Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Διακίνηση κοκαΐνης – “ντελίβερι”: Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Διακίνηση κοκαΐνης – “ντελίβερι”: Εξαρθρώθηκε σπείρα ναρκωτικών

Διακίνηση κοκαΐνης - "ντελίβερι": Συνελήφθησαν, μετά από οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Ίλιον, Πετρούπολη και Ν. Ιωνία, 14 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Διακίνηση κοκαΐνης – “ντελίβερι”: Με μοτοσικλέτες μεγάλης ιπποδύναμης και με βιτρίνα κατάστημα take away (παίρνεις το προϊόν και φεύγεις η κάνεις παραγγελία για delivery), μέλη οργανωμένου κυκλώματος, που αποτελείτο από 14 άτομα, διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στους μυημένους πελάτες.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Το δέκα τετραμελές κύκλωμα, εξαρθρώθηκε με επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, που έλαβε χώρα σε τέσσερις περιοχές της Αττικής (κέντρο Αθήνας, Ίλιον, Ν. Ιωνία, Πετρούπολη), αλλά και  στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Συνελήφθησαν, την 19-6-2020, μετά από επιχειρήσεις στις περιοχές που προαναφέρθηκαν δέκα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για  ημεδαπούς και έξι Αλβανούς υπηκόους.   Ταυτοποιήθηκαν, επίσης, και αναζητούνται τρία, επιπλέον, μέλη της σπείρας. Συνελήφθησαν επίσης τρεις ημεδαποί για παράβαση της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, η Δίωξη Ναρκωτικών, μετά από διερεύνηση πληροφοριών, αναφορικά με την δράση εγκληματικού δικτύου, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούντο στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κοκαΐνης και κάνναβης, ταυτοποίησε τα μέλη του κυκλώματος, πιστοποίησε την εγκληματική τους δράση και εντόπισε τους χώρους αποθήκευσης των ναρκωτικών (καβάτζες). Αποκαλύφθηκε επίσης και ο ρόλος εκάστου των μελών του κυκλώματος, ως προς τον συντονισμό, την ανεύρεση, την αποθήκευση, την νόθευση και τη διακίνηση των ποσοτήτων των ναρκωτικών.

Με μότο υψηλών επιδόσεων

«Από τη μεθοδολογία δράσης της προαναφερόμενης εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρει η Αστυνομία «την ιεραρχική της δομή και τους ρόλους, τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών για τα διάφορα στάδια διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, τη συνεχή αλλαγή χώρων αποθήκευσης, ειδικά τη χρήση διαμορφωμένων κρυπτών σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα, την αγορά και χρήση μοτοσικλετών υψηλών επιδόσεων, τη χρήση κωδικών ονομασιών κατά τις επικοινωνίες τους και τη διακίνηση με το προκάλυμμα της εργασίας (διανομείς σε κατάστημα take – away ), προκύπτει η εκ μέρους των μελών της κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής, που τους εξασφάλιζε διαρκή δράση και αποκόμιση μεγάλου ύψους παράνομων προσόδων, υπολογιζόμενων σε τουλάχιστον -180.000- ευρώ».

Χρήματα, μαχαίρια, κινητά, μάσκα

Από τις δέκα τέσσερις  έρευνες σε οικίες και χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών (καβάτζες), καθώς και σε οχήματα των συλληφθέντων, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:  Κοκαΐνη βάρους ενός κιλού και 277,2 γραμμαρίων, κάνναβη υδροπονικής καλλιέργειας  (SKUNK ), βάρους 4 κιλών και 174 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 58,3 γραμμαρίων, οκτώ  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,  πέντε  Ι.Χ. δίκυκλες μοτοσικλέτες και  τέσσερις  ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.

Επίσης, το χρηματικό ποσό των 36.310 ευρώ ένα αεροβόλο πιστόλι δύο  μαχαίρια, μία  ναυτική φωτοβολίδα, είκοσι μία  συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένα  καταγραφικό με μια ηλεκτρονική συσκευή,  μία  νάιλον συσκευασία με μεταλλικά σφαιρίδια, ένας  τρίφτης με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης, πλήθος νάιλον συσκευασιών, διάφορα κλειδιά οικιών και  μία  αντιασφυξιογόνος μάσκα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις