Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Καμμένος – Τζούλη ΕΥΠ: “Παρακράτος” ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΝΔ, μισόλογα από Κουμουνδούρου
ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΥΛΙΚΟ, ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Καμμένος – Τζούλη ΕΥΠ: “Παρακράτος” ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΝΔ, μισόλογα από Κουμουνδούρου

Καμμένος - Τζούλη ΕΥΠ: Η εφημερίδα φέρνει στο φως τους απίστευτους διαλόγους κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΛ.ΑΣ που έπαιρναν εντολές από την Έλενα Τζούλη, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Καμμένος – Τζούλη ΕΥΠ: Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., που έφερε στο φως η εφημερίδα “Παραπολιτικά”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να έπαιρνε εντολές από την Έλενα Τζούλη, σύζυγο του Πάνου Καμμένου, προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος. Στο 70σέλιδο έγγραφο της ΕΥΠ , όπως αναφέρουν τα “Παραπολιτικά”, γίνεται ιδιαίτερη αναφορά σε ένα κομβικό πρόσωπο στον χώρο της ΕΛ. ΑΣ, τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστο ο οποίος δολοφονήθηκε μπροστά από την ταβέρνα Κρητικός στην Παλλήνη τα ξημερώματα της Τρίτης 1ης Μαΐου 2018. Ο Παπαχρήστος σύμφωνα με δημοσιεύματα ήταν κουμπάρος με τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και συγκυβερνήτη του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο.

Σε αυτές τις απομαγνητοφωνήσεις, δύο χρόνια πριν από τη δολοφονία του, ο Παπαχρήστος εμφανίζεται να έχει συνεχείς και επαναλαμβανόμενες συνομιλίες και συναντήσεις τόσο με τον πρώην υπουργό Πάνο Καμμένο την περίοδο που ήταν στην κυβέρνηση, όσο και με το δικηγορικό γραφείο της συζύγου του Ελενας Τζούλη αλλά και την ίδια, καθώς και με σταθερό τηλέφωνο που – σύμφωνα με διασταύρωση των στοιχείων που αναφέρει η εφημερίδα – ανήκει σε γνωστό εφοπλιστή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο υλικό της έρευνας περιλαμβάνονται ακόμη συνομιλίες του ίδιου του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον Παπαχρήστου, όπως ο παρακάτω διάλογος:

“Ελα, Ελενάκι μου”.
-0 Πάνος είμαι. ρε.
“Ελα, Πάνο μου”.
-Είσαι σπίτι;
“Τι γίνεται;”
-Εχεις δουλειά; θέλω να έρθεις λίγο από εδώ.
“Σπίτι είσαι.”
-Ναι. Εχεις κανέναν Μπερτάνο; Τον ξέρεις, έναν
αστυνομικό διευθυντή;
“Οχι δεν τον ξέρω καθόλου”.
-Έρχεσαι λίγο να πάμε σε μια δουλειά οι δυο μας;”
-“Όπου θέλεις έρχομαι”.

Καμμένος – Τζούλη ΕΥΠ:  “Ρουσφέτια” και διευθετήσεις

Η ίδια άνεση, με την οποία ο Παπαχρήστος μιλούσε επί παντός επιστητού με το ζεύγος Καμμένου καταγράφεται και σε συνομιλίες του προς τρίτους, όπως όταν ο δολοφονηθείς Παπαχρήστος αναφέρει: “Είμαι στο σπίτι του Πάνου του Καμμένου στη Βουλιαγμένη για ένα θεματάκι, θα μιλήσουμε με… γιατί δεν θα ανέβω σήμερα, θα μείνω κάτω”.

Στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο κουμπάρων αναφέρονται, μεταξύ άλλων, “ρουσφέτια” και διευθετήσεις που ζητούσε ο θανών (πχ. κυλικεία σε νοσοκομεία), πληροφορίες για “δουλειές” που είχε αναλάβει η εταιρία security που απασχολούνταν (“Πήραμε όλα τα αεροδρόμια της Fraport”, “πήραμε απευθείας το τέμενος που θα γίνει στο Βοτανικό” και τα hot spots), αλλά και οι… απόψεις του για το κυβερνητικό σχήμα, στο οποίο επιθυμούσε μια συνολική και αναβαθμισμένη εποπτεία του κ. Καμμένου σε ζητήματα Εθνικής Ασφάλειας και Τάξης της χώρας.

