Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Κύπελλο Ελλάδας – Άρης-ΑΕΚ: Πρόκριση στην παράταση για την ΑΕΚ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Ελλάδας – Άρης-ΑΕΚ: Πρόκριση στην παράταση για την ΑΕΚ

Κύπελλο Ελλάδας – Άρης-ΑΕΚ: Για ένα ακόμη ματς η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει ή μάλλον ακατάλληλη για καρδιακούς!

Κύπελλο Ελλάδας – Άρης-ΑΕΚ: Για ένα ακόμη ματς η ΑΕΚ κόντρα στον Άρη αποδείχτηκε πολύ σκληρή για να πεθάνει ή μάλλον ακατάλληλη για καρδιακούς! Όποια εκδοχή κι αν πάρει κανείς είναι σωστή, με την Ένωση να πανηγυρίζει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Οι κιτρινόμαυροι βρέθηκαν 2-0 πίσω στο σκορ, όμως στο φινάλε του αγώνα έστειλαν το ματς στην παράταση και εκεί ισοφάρισαν. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν ποτέ να ξεπεράσουν το σοκ στο 96’ και δεν έβγαλαν αντίδραση στην παράταση. Σε ένα ματς που είδαν για μία από τις λίγες φορές φέτος τον αντίπαλο να παίζει πιο ψυχωμένα.

Στο πρώτο μέρος η τακτική της ΑΕΚ δεν επέτρεψε στον Άρη να την απειλήσει ουσιαστικά. Παρά μόνο στη φάση του 31’, όταν μετά από λάθος του Βέρντε ο Κόρχουτ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή. Ο άσος του Άρη επιχείρησε το γύρισμα, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε. Στο πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ είχε την κατοχή και σε δύο περιπτώσεις απείλησε την εστία του Άρη. Η πρώτη ήταν με τον Βέρντε στο 23’, όταν ο Ιταλός πέρασε δύο αντιπάλους και σούταρε, αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε. Η δεύτερη ήταν στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Ολιβέιρα από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Το 0-0 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου, που ευνοούσε την ΑΕΚ.

Κύπελλο Ελλάδας – Άρης-ΑΕΚ: Ο Άρης το προβάδισμα

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Στο 57’ ο Φετφατζίδης μπήκε από τα δεξιά στη μεγάλη περιοχή, γύρισε την μπάλα και ο Μαντσίνι έκανε το 1-0. Ακολούθησε ένα «νεκρό» 15λεπτο και από το 73’ και μετά η ΑΕΚ πήρε ξανά μπρος! Η Ένωση έδειξε ότι έχει μεγαλύτερες αντοχές, με τον Άρη να κλείνεται στα καρέ του. Οι κιτρινόμαυροι σφυροκόπησαν τον αντίπαλο ως το φινάλε. Στο 75’ μετά από ωραία πάσα του Μάνταλου, κεφαλιά του Σιμόες σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κουέστα. Στο 88’ ο Λιβάγια με ωραίο σουτ δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ του Άρη που απέκρουσε. Κι ενώ η ΑΕΚ πίεζε, ο Άρης σκόραρε ξανά! Μετά από πάσα του Μαντσίνι, ο Ντιγκινί σούταρε. Η μπάλα κόντραρε στον Παουλίνιο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπάρκα. Το 2-0 έστελνε τον Άρη στον τελικό, αλλά…

Κύπελλο Ελλάδας – Άρης-ΑΕΚ: Ο Λιβάγια έκανε τα… μάγια!

Τίποτα δεν τελειώνει αν δεν βγει η χοντρή κυρία να τραγουδήσει, έχει πει εύστοχα ο Στηβ Γιατζόγλου. Αλλά πιο εύστοχα έχει καθιερωθεί στο ποδόσφαιρο ότι αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής το ματς δεν τελείωσε. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Λιβάγια, που έκανε πάλι τα… μάγια! Μετά από σέντρα του Παουλίνιο στο έκτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λιβάγια έπιασε κεφαλιά, αλλά ο Κουέστα απέκρουσε. Όμως, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του Λιβάγια που με πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Άρη και έκανε το 2-1. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί φάνηκε ότι οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να συνέλθουν από το σοκ! Στο 103’ ο Αλμπάνης έδωσε στον Ολιβέιρα και εκείνος βρήκε μόνο του τον Λιβάγια. Ο Κροάτης με ωραίο πλασέ νίκησε τον Κουέστα και έγραψε το τελικό 2-2! Η ΑΕΚ βρίσκεται για 5η συνεχόμενη φορά σε τελικό Κυπέλλου!

Το φιλμ του αγώνα

ΓΚΟΛ:  57′ Μαντσίνι, 93′ Ντιγκινί – 96′, 103′ Λιβάγια.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81′ Ματίγια, 84′ Μάντσινι, 123′ Σάσα – 54′, 123′ Σιμόες, 94′, 103′ Ολιβέιρα, 120′ Μάνταλος, 111′ Σβάρνας

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 120′ Μάνταλος, 123′ Σιμόες, 124′ Ολιβέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία), Μάριο Ντικς (Ολλανδία), Χέσελ Στέγκστα (Ολλανδία).

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Κόρχουτ, Τόνσο (97′ Μαρτίνες), Ματίγια, Γκάμα (89′ Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78′ Μπα), Λάρσον (49′ Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Mάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (46′ Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Κρίστισιτς (73′ Αραούχο), Μάνταλος, Βέρντε, Λιβάγια (110′ Σιμάνσκι), Ολιβέιρα.

Δείτε ακόμη

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις