Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο: Εύκολο και ελαφρύ φαγητό

PLUS

Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο: Εύκολο και ελαφρύ φαγητό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ρέα Ιωάννου

Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο: Νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό.

24.06.2020 | 22:30

Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο: Υπάρχουν μυστικά και κανόνες διατροφής σε φαγητά που αν τους ακολουθήσεις τότε το καλοκαίρι γίνεται απλά η πιο όμορφη εποχή για να διασκεδάσεις, να βγεις έξω, να περάσεις καλά και φυσικά να διατηρήσεις τα κιλά σου ή ακόμη και να χάσεις βάρος. Το φιλέτο κοτόπουλο με κινόα είναι ένα από τα μυστικά για νόστιμο, απολαυστικό και υγιεινό καλοκαιρινό φαγητό!

Το ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο με κινόα, είναι εξίσου εύκολο και ελαφρύ. Ο γνωστός διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου λέει ότι είναι “ένα από τα συχνότερα γεύματα σε μια δίαιτα απώλειας βάρους”. Το στήθος κοτόπουλου, περιέχει ελάχιστο ποσοστό λίπους και παράλληλα μας προμηθεύει με πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητης για τη διατήρηση του πρωτεϊνικού ισοζυγίου. Η κινόα, στην ίδια κατεύθυνση, αποτελεί δημητριακό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη επίσης κι έτσι ο συνδυασμός τους «δένει» το ιδανικό γεύμα σε μια δίαιτα”.

Καλοκαιρινή συνταγή με κοτόπουλο: Υλικά και εκτέλεση

Υλικά Συνταγής

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου (κομμένα σε λεπτές λωρίδες)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 3 χρωματιστές πιπεριές (κομμένες σε φέτες)
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι ή φρέσκια ρίγανη
  • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ ζωμό κότας
  • 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 γεματες κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι (2% λιπαρά)

Για το σερβίρισμα

  • 1 φλ. βρασμένη κινόα
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες ή καρέ

Εκτέλεση

Γι’ αυτή τη light συνταγή, κοτόπουλο με κινόα και αβοκάντο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το φιλέτο κοτόπουλο για 4΄-5΄, να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές το θυμάρι και σοτάρουμε για 3΄. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Περιχύνουμε με το ζωμό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο για περίπου 20΄. Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Τότε θα έχει μείνει με λίγα υγρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για την κινόα την βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό, μέχρι το νερό που θα τρέχει να μην είναι πλέον λευκό, αλλά να βγαίνει διάφανο. Βάζουμε την κινόα σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε νερό να την σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει ο καρπός, για περίπου 10 λεπτά και να ανοίξει, αλλά όχι να λιώσει. Αλατίζουμε την κινόα την ώρα που βράζει. Την στραγγίζουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιάτα την κινόα και το αβοκάντο και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του. Πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.

Δείτε ακόμη

Πώς λειτουργεί το κάθε ζώδιο μετά από χωρισμό
Σχέσεις από απόστασταση – Μπορούν να κρατήσουν ή όχι
Η συνταγή για μάφινς που κάνει θραύση στο διαδίκτυο
Exit mobile version