Ένας ολόκληρος φάκελος

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες της ΕΥΠ υπάρχει ένας ολόκληρος φάκελος που αφορά τότε υποδιευθυντή του Τμήματος Εκβιαστών. Τα “Παραπολιτικά” συνδέουν την υπόθεση με επιχείρηση της Αστυνομίας στα γραφεία της εφημερίδας, έπειτα από μήνυση του Πάνου Καμμένου στην οποία συνελήφθη ο Παναγιώτης Τζένος, ενώ ο Γιάννης Κουρτάκης μετέβη μόνος του στη ΓΑΔΑ.

Στο 70σελιδο υπόμνημα της ΕΥΠ για την έρευνα συμπεριλαμβάνεται και η απόπειρα σύλληψης του εκδότη της εφημερίδας “Παραπολιτικά”, Γιάννη Κουρτάκη και του γενικού Διευθυντή του Ομίλου, δημοσιογράφου, Παναγιώτη Τζένου, με την σύζυγο του Πάνου Καμμένου, Έλενα Τζούλη να φέρεται να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη των δύο ανδρών, τηλεφωνώντας προσωπικά σε ανώτατους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας, όταν τον Ιανουάριο του 2017 κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εκβιαστών εισβάλλει στα γραφεία της εφημερίδας, αναζητώντας τα δύο στελέχη.

Ο διάλογος της συζύγου του Πάνου Καμμένου με τον τότε υποδιευθυντή του τμήματος Δίωξης Εκβάστων Γιώργο Γκρίζη είναι χαρακτηριστικός:

– Κύριε Γκρίζη, Έλενα Καμμένου!
– Έχουμε κανένα νέο;
– Στον 7ο όροφο είναι…
– Κάντε γρήγορα, θα φύγει αυτός!

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Οι διάλογοι

Σε διάλογο που έχει καταγραφεί, ο τότε Αττικάρχης φαίνεται να δίνει εντολές στον υποδιευθυντή για να γίνει η σύλληψη, χωρίς καν να γνωρίζει τι λέει η μήνυση. Μάλιστα, όταν ρωτάει για το περιεχόμενο της μήνυσης, ο υποδιευθυντής φέρεται να παραδέχεται ότι πρόκειται πιο πολύ για συκοφαντική δυσφήμηση παρά για εκβιασμό. Οταν ερωτάται γιατί το έφερε (σ.σ η κα Τζούλη) στο Εκβιαστών, η απάντηση είναι: “Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ, γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική”.

Ο διάλογος μεταξύ των δυο αστυνομικών όπως τον δημοσιεύουν τα Παραπολιτικά έχει ως εξής:

Γ..· Παρακαλώ.

Χ.: Γ…., ο διοικητής είμαι. Μίλα με τον Π…για κάτι που του είπα Ιάσονος στον 7ο όροφο είναι αυτός. Σας το είπε εκεί η δικηγόρος

Γ: 7ο

Χ: Στείλε παιδιά ο Π….. πρέπει να έχει ήδη. Του έχουν πει από το πρωί να Βάλει

Γ: Ωραία

Χ: Για συζήτα μαζί τώρα γιατί πρέπει να τα στείλει πριν τελειώσει η άλλη για να τον εντοπίσουν και όταν τελειώσει τον βουτάνε. Κοίτα μη δε τον βουτήξουν τη γ…με

Γ: Ωραία διοικητά

Χ: Κράτησέ το όμως στα στεγανά

Γ: Ναι ακριβώς

Χ: Γιατί άμα δε τον πιάσουμε τη γ…ς κι εσύ κι εγώ. Ακουσες τι σου είπα

Γ: Ωραία οπότε θα συνεννοηθούμε με τον …

Χ: Κοίτα να δεις τι λέει η μήνυση και να μου πεις τι λέει η μήνυση μετά. Τι λέει περίπου. Καταθέτει τίποτα υπόμνημα; Τι έχει καταθέσει;

Γ: Υπόμνημα είναι

Χ: Για εκβιασμό

Γ: Πιο πολύ βγαίνει συκοφαντική δυσφήμηση από ό,τι πρόλαβα να ρίξω μια ματιά

Χ Γιατί το έφερε στο Εκβιαστών;

Γ Ηταν επιθυμία να έρθει εδώ πέρα γιατί ήταν δυσαρεστημένοι την άλλη φορά με την Κρατική

Χ: Α, εντάξει

Γ: Και μου λέει εδώ πέρα ότι πρέπει να μείνει πάρα πολύ κλειστό καταλαβαίνεις γιατί μας πήρε και μας σήκωσε

Χ: Καλά πάρε τον Π…. Του είπα να το πει στα τρία άτομα να βάλει εκεί τρία άτομα μόνο κλειστά Αυτό του είπα κι εγώ

Γ: Ωραία έχει βάλει δηλαδή έτσι

Χ: Γιατί νόμιζα θα έρθει στην Κρατική η μ….ω να πούμε αλλά εντάξει πες του να μην το ξέρει κανένας πες μου σε ποια άτομα το είπες γιατί άμα γίνει κάτι αυτούς θα γ@μήσω μετά

Γ: OK διοικητά Τώρα εγώ θα στείλω δικά μου άτομα εννοείται

Χ: Ναι δικά σου Πάρε όμως τον Π…. συζήτα να ξέρουμε σε ποιον το είπε Γιατί του είπα να Βρει τρία άτομα Εχουν τίποτα αυτοί Και πες του stop μην ασχολείσαι γιατί αν μάθει τίποτα θα την πληρώσει ο Π…. πες του μετά

Γ: Βέβαια OK διοικητά Ακόμα δεν έχει φύγει η κυρία είμαι ακόμα σε αυτή τη φάση Μόλις φύγει

Χ: Να διώξετε άτομα όμως από τώρα να πάνε εκεί να τον έχουν stand by

Γ: OK τον παίρνουμε και μιλάω τώρα επιτόπου”

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Επιλεκτική μνήμη

Υπενθυμίζεται ότι στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το παρακράτος που στήθηκε επί διακυβέρνησής της, η αξιωματική αντιπολίτευση «αμέλησε» να πει έστω και μισή κουβέντα για τον συγκυβερνήτη Πάνο Καμμένο και τη σύζυγό του.

“Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς. Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

“Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας. Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ”.

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Καταπέλτης ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν ο πρώτος που πήρε θέση για το ρεπορτάζ της εφημερίδας το οποίο αναφέρει ότι είχε στηθεί ένα παρακράτος που παρακολουθούσε πολιτικούς, πολίτες και δημοσιογράφους. Ενα παρακράτος στο οποίο εμπλέκονται και υπουργοί, όπως ο πρώην υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, αλλά και η σύζυγός του, η οποία φέρεται να έδινε εντολές σε αστυνομικούς να συλλάβουν τον Γιάννη Κουρτάκη και τον Παναγιώτη Τζένο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υιοθετεί την έννοια παρακράτος και αναφερόμενος στην Αστυνομία τονίζει ότι θα απομακρυνθούν όλοι οι διεφθαρμένοι.

Η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

Σε ότι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα.

Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα».

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Να πάρει θέση ο Τσίπρας, λέει η ΝΔ

Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, καλεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει ξεκάθαρη θέση αναφορικά με τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει πως σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας φαίνεται ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας – και τότε πρωθυπουργός της χώρας – είχε γνώση των όσων συνέβαιναν μεταξύ κορυφαίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. και της συζύγου του Πάνου Καμμένου, Έλενας Τζούλη, με την τελευταία να δίνει ανοιχτά εντολές στους αξιωματικούς προκειμένου να συλληφθούν οι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος.

Τέλος μέσα από την ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει πως αυτές οι πρακτικές παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα, ενώ ερωτάται γιατί ο κ. Τσίπρας αδράνησε.

ΚΙΝΑΛ: Η Δικαιοσύνη να προχωρήσει στην απόδοση ευθυνών

Σε απόδοση ευθυνών από πλευράς δικαιοσύνης καλεί από τη δική του μεριά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. «Οι σημερινές αποκαλύψεις αναδεικνύουν περίτρανα τις παρακρατικές, βαθιά καθεστωτικές και επικίνδυνες για τους θεσμούς πρακτικές και λογικές, που αναπτύσσονταν μέσα στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που οδήγησαν στη δημιουργία του άθλιου παραδικαστικού κυκλώματος, με τον ακροδεξιό συγκυβερνήτη και την καραμανλική δεξιά», σημειώνει ο κ. Χρηστίδης. «Ο κ. Τσιπρας που ομολογεί ότι γνώριζε την υπόθεση, οφείλει να τοποθετηθεί με σαφήνεια γιατί και μετά από όλα αυτά συνέχισε να συγκυβερνά με τον κ. Καμένο. Η Δικαιοσύνη οφείλει να προχωρήσει στην πλήρη απόδοση των ευθυνών», καταλήγει.

«Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί και δεν έκανε τίποτα»

Ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «ένα κόμμα που εκτίθεται βαριά, ως έχοντας οικοδομήσει παρακρατικούς μηχανισμούς και αντιθεσμικά κέντρα όντας στην κυβέρνηση» και σημείωσε: «Έδιναν παραγγελίες συλλήψεων δημοσιογράφων και καλούσαν αστυνομικούς σε απολογία γιατί δεν εκτέλεσαν γρήγορα την εντολή για σύλληψη».

Ο Πάνος Σκουρλέτης που συμμετείχε στο πάνελ της τηλεοπτικής εκπομπής επιχείρησε να αντικρούσει, λέγοντας: «Έλεος» και κάνοντας λόγο για «χυδαιολογία» και «παρακρατικό και εμφυλιοπολεμικό λόγο». Επιτέθηκε προσωπικά στον Μάκη Βορίδη, ωστόσο δεν κατάφερε να απαντήσει κάτι επί της ουσίας της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι προκλήθηκε πολλές φορές από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η απάντησή σας πετάει χαρταετό» επισήμανε ο Μάκης Βορίδης για την ανακοίνωση – απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παραπολιτικά. Επιπλέον, ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι το ρεπορτάζ αποκαλύπτει πως παρακολουθούνταν αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ., προκύπτουν συνομιλίες με παραγγελίες συζύγου υπουργού, απολογίες των αξιωματούχων γιατί δεν συνελήφθη εγκαίρως ο εκδότης, καθώς και φυσική παρακολούθηση του εκδότη του μέσου. «Έχετε να μας απαντήσετε κάτι γι αυτό;» ρώτησε.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αμφισβήτησε, δε, ότι έγινε οποιαδήποτε έρευνα για την υπόθεση, όπως υποστηρίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε: «Εδώ προκύπτει ότι ο κ.Τσίπρας είχε ενημερωθεί και δεν έκανε τίποτα».

Παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ: Τι λέει ο Κούγιας

Ο νομικός εκπρόσωπος της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, για την αποκάλυψη της εφημερίδας, σχετικά με το παρακράτος που λειτουργούσε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εν γνώσει του Μεγάρου Μαξίμου. Ο κ. Κούγιας άφησε, χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, άφησε ξεκάθαρες αιχμές για το ρόλο κορυφαίων υπουργών της τότε κυβέρνησης αλλά και για συγγενείς τους.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η σύζυγος του πρώην υπουργού Αμυνας, Ελ. Τζούλη, έδινε εντολές σε ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας να συλλάβουν τους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο. Ο γνωστός ποινικολόγος ανέφερε αρχικά ότι τα «Παραπολιτικά προσέφεραν στην ελληνική δημοκρατία μεγάλη υπηρεσία με αυτό που έγινε.»

Έκανε λόγο για ένα απίστευτης έκτασης παρακράτος για το οποίο είχε τα στοιχεία και η τότε ηγεσία του Αρείου Πάγου: «Στην κατοχή μας, μετά από νόμιμη έρευνα, υπάρχει ένα τεράστιο υλικό, που υπήρχε και στα χέρια της Δικαιοσύνης, στα χέρια της Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, της κυρίας Ξένιας Δημητρίου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις