Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φυτείες κάνναβης Μυλοπόταμος: Πάνω από 56 δενδρύλλια ξεριζώθηκαν
ΕΛΛΑΔΑ

Φυτείες κάνναβης Μυλοπόταμος: Πάνω από 56 δενδρύλλια ξεριζώθηκαν

Φυτείες κάνναβης Μυλοπόταμος: Επιχείρηση "σκούπα" της αστυνομίας Κρήτης, σαν τα μανιτάρια εμφανίζονται τα δενδρύλλια.

Φυτείες κάνναβης Μυλοπόταμος: Ξεριζώνουν, τη μια μετά την άλλη φυτείες με δενδρύλλια κάνναβης σε περιοχές του Μυλοπόταμου Ρεθύμνου. Στην τελευταία επιχείρηση ξεριζώθηκαν 56 δενδρύλια και συνελήφθη ο καλλιεργητής κατά την αστυνομία. Πριν από εννέα ημέρες είχε εντοπίσει άλλη φυτεία με 207 δενδρύλλια κάνναβης.

Δεύτερη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης, μέσα σε χρονικό διάστημα εννέα ημερών, στην περιοχή του Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, ανακάλυψαν και ξερίζωσαν  οι αστυνομικοί της Κρήτης. Στο πλαίσιο της νέας επιχείρησης, που ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένα άτομο, ο καλλιεργητής. Κατά τη διάρκεια της ίδιας επιχείρησης, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά πενήντα έξι δενδρύλλια κάνναβης.

Φυτείες κάνναβης Μυλοπόταμος: Το ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων, για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της  Ασφάλειας Ρεθύμνης, εντοπίστηκε, σε περιοχή του Δήμου Μυλοποτάμου, εγκατάσταση καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης. Οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και εκριζώθηκαν 56 δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής. Από την διενεργηθείσα έρευνα προέκυψε ότι ο ανωτέρω ημεδαπός καλλιεργούσε τη συγκεκριμένη φυτεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, ο οποίος αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στον εισαγγελέα ο συλληφθείς

Επιπλέον κατασχέθηκε Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο μέσο διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνο. Πριν από λίγες ημέρες, εντοπίστηκε άλλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης στο Ρέθυμνο μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε ορεινή περιοχή του δήμου Μυλοποτάμου. Στο μεταξύ οι δράστες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλλιεργούσαν τη φυτεία με 207 δενδρύλλια κάνναβης. Η επιχείρηση, κινήθηκε, τότε,  σε δασώδη περιοχή του Μυλοποτάμου. Εκεί εντόπισαν οι αστυνομικοί τη φυτεία κάνναβης, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς, όπως αναφέρθηκε,  σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, διακόσια επτά δενδρύλλια κάνναβης, στο στάδιο της ανάπτυξης, ύψους έως 1 μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Δείτε ακόμη

Μπλόκο σε ΙΧ στην Πρέβεζα για πολλά κιλά “σοκολάτας”
Επτά συλλήψεις στο Ηράκλειο – Κατασχέθηκαν χιλιάδες προϊόντα “μαϊμού”
Απόδραση Κορυδαλλός: Σε φορτηγό με φρούτα μπήκε ο δραπέτης – Ανακάλυψαν ότι λείπει πολλές ώρες μετά

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις