Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Αρλέτα Εξάρχεια: Γιορτή μνήμης για την αγαπημένη καλλιτέχνη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αρλέτα Εξάρχεια: Γιορτή μνήμης για την αγαπημένη καλλιτέχνη

Αρλέτα Εξάρχεια: Γιορτή μνήμης για την Αρλέτα και αποκαλυπτήρια του γλυπτού της που φιλοτέχνησε φίλος της από τα παιδικά της χρόνια για να την τιμήσει.

Αρλέτα Εξάρχεια: Με τραγούδια της Αρλέτας έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού της που φιλοτέχνησε για να τιμήσει την μνήμη της ο φίλος από τα φοιτητικά της χρόνια, Κυριάκος Ρόκος. Εκεί στην μικρή πλατεία που βρίσκεται το σπίτι όπου ζούσε, στην οδό Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια υπάρχει τώρα ένα γλυπτό που στήθηκε για εκείνη και γράφει «Πατρίδα μου, τα Εξάρχεια» 1945-2017 και λίγο πιο χαμηλά «Γιατί σ’ αγάπησα πολύ», με την υπογραφή της φίλης της Αρλέτας, Άννα, που ανέλαβε τα έξοδα παρουσίασης και συντήρησης του γλυπτού. Από κει και πέρα να αναφέρουμε ότι το «παρών» έδωσαν καλλιτέχνες, φίλοι αλλά και ο απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τα τραγούδια της, τα κομμάτια εκείνα που τους συντρόφευαν για δεκαετίας και συνεχίζουν να τους συντροφεύουν παρά το γεγονός ότι εκείνη δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα στη γιορτή αυτή που στήθηκε για να τιμηθεί η μνήμη της παρευρέθηκαν οι Λάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Θηβαίος και άλλοι μουσικοί συνοδοιπόροι της που ερμήνευσαν κάποια από τα πιο αγαπημένα κομμάτια της. Μαζί τους η αγαπημένη της φίλη Άννα, η οποία ανέλαβε τα έξοδα του γλυπτού αλλά κι όλοι οι γείτονες, οι θαυμαστές, οι περαστικοί, όλοι μαζί βίωσαν συγκινητικές στιγμές σ’ ένα αντάμωμα αγάπης. Μπορεί η Αρλέτα να ήταν απούσα, ωστόσο κατάφερε να τούς φέρει κοντά! Να αναφέρουμε πως η σπουδαία καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή τον Αύγουστο του 2017, αφού νικήθηκε από τον καρκίνο σε ηλικία 72 ετών.

Δείτε ακόμη

Υπέροχες μουσικές στην ταράτσα του δημαρχείου Αθηναίων -Τρεις ορχήστρες έπαιξαν Θεοδωράκη, Μότσαρτ, Βιβάλντι
Το μυστικό της Δρόσως φτάνει στ’ αυτιά του Κυπραίου
Ξένα ΜΜΕ: Η Τζούλια Ρόμπερτς το τρίτο πρόσωπο στο διαζύγιο Κλούνεϊ – Αμάλ;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις