Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Οχι σε αποχώρηση
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: Οχι σε αποχώρηση

Ευρωλίγκα - Παναθηναϊκός: Δεν αφήνουν τον Παναθηναϊκό να φύγει χωρίς να επιβαρυνθεί τη ρήτρα οι 10 μέτοχοι/σύλλογοι - Βολές Μιζράχι κατά Γιαννακόπουλου

ΕυρωλίγκαΠαναθηναϊκός: Tις θέσεις του και τις αντιρρήσεις του με τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωλίγκας ανέλυσε ο Παναθηναϊκός στη ΓΣ των μετόχων της λίγκας που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι πράσινοι εξέφρασαν την πρόθεση να αποχωρήσουν από τη διοργάνωση και ζήτησαν να πουλήσουν τις μετοχές τους στη διοργάνωση. Να τις πουλήσουν σε άλλη ομάδα η οποία θα πάρει τη θέση τους στη διοργάνωση. Οι υπόλοιποι δέκα μέτοχοι-σύλλογοι άκουσαν τις απόψεις των ανθρώπων του τριφυλλιού, αλλά τεθηκε ζήτημα ρήτρας. Των 10 εκατ. ευρώ που πρέπει να καλυφθούν, συν τις απώλειες που θα έχουν οι ομάδες αν φύγει ο ΠΑΟ!

O Σιμόν Μιζράχι, ιδιοκτήτης της Μακάμπι, απευθύνθηκε με έντονο ύφος στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, αλλά όχι για το θέμα της αποχώρησης από τη Ευρωλίγκα. Αναφέρθηκε στην πρόθεση που εξέφρασε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να πουλήσει τις μετοχές της ΚΑΕ αντί 25 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον Μιζράχι “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να πει ότι πουλάει τις μετοχές για αυτό το ποσό υποτιμώντας μία εταιρεία που κοστίζει πολύ περισσότερο”.

Ευρωλίγκα – Παναθηναϊκός: “Οχι” των μετόχων σε αποχώρηση

Η ΓΣ ολοκληρώθηκε, με το αίτημα του Παναθηναϊκού να απορρίπτεται: “Απορρίφθηκε το αίτημα του Παναθηναϊκού να μεταβιβάσει την άδειά του. Εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν δόθηκε καμία εγγύηση από τον σύλλογο για την εκπλήρωση όλων των σχετικών δεσμεύσεων απέναντι στις υπόλοιπες 10 αδειοδοτημένες ομάδες της EuroLeague. Οι σύλλογοι επανέλαβαν τη δήλωση που είχε εκδοθεί στις 12 Ιουνίου” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Σε άλλα νέα που προέκυψαν από τη ΓΣ, ανακοινώθηκε μείωση των εσόδων σε ποσοστό 14% σε σχέση με την πρόβλεψη που είχε γίνει πριν από την έναρξη της σεζόν. Συνολικά η ζημιά έφτασε το 30% εξαιτίας της ακύρωσης της χρονιάς λόγω πανδημίας. Οι ανανεωμένοι κανονισμοί για το Financial Stability και το Fair Play θα επιστρέψουν από τη σεζόν 2021/22. Η Τρέντο θα παίξει αντί των Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης στο EuroCup 2020/21. Όλες οι αποφάσεις θα εγκριθούν στην επόμενη γενική συνέλευση, στις 9 Ιουλίου 2020.

Δείτε ακόμη

Τα βλέμματα στη Λαμία
Τέσσερα ΣΚΟΡ και ενισχυμένο ΓKANIAN στη συγκέντρωση της Δευτέρας στο Markopoylo Park
Πέρασε πρώτη στην ισοβαθμία η Ρεάλ Μαδρίτης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις