Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Οι Έλληνες στο τιμόνι: Απογοητευτικά τα στατιστικά στοιχεία
ΕΛΛΑΔΑ

Οι Έλληνες στο τιμόνι: Απογοητευτικά τα στατιστικά στοιχεία

Οι Έλληνες στο τιμόνι: Τέσσερις έως πέντε οδηγοί στους εκατό που υποβάλλονται σε αλκοτέστ βρίσκονται να οδηγούν μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε βαθμό πολύ μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου!

Οι Έλληνες στο τιμόνι: Πιάνουμε τιμόνι, ενώ έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, παράβαση που οδηγεί σε τροχαία δυστυχήματα με βαριές συνέπειες σε ζωές και σοβαρούς τραυματισμούς, οι μοτοσικλετιστές δεν φοράμε το απαραίτητο κράνος για την προστασία του κεφαλιού σε περίπτωση ατυχήματος, ενώ πολλοί δείχνουμε άκρως αντικοινωνική συμπεριφορά, κλείνοντας με το παρκάρισμα «εκεί που μας βολεύει» διαβάσεις αναπήρων, κάνοντάς τους την κίνησή τους ακόμη πιο δύσκολη.

του Πέτρου Καρσιώτη

Τα τρία αυτά ανησυχητικά συμπεράσματα, προκύπτουν από τους ελέγχους, που πραγματοποίησαν συνεργεία της Τροχαίας πανελλαδικά, στο αστικό, επαρχιακό και εθνικό δίκτυο της χώρας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, συνεχίζονται και θα συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, “καθώς το αλκοόλ αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και μάλιστα των θανατηφόρων”.

Έτσι, το τριήμερο από Παρασκευή 19 Ιουνίου έως την Κυριακή 21 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα 10.828 έλεγχοι (αλκοτέστ) και βεβαιώθηκαν 484 παραβάσεις, ως ακολούθως:

Οι Έλληνες στο τιμόνι: Οι παραβάσεις κατά νόμο

123 στην Αττική, 49 στην Κεντρική Μακεδονία, 47 στην Κρήτη, 36 στην Πελοπόννησο, 34 στη Δυτική Ελλάδα, 32 στη Θεσσαλία, 32 στη Θεσσαλονίκη, 32 στο Νότιο Αιγαίο, 28 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 20 στη Στερεά Ελλάδα, 16 στην Ήπειρο, 14 στη Δυτική Μακεδονία, 11 στα Ιόνια Νησιά και 10 στο Βόρειο Αιγαίο. Από την ανάλυση των παραπάνω στοιχείων προκύπτει ότι το (4,47%) των οδηγών που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια οινοπνεύματος.

Επιπλέον, από τους (484) συνολικά παραβάτες, με ποσοστό μέθης άνω των 0,60 mgr/lt (πλημμεληματική παράβαση) οδηγούσαν (66) άτομα. Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια οινοπνεύματος θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς, με στόχο την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στη χώρα. Επίσης, την εβδομάδα από τις 15 έως τις 21 Ιουνίου 2020, σε όλη την Ελλάδα, βεβαιώθηκαν συνολικά 3.072 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους, καθώς και παρεμπόδιση σε ράμπες διάβασης και στάθμευση σε θέσεις ΑμεΑ. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Τροχαία, βεβαιώθηκαν 2.308 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 764 παραβάσεις για παρεμπόδιση ραμπών διάβασης και στάθμευσης σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις ΑμεΑ.

Οι περισσότερες στην Αττική

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (745), του Ηρακλείου (418), της Α’ Δωδεκανήσου (256), της Θεσσαλονίκης (236), της Αχαΐας (103) και της Κορινθίας (80). Όπως επισημαίνει η ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων και ατυχημάτων, καθώς και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Δείτε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών που έκανε “ντελίβερι” – 14 συλλήψεις
“Μαϊμού” υπάλληλοι της ΔΕΗ ξάφρισαν ηλικιωμένο στη Λάρισα
Τη μια φυτεία μετά την άλλη ανακαλύπτει στο Μυλοπόταμο Ρεθύμνου η Αστυνομία

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις