Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση: Νέα ευκαιρία “ανάσα”
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση: Νέα ευκαιρία “ανάσα”

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση: Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στους Δήμους προκειμένου να γλιτώσουν από αναδρομικές χρεώσεις και πρόστιμα.

Αδήλωτα τετραγωνικά παράταση: Παρατείνεται έως τις 31 Αυγούστου η δυνατότητα δήλωσης των “ξεχασμένων” τετραγωνικών, με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Για όσους υπάγονται στη ρύθμιση της παρ. 1 του άρθρου 102 του ν. 4495/2017 (Α’ 167), η δήλωσή τους στους Δήμους, για αδήλωτα τετραγωνικά, ακολουθεί την καταληκτική ημερομηνία της τακτοποίησης αυθαιρέτων και η απαλλαγή του προστίμου θα αφορά την τελευταία πενταετία από τον χρόνο της δήλωσης. Με άλλη τροπολογία, από 1η Οκτωβρίου 2020, συστήνεται και λειτουργεί σε κάθε δήμο Υπηρεσία Δόμησης (ΥΔΟΜ) – ανεξάρτητα αν έχει προβλεφθεί στον οικείο Οργανισμό.

 Με άλλες διατάξεις της τροπολογίας:

– Δίνεται παράταση του κύκλου κινητικότητας του 2019 έως 15 Ιουλίου 2020 προκειμένου να διεκπεραιωθούν εκκρεμότητες που προέκυψαν λόγω του Covid-19.

– Αναπροσαρμόζεται η προθεσμία για αξιολόγηση. Νέα ημερομηνία έναρξης των διαδικασιών για αξιολόγηση της περιόδου 2019 ορίζεται η 15η Ιουλίου 2020.

– Ρυθμίζονται – για λόγους ταχύτητας – τεχνικά θέματα που αφορούν τη συγκρότηση των συμβουλίων για επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Αδήλωτα τετραγωνικά: Τα βήματα

Η πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων λειτουργεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr/. Για να εισέλθει κάποιος σ’ αυτήν και να διεκπεραιωθεί η διαδικασία δήλωσης των «ξεχασμένων» τετραγωνικών, απαιτούνται τα ακόλουθα τέσσερα βήματα:

Βήμα 1: Σύνδεση στο σύστημα μέσω των στοιχείων πρόσβασης (μέσω user name και κωδικού πρόσβασης) στο TAXISnet.

Βήμα 2: Δημιουργία μιας δήλωσης για κάθε ακίνητο για το οποίο ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί να προχωρήσει στη διόρθωση των στοιχείων των τετραγωνικών μέτρων, επιλέγοντας αρχικά τον δήμο στον οποίο ανήκει.

Βήμα 3: Επιλογή του ακινήτου που επιθυμεί να διορθώσει από τη λίστα όλων των ιδιοκτησιών του και τροποποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων, σύμφωνα με τα πραγματικά, τα οποία έχουν δηλωθεί στο Ε9.

Βήμα 4: Υποβολή της δήλωσης.

Δείτε ακόμη

Επίδομα ανεργίας: Ξεκινά η καταβολή της 2μηνης παράτασης

Επίδομα ανεργίας: Ξεκινά η καταβολή της 2μηνης παράτασης

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Διεύρυνση των δικαιούχων και παράταση της προθεσμίας

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις