Ψευτογιατρός θύματα: Πώς “ψάρευε’ ασθενείς σε καφέ – Φωτογραφία ντοκουμέντο

ΕΛΛΑΔΑ

Ψευτογιατρός θύματα: Πώς “ψάρευε’ ασθενείς σε καφέ – Φωτογραφία ντοκουμέντο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ψευτογιατρός θύματα: O 47χρονος δήλωσε ότι είναι εμπειρικός βοτανολόγος που ήθελε να βοηθήσει τα παιδιά και τους γονείς τους, χωρίς ποτέ να τους πείσει, όπως φέρεται να είπε, να διακόψουν την θεραπεία που τους είχαν χορηγήσει οι γιατροί τους.

22.06.2020 | 19:39

Ψευτογιατρός θύματα: Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο ψευτογιατρός που εξαπατούσε βαριά αρρώστους στους οποίους υποσχόταν πλήρη ίαση από τις ανίατες ως επί το πλείστον ασθένειες από τις οποίες έπασχαν. Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται νέα ντοκουμέντα από την “δράση” του 47χρονου ο οποίος μεταξύ άλλων κατηγορείται για τον θάνατο τριών ανθρώπων τους οποίους έπεισε να σταματήσουν τις θεραπείες τους και να ακολουθήσουν τη δική του. Σε φωτογραφία που δημοσιοποίησε το Mega, απεικονίζεται ο γιατρός – μαϊμού να κάθεται σε ένα καφέ μαζί με τρεις γυναίκες, υποψήφια θύματά του. Εξάλλου, όπως είναι ήδη γνωστό, έβλεπε τους ασθενείς σε διάφορα μέρη, από καφετέριες μέχρι μοναστήρια.

Στο τραπέζι έχει μπροστά του ένα κινητό, πιθανότητα εκείνο που φέρεται να χρησιμοποιούσε για την ιδιότητα του γιατρού αφού ανάλογα με την περίπτωση και τους σκοπούς του παρουσιαζόταν ως μεσίτης, γιατρός, πιλότος, μέχρι και πράκτορας της CIA. “Είμαι κι εγώ πατέρας, θα έκανα κακό σε παιδιά;”, λέει τώρα ο 47χρονος ψευτογιατρός Οι τρεις γυναίκες κάθονται μαζί του ώρα, πίνουν καφέ και τον κοιτούν με απόλυτη προσήλωση αφού θεωρούν ότι απέναντί τους έχουν έναν διακεκριμένο επιστήμονα, ικανό να λύσει τα προβλήματά τους.

Ψευτογιατρός: Στο φως τα στοιχεία του

Ο 47χρονος παρίστανε τον γιατρό και χορηγούσε ψεύτικα φάρμακα σε ασθενείς με ανίατες ασθένειες, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στον θάνατο τρία άτομα, 14, 16 και 76 ετών. Συγκεκριμένα, επί σειρά ετών εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός σε βαριά νοσούντες ασθενείς και τις οικογένειές τους, αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για θεραπείες πλήρους ίασης. Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της πολύμηνης έρευνας για τον εντοπισμό του “διακεκριμένου ογκολόγου”, προκύπτει πως ο 47χρονος ψευτογιατρός υποδείκνυε στους ασθενείς-θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις, μαγνητικές-αξονικές τομογραφίες κ.ά σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα, εντός των οποίων φαίνεται να είχε μεγάλη άνεση κινήσεων. Σύμφωνα, δε, με κάποια θύματά του, ορισμένοι γιατροί εξήραν τις γνώσεις και την ικανότητα του κατηγορουμένου, ο οποίος -παράλληλα- φαίνεται να είχε πείσει και μοναστικές κοινότητες για τις γνώσεις και τις αγαθές προθέσεις του.

Ο άνδρας που εμφανιζόταν στην γειτονιά του ως πιλότος της αεροπορίας και στον υπόλοιπο κόσμο ως ογκολόγος και ερευνητής, χορηγούσε σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης τα οποία προμηθευόταν από το Πήλιο σε οικογένειες και άτομα με καρκίνο, στους οποίους εμφανιζόταν ως ειδικός και με τη μέθοδο της πειθούς κατάφερνε να διακόψουν την φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσαν και να υιοθετήσουν τις δικές του ανορθόδοξες πρακτικές. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι: “Δεν θα έκανα ποτέ κακό σε παιδιά, έχω κι εγώ δύο ανήλικα παιδιά”, ενώ λέει πως τα σκευάσματα τα χρησιμοποιούσε γιατί πράγματι πίστευε πως κάνουν καλό.

Σημειώνεται πως η επαφή του κατηγορούμενου με τη Δικαιοσύνη δεν είναι είναι η πρώτη, καθώς στο παρελθόν φαίνεται να έχει βρεθεί ξανά υπόλογος για απατηλές ενέργειες.

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την φωτογραφία του 47χρονου ψευτογιατρού και τα στοιχεία του, ώστε να εντοπισθούν και άλλα θύματά του. Πρόκειται για τον Κοντοστάθη Νικόλαο του Ελευθερίου και της Ελένης, γεννημένο στις 8 Φεβρουαρίου 1972, στα Λιόσια Αττικής. Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του κατηγορούμενου, στη διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής στα τηλέφωνα 210-6476183, 210-6476187 και 210-6411111, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Δείτε ακόμη

“Τον γνώρισα στο ΙΚΑ, ήξερε τα πάντα για μένα” – “Βροχή” οι καταγγελίες για τον 47χρονο απατεώνα

Εμπειρικός βοτανολόγος δηλώνει ο Κοντοστάθης – “Ήθελα να βοηθήσω τα παιδιά”
Προφυλακίστηκε ο 47χρονος ψευτογιατρός – Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του
Πόσα “έφαγε” ο ψευτογιατρός από τον Κοντομηνά – Τι λέει ο δικηγόρος του
Exit mobile version