Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ναρκωτικά Πρέβεζα: Κατασχέθηκαν πολλά κιλά “σοκολάτας” από κλεμμένο αυτοκίνητο
ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Πρέβεζα: Κατασχέθηκαν πολλά κιλά “σοκολάτας” από κλεμμένο αυτοκίνητο

Ναρκωτικά Πρέβεζα: Σημαντική ποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός στο Λούρο Πρέβεζας, ο οποίος συνελήφθη.

Ναρκωτικά Πρέβεζα: Μετέφερε δεκάδες κιλά «σοκολάτας» με αυτοκίνητο, αλλά συνελήφθη σε μπλόκο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Πρέβεζας και της Δίωξης Ναρκωτικών. Γιατί η «σοκολάτα» δεν ήταν αυτή που όλοι γνωρίζουν αλλά ο τύπος της κάνναβης, που προοριζόταν για διακίνηση. Όταν οι αστυνομικοί των δύο συνεργαζόμενων υπηρεσιών ζύγισαν τα πάνω από εκατό δέματα, που βρήκαν στο αυτοκίνητο, πιστοποίησαν ότι ήταν βάρους επτά κιλών και 161 γραμμαρίων.

Ακόμη, διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ημεδαπός ο οποίος συνελήφθη είχε κλαπεί για να χρησιμοποιηθεί στη μεταφορά των ναρκωτικών στις 9 Ιουνίου από την περιοχή της Πρέβεζας ενώ οι εμπλεκόμενοι με τη μεταφορά είχαν τοποθετήσει πινακίδες που ανήκαν σε άλλο όχημα για να μη μπορεί η Αστυνομία να αντιληφθεί την κλοπή. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, «σημαντική ποσότητα κάνναβης εντοπίστηκε και κατασχέθηκε στο Λούρο Πρέβεζας, ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  με αυτοκίνητο(Ο.Π.Κ.Ε.) Πρέβεζας και της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας σε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών και για κλοπή».

Ναρκωτικά Πρέβεζα: Βρέθηκαν ενενήντα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ως οδηγός, ο κατηγορούμενος. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου βρέθηκε και κατασχέθηκε η  ποσότητα κάνναβης που προορίζονταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Δίωξης,  για εμπορία και συγκεκριμένα: Ενενήντα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 97 κιλών και 582 γραμμαρίων  και 17 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα»), συνολικού βάρους 7 κιλών και 161 γραμμαρίων.

Επίσης, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι για το παραπάνω αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 09/06/2020 στο Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, ενώ έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος. Το κλεμμένο αυτοκίνητο, οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, που βρέθηκε στην κατοχή του ημεδαπού, κατασχέθηκαν. Μέσα από τις επαφές που θα εντοπιστούν στο κινητό τηλέφωνο κατά την εξέτασή του στα εγκληματολογικά εργαστήρια, πιστεύεται ότι θα προκύψουν κι άλλοι εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται  από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

 

Δείτε ακόμη

Επτά συλλήψεις στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού”
Απόδραση Κορυδαλλός: Σε φορτηγό με φρούτα μπήκε ο δραπέτης – Ανακάλυψαν ότι λείπει πολλές ώρες μετά
Λαμία: Συνελήφθη 46χρονη – Ήταν εξπέρ στην υδροπονική κάνναβη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις