Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μαρέβα Zeus & Dione: Αποχωρεί από την εταιρεία η σύζυγος Μητσοτάκη
ΕΛΛΑΔΑ

Μαρέβα Zeus & Dione: Αποχωρεί από την εταιρεία η σύζυγος Μητσοτάκη

Μαρέβα Zeus & Dione: Η επαγγελματική σταδιοδρομία της κυρίας Γκραμποφσκι – Μητσοτάκη ξεκίνησε το 1996 από την Deutsche Bank.

Μαρέβα Zeus & Dione: Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι αποχωρεί από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας Zeus & Dione. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Γκραμπόφσκι αποφάσισε να αποχωρήσει από την Zeus & Dione λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, ωστόσο η Δήμητρα Κολοτούρα θα συνεχίσει την πορεία της εταιρείας. Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης των μετοχών της εταιρείας Zeus & Dione, ενώ παράλληλα προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία δύσκολη απόφαση για την κυρία Γκραμπόφσκι καθώς ο οίκος Zeus + Dione ήταν ένα δικό της δημιούργημα, ενώ το παράρτημα της Endeavor στην Ελλάδα είχε ιδρυθεί από την ίδια.

Η επαγγελματική σταδιοδρομία της κυρίας Γκραμποφσκι – Μητσοτάκη ξεκίνησε το 1996 από την Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors SA και το 2010 την Eternia Capital. Στον χώρο της μόδας μπήκε το 2012, μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα, ιδρύοντας τον οίκο Ζeus + Δione έπειτα από πρόταση του σεναριογράφου του «Κυνόδοντα», Ευθύμη Φιλίππου. Το brand έχει φανατικές πελάτισσες όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό ενώ μετρά ήδη 55 πόλεις του κόσμου στις οποίες έχει αναπτύξει το δίκτυό του, όπως Λονδίνο, το Τόκιο, η Νέα Υόρκη κ.ά.

Η ιδέα δύο φιλενάδων

Η Zeus + Dione ιδρύθηκε το 2011. Οι Γκραμπόφσκι και Κολοτούρα ήταν φίλες και ένα βράδυ απολάμβαναν το δείπνο τους, όταν άρχισαν να συζητούν για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν τόσο οι ίδιες στη δουλειά τους, όσο και η χώρα γενικότερα. Η Γκραμπόφσκι, σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν στον τομέα των οικονομικών και η Κολοτούρα διοικούσε μία ταξιδιωτική εταιρεία PR με συνεργασίες που περιελάμβαναν το BBC, το Condé Nast και τον ελληνικό οργανισμό Τουρισμού. Ηταν όμως απογοητευμένες από την κατάσταση της Ελλάδας και τον τρόπο που αντιμετώπιζαν την χώρα τα διεθνή ΜΜΕ.

Κάπως έτσι, κατέληξαν σε ένα επιχειρηματικό πλάνο και αποφάσισαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με μία ελληνική εταιρεία μόδας σχετική με τη χειροτεχνία των νησιών. Πήρε το όνομά της από τον Δία και την Διώνη, που μαζί απέκτησαν την Αφροδίτη.

Ένα χρόνο αργότερα, άφησαν τις δουλειές τους και άρχισαν να συνεργάζονται με τη νεαρή σχεδιάστρια Λυδία Βουσβούνη, που είχε αφήσει την Αθήνα για να εργαστεί σε οίκους στο Λονδίνο και το Παρίσι. Όταν γνώρισε τις δύο γυναίκες όμως, αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να τις βοηθήσει να δημιουργήσουν την κολεξιόν τους. Το αποτέλεσμα ήταν μία συλλογή φολκλορική, αλλά όχι «λαϊκή», με ρίζες στις παραδοσιακές ελληνικές ενδυμασίες, που συνδυάζει τη μόδα με την χειροτεχνία. Σε πείσμα των προβλέψεων, η Zeus + Dione αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 70 χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα τους, κάποιος που φτιάχνει κάπες βοσκών και τέσσερις καλόγριες από την Κρήτη που υφαίνουν το λεπτότερο ύφασμα που μπορεί να φανταστεί κανείς…

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις