Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Formula 1 – ΜακΛάρεν: Σε δικαστική διαμάχη
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1 – ΜακΛάρεν: Σε δικαστική διαμάχη

Formula 1 - ΜακΛάρεν: Παλαιότεροι δανειστές μπλοκάρουν το νέο δανεισμό της με αιτιολογικό τη χρήση ίδιων εξασφαλίσεων - Στο δικαστήριο η απόφαση

Formula 1ΜακΛάρεν: Η ΜακΛάρεν έχει λάβει νομικά μέτρα για να της επιτραπεί να εξασφαλίσει “επείγουσα” αναχρηματοδότηση ώστε να αντιμετωπίσει μία “σοβαρή και απροσδόκητη οικονομική δυσκολία”. Η εταιρεία κατηγορεί τον κορωναϊό για ένα “πρόβλημα ρευστότητας”, το οποίο λέει ότι απαιτεί νέα εισροή χρημάτων στα ταμεία της ομάδας, “το αργότερο στις 17 Ιουλίου”. Οι παραπάνω ισχυρισμοί διατυπώνονται σε έγγραφα δικαστικής υπόθεσης που ξεκίνησε για να εμποδίσει μια ομάδα πιστωτών να σταματήσουν τα σχέδιά της. Σύμφωνα με τα οποία η ΜακΛάρεν αναζητά δάνεια με εξασφαλίσεις το εργοστάσιο και την ιστορική συλλογή αυτοκινήτων της.

Μια ομάδα επενδυτών, όμως, ισχυρίζεται ότι το Κέντρο Τεχνολογίας Μακάρεν και η συλλογή του έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως εξασφάλιση. Σε ένα ομόλογο που κυκλοφόρησε το 2017. Τα έγγραφα του δικαστηρίου αναφέρουν ότι το ομόλογο συγκέντρωσε χρηματοδότηση άνω των 650 εκατομμυρίων λιρών. Οι δε λεπτομέρειες του,  αποτελούν ακριβώς το αντικείμενο της δικαστικής διαμάχης.

Formula 1 – ΜακΛάρεν: Δικαστική η απόφαση

Μερικοί από τους υπάρχοντες ομολογιούχους είναι δυσαρεστημένοι για το σχέδιο της εταιρείας να αναχρηματοδοτήσει το ταμείο της με την ίδια εξασφάλιση. Κάτι που θεωρούν ότι υπονομεύει την ασφάλεια του δικού τους δανεισμού/ομολόγου. Η ΜακΛάρεν τις προηγούμενες μέρες δέχτηκε μια ταχεία ακρόαση στο Λονδίνο για την επόμενη εβδομάδα. Εκεί θα καθοριστεί από το δικαστήριο εάν η προτεινόμενη αναχρηματοδότησή της θα μπορούσε να προχωρήσει με αυτούς τους όρους.

Ο όμιλος ΜακΛάρεν ανήκει κατά πλειοψηφία στο τραστ “Mumtalakat” το κυρίαρχο ταμείο πλούτου της βασιλικής οικογένειας του Μπαχρέιν. Η “Mumtalakat” ανακοίνωσε τη Δευτέρα τα ενοποιημένα οικονομικά της αποτελέσματα για το 2019, σύμφωνα με τα οποία τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 211% στα 267 δισ. λίρες. Το καθαρό αποτέλεσμα ήταν μια απώλεια 112,8 εκατομμυρίων λιρών. Η οποία αναφέρεται πως “δεν αντιπροσωπεύει απώλεια μετρητών αλλά μάλλον μείωση της υπεραξίας στα λογιστικά βιβλία”.

Δείτε ακόμη:

Κατέβασε… ρολά η Σούπερ Λιγκ 2!
“Φέρτε πρώτα τα λεφτά και μετά στο καλό”
Η μπασκετική ΑΕΚ έκλεισε το νέο της «σπίτι»!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις