Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Σέρρες πλημμύρες – καταστροφές: Από την κακοκαιρία βρέθηκαν ψάρια στη στεριά
ΕΛΛΑΔΑ

Σέρρες πλημμύρες – καταστροφές: Από την κακοκαιρία βρέθηκαν ψάρια στη στεριά

Σέρρες πλημμύρες - καταστροφές: Η ορμητικότητα του νερού ξερίζωσε δένδρα τα οποία "κόλλησαν" κάτω από γέφυρες με συνέπεια να υπερχειλίσει ο χείμαρρος.

Σέρρες πλημμύρες – καταστροφές: Ιδιαίτερα έντονα ήταν τα καιρικά φαινόμενα στις Σέρρες την Κυριακή. Το αποτέλεσμα ήταν να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές. Ο φωτογραφικός φακός αποτύπωσε απίστευτες εικόνες. Η ορμητικότητα των νερών ξερίζωσε δένδρα τα οποία “κόλλησαν” κάτω από γέφυρες με συνέπεια να υπερχειλίσει ο χείμαρρος και τα νερά να διοχετεύονται σε παρακείμενες οδούς. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων. Η ορμητικότητα του νερού είχε ως συνέπεια να προκληθούν υλικές ζημιές σε πολλές μονοκατοικίες.

Στο σημείο της καταστροφής έσπευσαν ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο αστυνομικός διευθυντής Δημήτρης Μικρός και πυροσβεστικές δυνάμεις. Η έντονη βροχόπτωση στην κοινότητα της Ορεινής, είχε ως συνέπεια να κατεβούν μεγάλες ποσότητες νερού με φερτές ύλες στο ρέμα που διέρχεται την κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Σέρρες πλημμύρες – καταστροφές: Με τις σκούπες στα χέρια οι κάτοικοι

Πολλοί κάτοικοι έδωσαν μάχη με τα νερά έχοντας σκούπες και κουβάσδες ανά χείρας. Στο άκουσμα της υπερχείλισης του ποταμού στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, επιχειρηματίες της περιοχής έσπευσαν στις επιχειρήσεις τους. Αυτό που αντίκρισαν, τους άφησε άφωνους. Οι εικόνες που κατέγραψε ο επιχειρηματίας Κώστας Γουγούσκας και τις έστειλε στο Infonews24, είναι χαρακτηριστικές. Σύμφωνα με το serraikanea.gr, στην περιοχή Κοιλάδα Αγίων Αναργύρων πάντα στις Σέρρες, καταγράφηκαν πραγματικά τρομακτικές σκηνές, τις οποίες αποτύπωσαν μέσω κάμερας χρήστες του Facebook και δείχνουν τη μανία της φύσης.

https://www.facebook.com/100002376806787/videos/2996259753796555/

Σέρρες πλημμύρες – καταστροφές: Πνίγονται και κεντρικοί δρόμοι

Αντίστοιχη εικόνα είχαμε και στις Σέρρες με κεντρικούς δρόμους να πνίγονται από τα νερά. Στο μεταξύ, ήταν τόσο έντονο το φαινόμενο και μεγάλη η δύναμη του νερού στην Κοιλάδα Σερρών, ώστε εκτός από τα φερτά υλικά ξεβράστηκαν και ψάρια. Είναι ενδεικτική η φωτογραφία που ανάρτησε στο Facebook κάτοικος της περιοχής.

Δείτε ακόμη

Σφοδρή κακοκαιρία στη Β. Ελλάδα – Καταστροφές στις Σέρρες, έντονο χαλάζι στην Ξάνθη
Νεκρός εντοπίστηκε 22χρονος μέσα σε σπίτι στο Ηράκλειο Κρήτης
Στην Ευελπίδων ο “μαϊμού” γιατρός – Απολογείται με βαρύ κατηγορητήριο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις