Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Εκμέκ μοναστηριακό συνταγή: Το εκμέκ καταΐφι όπως δεν το έχετε ξανα φάει
PLUS

Εκμέκ μοναστηριακό συνταγή: Το εκμέκ καταΐφι όπως δεν το έχετε ξανα φάει

Εκμέκ μοναστηριακό συνταγή: Κρεμώδες, θεϊκό, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα, δες τι υλικά θα χρειαστείς και πώς θα φτιάξεις το τέλειο αυτό γλυκό και να καταπλήξεις τους πάντες.

Εκμέκ μοναστηριακό συνταγή: Το εκμέκ καταΐφι είναι ένα από τα αγαπημένα μας γλυκά, που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια και το σπίτι της γιαγιάς. Αυτό το ανατολίτικο, δροσιστικό γλυκό με βελούδινη κρέμα και λαχταριστή βάση από καταΐφι είναι τέλειο για το καλοκαίρι. Συνταγές και παραλλαγές του εκμέκ θα βρεις πολλές και παντού. Εμείς, ωστόσο, επιλέξαμε μια πανεύκολη, μοναστηριακή συνταγή με φίνο αποτέλεσμα.

Γίνεται εύκολα και γρήγορα και τρώγεται στο λεπτό! Είναι κρεμώδες, θεϊκό, που λιώνει κυριολεκτικά στο στόμα! Δες τι υλικά θα χρειαστείς και πώς θα φτιάξεις το τέλειο αυτό γλυκό αμέσως και να καταπλήξεις τους πάντες με τις μαγειρικές σου ικανότητες.

Εκμέκ μοναστηριακό συνταγή: Υλικά και εκτέλεση

ΥΛΙΚΑ

  • ½ κιλό καταΐφι
  • 1 βιτάμ
  • 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
  • 7 κουταλιές γάλα
  • 10 κουταλιές 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτί φυτική κρέμα
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • Για το σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 5 ποτήρια ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξαίνουμε καλά το καταΐφι και το απλώνουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στη συνέχεια περιχύνουμε το καταΐφι με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε στους 150C μέχρι να γίνει τραγανιστό. Το αφήνουμε να κρυώσει, το περιχύνουμε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζουμε με αμύγδαλο. Για την πρώτη κρέμα: Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύουμε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα. Όταν διαλυθούν προσθέτουμε το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Προσθέτουμε 2 κουταλιές βιτάμ και την αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει την απλώνουμε με τη σπάτουλα πάνω στο καταΐφι. Για την δεύτερη κρέμα: Χτυπάμε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί. Την στρώνουμε πάνω στην άλλη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο και στη συνέχεια απολαμβάνουμε!

Δείτε ακόμη

Δες ποιο είναι το νέο καλοκαιρινό τρέντ στα χείλη
Γιατί πρέπει να βάζεις τα σφουγγάρια κουζίνας στο φούρνο μικροκυμάτων
Ζώδια: Προβλέψεις για την Τρίτη 23/6

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις