Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

18

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Μεσολόγγι: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε… θέση για το ηχητικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Μεσολόγγι: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήρε… θέση για το ηχητικό

Τσίπρας Μεσολόγγι: Από το Μεσολόγγι όπου περιοδεύει, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση για το ζήτημα του ηχητικού Μιωνή-Παππά.

Τσίπρας Μεσολόγγι: Την δική του απάντηση από το Μεσολόγγι έδωσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη Αλέξης Τσίπρας σχετικά με την αναφορά του Στέλιου Πέτσα προς τον αρχηγό του κόμματος της Κουμουνδούρου για διαγραφή του Νίκου Παππά από στέλεχος του Σύριζα, ενώ τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης “έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική”. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκεται αυτή την στιγμή τονίζοντας πως “η εικόνα που προσλαμβάνω σε όλες μου τις περιοδείες είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά, δυστυχώς σε μια πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την Πολιτεία” δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην οικονομία, κατά την περιοδεία του στο Μεσολόγγι.

“Ο κ. Μητσοτάκης -είπε στη συνέχεια- κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα, που είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς, σχετικά, ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε τέσσερις μήνες, πριν έρθει η πανδημία, από τον Οκτώβρη του 2019 την βύθισε στην ύφεση”. “Και με την αδράνειά του να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας την περίοδο μετά την πανδημία, η χώρα συνολικά βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: “Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών και πολύ φοβάμαι ότι σε πέντε μόλις μήνες καταστρέφονται όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα πέντε χρόνια για να βγούμε από την κρίση”.

Τσίπρας: “Ο Μητσοτάκης έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε εφιαλτική προοπτική”

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός: “Βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο. Το μεγάλο σκάνδαλο στη χώρα είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια Ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική. Σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει, ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αυτό είναι το μεγάλο σκάνδαλο. Και σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο που αφορά τη ζωή, το αύριο, την προοπτική της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις”.

“Και η επαφή μας με τους πολίτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι οι απαντήσεις αυτές θα έχουν και συγκεκριμένο δια ταύτα” συμπλήρωσε για να καταλήξει: “Διότι μπορεί ο ελληνικός λαός να ξεγελάστηκε με τις καλύτερες ημέρες που υποσχέθηκε (σ.σ. ο κ. Μητσοτάκης) όμως οι μέρες αντί για καλύτερες γίνονται δυσοίωνες και ο κόσμος του μόχθου και τη δημιουργίας και της επιχειρηματικότητας θέλει διέξοδο και προοπτική στη ζωή του. Και αυτή τη διέξοδο θα την ανιχνεύσουμε μαζί”.

Τσίπρας: “Πρόκειται για μια Περιφέρεια με πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές δυνατότητες”

Μιλώντας για την επίσκεψή του στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, σημείωσε ότι πρόκειται για μια Περιφέρεια με πολλά προβλήματα, αλλά και πολλές δυνατότητες. Αναφερόμενος στη Σχολή που βρέθηκε νωρίτερα είπε ότι: “Επισκέφτηκα την πανεπιστημιακή πλέον σχολή του Μεσολογγίου, μετά την απόφαση μια πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που κάναμε στο χώρο της εκπαίδευσης, δημιουργώντας εδώ στο Μεσολόγγι ένα παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, της Γεωπονικής Σχολής με τρία Τμήματα, που κάνει μια πολύ σημαντική, εξαιρετική δουλειά που έχει αντίκτυπο και στην τοπική κοινωνία δηλαδή εφαρμοσμένη έρευνα που αναπτύσσεται στην πανεπιστημιακή σχολή του Μεσολογγίου να έχει άμεση και πρακτική εφαρμογή στις δραστηριότητες της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου”.

Τέλος, σημείωσε πως στη συνέχεια της περιοδείας του θα επισκεφτεί του αλιείς, “που παρότι είχαν τεράστια ζημιά την περίοδο της πανδημίας δεν εντάχθηκαν στις πληττόμενες ομάδες και αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα” και τους ελαιοκαλλιεργητές “που είχαν πολύ μεγάλη ζημιά, πριν την πανδημία και δεν βλέπουν καμία ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις