Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Προβάδισμα παραμονής για Ξάνθη!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Προβάδισμα παραμονής για Ξάνθη!

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Βαθιά ανάσα πήρε η Ξάνθη, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Ατρόμητου και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή.

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Βαθιά ανάσα πήρε η Ξάνθη, που επικράτησε 1-0 εντός έδρας του Ατρόμητου και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την παραμονή. Με το τρίποντο αυτό οι Ακρίτες πέρασαν στη βαθμολογία τον Παναιτωλικό και απομακρύνθηκαν στο +4 από τον Πανιώνιο. Πάντως, το ματς αυτό το έχουν ξεχάσει ήδη όλοι, αφού δεν υπήρχαν αξιόλογες ευκαιρίες στο 90λεπτο. Με εξαίρεση βέβαια τους γηπεδούχους που μπήκαν και πάλι στις θέσεις της παραμονής και… ξεφύσησαν ανακουφισμένοι για πρώτη φορά στα πλέι άουτ. Το πρώτο μέρος, πάντως, είχε καλό ρυθμό. Ευκαιρίες δεν βρίσκεις, με εξαίρεση κάποια μακρινά σουτ και των δύο ομάδων. Και τη φάση του 9’ που ο Μπέντο βγήκε και δεν επέτρεψε στον Ανδρούτσο να απειλήσει.

Στο δεύτερο μέρος η Ξάνθη άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο. Και όσο περνούσε η ώρα γινόταν πιο πιεστική. Οι Ακρίτες κέρδιζαν συνεχώς μέτρα, δημιούργησαν φάσεις και έχασαν μια καλή ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ήταν στο 62’ όταν ο Μουλέν εκτέλεσε απευθείας φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Ότι δεν πέτυχε ο Μουλέν ήρθε στο 77’ από τον Μπαριέντος. Μετά από ωραία κούρσα από τα δεξιά, ο Στάρτζεον έβγαλε την πάσα στον Μπαριέντος και εκείνος έκανε το 1-0. Με ωραίο πλασέ πέρασε την μπάλα κάτω από το σώμα του Μανδά και άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ αλλά όπως φάνηκε κακώς το έπραξαν.

Σούπερ Λιγκ – πλέι άουτ: Το κράτησε ως το τέλος

Στη συνέχεια η Ξάνθη γύρισε προς τα πίσω για να διαφυλάξει το υπέρ της σκορ. Χρειάστηκε μία φορά η επέμβαση του Μπέντο σε μακρινό σουτ του Ενσικουλού, αλλά το 1-0 έμεινε άνετα ως το φινάλε. Με τη νίκη αυτή οι Ακρίτες έφτασαν τους 22 ενώ ο Παναιτωλικός έχει 21 και ο Πανιώνιος 18.

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ: 77’ Μπαριέντος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 46’ Τερκί, 49’ Κοβάτσεβιτς, 74’ Στάρτζεον, 90’ Μπαριέντος – 36’ Μπουσούλατζιτς, 56’ Γκάλο, 86’ Ρισβάνης, 90’ Κιβρακίδης.

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΞΑΝΘΗ (Παπαγεωργίου): Μπέντο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Κοβάτσεβιτς (52′ Μουλέν), Στάρτζεον, Τερκί (52′ Καμαρά), Τζουρίτσκοβιτς (Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος (90′ Γκαργκαλατζίδης), Φόσε (90′ Θυμιάνης).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Παντελίδης): Μανδάς, Γούτας, Ρισβάνης, Γκάλο (57′ Ενσικουλού), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ανδρούτσος (80′ Βέλλιος), Μπουσούλατζιτς, Νάτσος (80′ Ουμπίδες), Γιακουμάκης (80′ Ντε Πο), Μανούσος (85′ Ραμπέλο).

Δείτε ακόμη

Εφτάψυχη η ΑΕΚ, πήγε τελικό!
Λόγω τεχνικών προβλημάτων διεκόπη η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας
Στο υψηλότερο επίπεδο η κουβέντα για τη διπλή ανάπλαση και το γηπεδικό!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις