Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σποτ ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι: Ποιος είναι ο σκοπός της Κουμουνδούρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι: Ποιος είναι ο σκοπός της Κουμουνδούρου

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι: Επιλέγει να βάλει απέναντί της το σύνολο των δημοσιογράφων υπονοώντας ότι εργαζόμενοι στον κλάδο αυτό λαμβάνουν χρήματα για να προωθούν συγκεκριμένες απόψεις και συγκεκριμένες κυβερνητικές θέσεις.

Σποτ ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι: Στην προσπάθειά του να αποκτήσει επιτέλους ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα έβγαλε ένα σποτάκι για την καμπάνια των 20 εκ ευρώ για την παραμονή μας στο σπίτι κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού. Και τι ακριβώς επιλέγει να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση; Επιλέγει να βάλει απέναντί της το σύνολο των δημοσιογράφων υπονοώντας ότι το σύνολο των εργαζομένων στον κλάδο αυτό λαμβάνουν χρήματα για να προωθούν συγκεκριμένες απόψεις και συγκεκριμένες κυβερνητικές θέσεις. Τι άλλο επιλέγει να κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση για το συγκεκριμένο θέμα; Να υιοθετεί χωρίς να έχει εξετάσει πρώτα ότι πληροφορία διαχέεται στο διαδίκτυο και αναφέρει ότι το τάδε σάιτ ή η δείνα ιστοσελίδα έλαβαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Την ίδια ώρα στο τέλος αυτής της διαδικασίας ζητά από την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων πήραν χρήματα και τα αντίστοιχα ποσά. Δηλαδή αυτό που έπρεπε να έχει κάνει από την αρχή, το κάνει στο τέλος.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της που χειρίστηκε το θέμα μάλλον επιπόλαια έχει ήδη επιλέξει να δώσει στην δημοσιότητα και τα ονόματα αλλά και τα ποσά που πήραν τα μέσα ενημέρωσης  για να προωθήσουν την συγκεκριμένη καμπάνια. Και επειδή για ακόμη μια φορά η αντιπολίτευση επιμένει να χειρίζεται τα θέματα της επικαιρότητας επικοινωνιακά και όχι επί της ουσίας η κυβέρνηση επιλέγει μαζί με την λίστα αυτής της καμπάνιας να δημοσιοποιήσει και αντίστοιχα ποσά που έλαβαν τα μέσα ενημέρωσης και τα προηγούμενα χρόνια. Η ερώτηση τώρα γίνεται προς της αξιωματική αντιπολίτευση. Επετεύχθη ο σκοπός για τον οποίο έγινε το συγκεκριμένο σποτ; Και ποιος ήταν αυτός;

Τι επιζητεί πολιτικά από μια τέτοια συζήτηση η αξιωματική αντιπολίτευση

Είναι ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ να μάθουμε όλοι από την κυβέρνηση (κάτι που οφείλει να κάνει) που πήγαν τα χρήματα ή ο σκοπός είναι να εισέλθουμε σε μια αέναη συζήτηση που θα μας πάει χρόνια πίσω και θα ασχολούμαστε με χρήματα που πήραν διάφορα μέσα ενημέρωσης και για ποιους ακριβώς λόγους; Τι επιζητεί πολιτικά από μια τέτοια συζήτηση η αξιωματική αντιπολίτευση; Η επικοινωνία με την πολιτική είναι δύο έννοιες που συμβαδίζουν και όλοι γνωρίζουμε ότι κάποιες φορές  η πολιτική υπερνικά την επικοινωνία και άλλες φορές η επικοινωνία υπερνικά την πολιτική. Όποιος λοιπόν χειρίζεται τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας μόνο επικοινωνιακά οφείλει να γνωρίζει ότι αυτό ενδέχεται να του γυρίσει μπούμερανγκ.

Δείτε ακόμη

Το δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη
Πολλαπλή θωράκιση από την Κυβέρνηση για την τουρκική προκλητικότητα
Ανασχηματισμός με την επιστροφή στην κανονικότητα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις