κατηγορίας εναντίον του Λομπέρ “Με υποψία σοβαρής πρόθεσης ή κατάφωρης αμέλειας και παραβίασης καθηκόντων”, όπως ανακοίνωσε η δικαστική επιτροπή του ελβετικού κοινοβουλίου τον Μάιο.

Δείτε ακόμη:

Ψήνεται επιστροφή Κάναντι στον Ατρόμητο!
Τέλος ο Μάντζιος από τη Λαμία
Πάμε Στοίχημα: Περισσότερα από 16 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις