Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σαλάτα με καρπούζι και φέτα – συνταγή: Το πιάτο που λατρεύουν τα ξένα ΜΜΕ
Συνταγή για σαλάτα με καρπούζι και φέτα -Το πιάτο που λατρεύουν όλοι

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα – συνταγή: Το πιάτο που λατρεύουν τα ξένα ΜΜΕ

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα - συνταγή: Ένας καλοκαιρινός συνδυασμός ιδιαίτερα ευεργετικός για την υγεία.

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα – συνταγή: Η ελληνική μεσογειακή διατροφή λοιπόν, αρέσει πολύ στους τουρίστες, όπως και στον Mark Bittan συντάκτη του blog “Cooking” των New York Times που δημοσίευσε πρώτος την παραλλαγή της χωριάτικης σαλάτας. Το συγκεκριμένο blog είχε ανεβάσει μια συνταγή για την χωριάτικη σαλάτα με φέτα και καρπούζι η οποία είχε γίνει viral στο διαδίκτυο με πάνω από 5.000 like και 2,400 shares μόνο στο facebook. Διαβάζουμε και σε δημοσίευμα της Evening Standard για μια τέτοια συνταγή για σαλάτα με καρπούζι και φέτα που κάνει λόγο για το «υπέροχο, ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο». Μια εκδοχή της συνταγής με καρπούζι και φέτα άλλωστε φιλοξενεί και το αμερικανικό δίκτυο Fox της Αμερικής.

Όταν δύο από τα πιο δημοφιλή υλικά του καλοκαιριού συνυπάρχουν σε μια συνταγή, τότε το πιάτο γίνεται διάσημο στην οικουμένη. Ο συνδυασμός του καρπουζιού με τη φέτα είναι σχεδόν παραδοσιακός, με τους ειδικούς διατροφολόγους να σημειώνουν πως εκτός από δροσερός και γευστικός είναι και ιδιαίτερα ευεργετικός για την υγεία. Φαίνεται πως το καρπούζι περιλαμβάνει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το λυκοπένιο, το οποίο σε συνδυασμό με τη φέτα, διευκολύνει τη μεταφορά των λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την αντιοξειδωτική δράση του φρούτου. Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί πως τη συνταγή αυτή την είχαν δοκιμάσει πρώτοι ο Άκης Πετρετζικης η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Καρπούζι με φέτα σαλάτα

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα – συνταγή: Υλικά και Εκτέλεση

Υλικά

  • 200 γρ καρπούζι
  • 100 γρ φέτα σε κυβάκια
  • 10-12 φυλλαράκια δυόσμο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
  • Για το dressing: Το χυμό από 4 lime/μοσχολέμονα
  • 2 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • Αλάτι και Πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αρχικά με ένα σκουπ βγάζουμε μπαλάκια καρπουζιού και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ το Lime, το μέλι, τη μουστάρδα, το κύμινο και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα κομμάτια καρπούζι. Ρίχνουμε τη φέτα και περιχύνουμε με το dressing. Ανακατεύουμε απαλά να μην διαλύσουμε το τυρί και σερβίρουμε.
Σαλάτα με καρπούζι και φέτα – Newsbeast

Δείτε ακόμη

Ζώδια: Προβλέψεις για την Τρίτη 23/6
Βασίλη Τσιάρτα θα παίζουμε με τους μπαμπάδες μας όπως θέλουμε
Αυγά με ντομάτα για βουτιές και το μυστικό της γιαγιά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις